Emma Clare på SKUP

KRYSSER GATEN: Emma Clare Gabrielsen på Sofienberg i Oslo i november i fjor. Foto: Snorre Tønset

Emma Clare Gabrielsen (25) kommer til SKUP for å snakke om nye metoder i gravende journalistikk.

I dokumentarserien «Innafor» på NRK utforsker hun fenomener som utfordrer hennes generasjon, med temaer som «sugar dating» og intimkirurgi. Det er blitt sagt at Emma Clare er prøvekanin i journalistikkens tjeneste.

Her melder du deg på SKUP.

– Hvordan vil du beskrive dine egne metoder?
– Man kan vel kanskje kalle det vi gjør i Innafor for «personlig undersøkende». Vi researcher mens kamera går, slik at seeren blir med på min reise gjennom temaet/fenomenet jeg utforsker  – uten at vi har trukket noen konklusjon på forhånd. En viktig del av fortellingen blir derfor min utvikling, der jeg er åpen om hva som skjer av usikkerhet, tvil og nye inntrykk underveis. Selve utforskningen blir transparent. Samtidig har vi selvsagt gjort grundig research på tematikk og caser.
I hvilken grad mener du det er forskjell på nye og etablerte gravende metoder?
– Det er vel ikke så stor forskjell, og vi har brukt både etablerte og «nye» metoder i arbeidet med serien … men det som kanskje skiller oss mest fra en mer tradisjonell gravende dokumentarjournalistikk, er nettopp det at vi starter med opptak før vi vet hvor vi skal ende. I tillegg har vi eksperimentert med å publisere nyhetssaker underveis i opptaksfasen, lenge før dokumentarene sendes på tv. Det har vist seg å gi oss bedre tilgang på både kilder og nye innfallsvinkler. Vi har også brukt sosiale medier til å tidvis følge prosessene våre underveis og etterspørre kilder.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *