Jakten på korrupsjon

Med noen enkle teknikker kan du lære å jakte på lokal korrupsjon. Lisa Rypeng, journalist i Kommunal Rapport, viser deg hvordan på Data-SKUP 28. oktober.

GRAVER: Lisa Rypeng ved pulten sin i Kommunal Rapport. Fra den jakter hun på kritikkverdige forhold i kommune-Norge.

Minikonferansen Data-SKUP nærmer seg med stormskritt, og 29 av de 30 sesjonene er nå på plass. Konferansen arrangeres i lokalene til  NRK Kompetanse på Marienlyst, og det er ikke plass til flere enn 90 deltagere. Derfor kan det være smart å melde seg på allerede nå, for det blir fullt.

Du melder deg på her.

Lisa Rypeng vant i 2015 Fagpressens gravepris i sammen med Vegard Venli og Henning Aarset for arbeidet med Leverandørdatabasen. Med utgangspunkt i denne har hun gravd frem flere kritiske saker som omhandler kommunenes pengebruk.

Leverandørdatabasen viser transaksjoner for over 130 milliarder kroner.

Programmet på Data-SKUP er en blanding av alt fra elementær Excel til webscraping med Python. Det er inspirasjonsseminarer, søkekurs og kurs i sikring av eget utstyr.

Flere av innlederne er i verdenstoppen innen de respektive fagfelt: Henk van Ess, Helena Bengtsson, Crina Boros, Andrea Homolova, Adam Playford, Andrew W. Lehren, Brigitte Alfter, Nils Mulvad og Dragana Pećo.

Sistnevnte jobber for OCCRP og KRIK i Beograd, og i sommer var det et innbrudd hjemme hos henne. Saken er omtalt internasjonalt.

De utenlandske innlederne kompletteres med noen av de beste norske foreleserne.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *