Nå kan du melde deg på SKUP

SISTE SJEKK: Erlend Våge fra TV2 har de siste årene vært produsent  under den store gallamiddagen på SKUP. Her gjør han de siste forberedelsene før fjorårets arrangement.

Påmeldingen til SKUP-konferansen i Tønsberg 13.-15. april er nå åpen, og som i fjor følger vi «først til mølla»-prinsippet når rommene fordeles.

De første som melder seg på, er garantert å få bo på konferansehotellet Quality. Der bor også alle innledere, internasjonale gjester, alle med SKUP-verv og alle som på forskjellig måte er med og arrangerer konferansen.

I fjor var det 550 deltagere på konferansen, og vi fylte opp all ledig hotellkapasitet i Tønsberg. Betaling skjer i forbindelse med påmelding og blir håndtert av Hoopla, som er vårt nye påmeldingsystem. SKUP sender ikke ut noen fakturaer.

Knapt halvparten av sesjonene er ferdig planlagt, og de resterende faller på plass frem mot konferansen. Det som er helt ferdig, er de 21 sesjonene i datajournalistikk. I snart 20 år har SKUP vært i front på dette feltet, og slik blir det i år også.

Vi har trening i grunnleggende ferdigheter som Excel, personsøk og verifisering av video-innhold. Erfaringene fra Data-SKUP viser at stadig flere journalister har behov for å beherske mer avansert teknikker, og for dem er det egne kurs i webskraping med Python, innføring i SQL og bruk av «R».

Som vanlig henter vi internasjonale lærere av ypperste kvalitet, og i år kommer blant andre Sandhya Kambhampati fra ProPublica og Pamela Duncan fra The Guardian. Freja Wedenborg og Aslak Ransby har i en periode kurset danske kolleger i digitalt selvforsvar for journalister. Nå er turen kommet til SKUP og Norge.

Det er langt fra alle redaksjoner som har tid og ressurser til å sette av folk til graving over lange perioder. Derfor har vi laget et egen spor vi kaller «hverdagsgraving». Med noen enkle håndgrep kan alle lære å utføre graving som ikke tar mye tid. Dagbladets gravesjef Siri Gedde-Dahl og Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg er blant lærerne på dette sporet.

Fristen for å sende inn metoderapport er 14. januar, og på denne siden finner du all informasjon du trenger.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *