Data-SKUP 2014

Etter 25 år med legendariske konferanser, tar SKUP nå et skritt videre og arrangerer data-SKUP. Det faglige påfyllet vil i sin helhet dreie seg om bruk av dataverktøyer som undersøkende metode i journalistikken. I god SKUP-tradisjon skal vi også greie å skape sosial moro og nyttig nettverksbygging.

Grafikk: Simen Grytøyr

Grafikk: Simen Grytøyr

Interessen for disse metodene har eksplodert de siste par årene, og enkelte av datakursene på den vanlige SKUP-konferansen har vært overfylt. Derfor gir vi nå et spesialtilbud til dem som vil lære mer om verktøyene.

Deltakerne kan velge mellom forskjellige kurs. Programmet er under utvikling, og det vil være tilbud både for nybegynnere, viderekommere og designere/programmerere/utviklere.

Konferansen arrangeres i lokalene til NRK Kompetanse på Marienlyst i Oslo, og NONA, Institutt for Journalstikk og #DHPlus er medarrangører. Sistnevnte arrangerer hver vår en europeisk gravekonferanse.

Nærmere informasjon kan gis av John Bones, Espen Sandli eller Jens Egil Heftøy i SKUP, Ingeborg Volan i NONA eller Ståle de Lange Kofoed ved IJ. john.bones@vg.no, esan@dagbladet.no, jens.heftoy@skup.no, ingeborg.volan@nrk.no, stale.kofoed@ij.no