Podcast-suksess til SKUP

Journalisten bak en av fjorårets største internasjonale podcast-suksesser er klar for SKUP 2018.

SPESIALEN: Dette er inngangen på spesialen i Los Angeles Times.

Podcasten «Dirty John» tok verden med storm i 2017. På SKUP forteller journalist Christopher Geoffard fra Los Angeles Times om hvordan han rullet opp historien om Debra Newell og John Meeham.
Det hele starter med at Debra blir stormende forelsket i John, en mann hun har møtt på en datingside – og ender opp med å gifte seg med ham.

JOURNALISTEN: Christopher Geoffard fra Los Angeles Times skal fortelle hvordan han skapte suksessen.

Men hvem er egentlig John? Etterhvert som forholdet utvikler seg blir John mer og mer kontrollerende, og forholdet skaper en dyp splid i familien til Debra.
Gjennom seks episoder avdekker journalist Christopher Geoffard hvem «Dirty John» egentlig er. Sannheten er villere enn man kunne forestille seg. Prosjektet presenteres både som ren podcast og som en langlesning: http://www.latimes.com/projects/la-me-dirty-john/
Også en norsk podcast-spesialist blir å høre på SKUP i Tønsberg 13.-15. april. Radiodokumentarist Sindre Leganger har jobbet med en rekke av de største podcast-seriene i Norge de siste årene, som Uløst og Skuddene på Toftøy.
Leganger forteller om hvordan han arbeider med historiedreven podkast, hvordan man setter den indre filmen i gang hos lytteren og hvorfor lydfolk alltid insisterer på du får «de beste bildene får du på radio».
Leganger ble i høst kåret til årets frilanser. Uløst-kollega Tor Erling Thømt Ruud beskrev da radiodokumentaristen slik til journalisten.no:
– Sindre stiller veldig åpne spørsmål og får folk til å snakke. Han er ikke aggressiv, men interessert og nysgjerrig. Han er podkast-dokumentarist numero uno i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *