Dette er de nye SKUP-toppene

Leder Silje Sjursen Skiphamn og nestleder Synnøve Åsebø. Foto: Hanna Hjardar

 

Kvinnene dominerer i den nye ledelsen.

Silje Sjursen Skiphamn er valgt som ny leder og Synnøve Åsebø er valgt som ny nestleder i SKUP-styret. I tillegg blir Anne Skalleberg Gjerde økonomiansvarlig.

De ble valgt i forbindelse med årsmøtet på SKUP-konferansen i Tønsberg i kveld.

Store sko å fylle

– Det blir spennende, artig – og en del hardt arbeid, sier den nye lederen Skiphamn om stillingen.

Hun har sittet i SKUP-styret siden 2014 og har vært nestleder det siste året. Skiphamn tar over som leder etter Jan Gunnar Furuly.

– Jan Gunnar har vært en aktiv og synlig leder for SKUP, så det er store sko å fylle. Men jeg hadde ikke sagt ja hvis jeg ikke trodde jeg kunne fylle dem, sier Skiphamn.

Røft fjorår

I fjor var Skup i hardt vær. Det ble avdekket regnskapskluss; manglende kostnadsdokumentasjon, i tillegg til privat og ikke-autorisert forbruk. Tidligere sekretariatsleder sa opp stillingen sin med umiddelbar virkning og ble politianmeldt for underslag.

I løpet av året var stiftelsen nær konkurs to ganger.

– Nå går vi med et overskudd som ingen skulle trodd, sa den tidligere lederen Jan Gunnar Furuly under årsmøtet.

Ikke redd for regnskapsrot

Den ferske lederen Skiphamn er ikke redd for lignende episoder som stiftelsen så i fjor.

– Vi har fått nye rutiner og blant annet et eksternt selskap til holde regnskap. Vi har bedre oversikt over økonomien enn vi har hatt på en stund. Jeg føler meg trygg på at vi takket være de nye rutinene ikke vil komme utfor noe lignende igjen, sier Skiphamn.

– Er SKUP tilbake der det skal være?

– Ja, jeg vil si vi nesten er det. Takket være Jan Gunnars innsats det siste året, så overtar jeg et SKUP som er i god stand. Jeg tror SKUPs fremtid ser lys ut.

Ser framover

– SKUP har vært gjennom en veldig tøff periode, og nå må vi bare se framover, sier Synnøve Åsebø, som blir nestleder.

Åsebø har vært styremedlem siden i fjor. Hun ser med spenning på oppgaven.

– Men jeg tror Silje blir en veldig god leder, så da var det ikke så vanskelig å si ja. Men det blir så klart et stort ansvar, sier Åsebø.

Vil satse internasjonalt

Nestlederen og lederen er enige om visjonene for SKUP framover. De vil gjøre SKUP aktuelt for alle journalister og satse internasjonalt.

– Jeg vil gjerne ha inn flere fra utenfor Oslo og store redaksjoner. Som fagpressen, lokale medier og regionale medier, sier Skiphamn.

– Jeg vil også fortsette å ivareta vår posisjon internasjonalt og legge til rette for internasjonalt samarbeid mellom journalister innen undersøkende journalistikk, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *