Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Oseberg
I Oseberg-salen er det debatter og foredrag på dagtid, talkshow fredag kveld og festmiddag lørdag kveld. Foto: Eric Johannessen

En praktisk guide til SKUP

Her er svar på de vanligste spørsmålene, og en guide til de ulike rommene på konferansen.

Fredag 12. april klokken 16 åpner årets SKUP-konferanse på Quality hotel i Tønsberg. Over 600 journalister møtes for å lære, mingle og feire. Det faglige programmet består av over 100 sesjoner, med opptil ni foredrag på én gang.

Her har vi samlet en del praktisk informasjon, inkludert svar på noen vanlige spørsmål.

Hvor skal jeg bo?
Alle som har kjøpt billett med overnatting, vil få en SMS mot slutten av uken om hvilket hotell de skal bo på. I år er hotellkapasiteten i Tønsberg dårligere enn normalt, og noen vil derfor få hotellrom på Park i Sandefjord. Hotellrom i Tønsberg fordeles først til de som holder foredrag eller har andre roller på konferansen. Deretter er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, dvs at de som meldte seg på tidlig har større sjanse for å rom i Tønsberg.

Får jeg sitte med redaksjonen min under festmiddagen?
Ja. Redaksjonene plasseres sammen under festmiddagen i Oseberg-salen lørdag klokken 19.45. Du trenger ikke å foreta deg noe: Før middagen vil du få en sms om hvilket bord du skal sitte på. Møt presis og husk å ha på deg adgangskortet. 

Hvor henter jeg adgangskortet mitt?
Adgangskortet hentes i registreringsområdet på konferansehotellet. Hold klar QR-koden du får på SMS. Av hensyn til sikkerheten må alle bære adgangskort synlig til enhver tid. Ta kontakt med vaktene eller noen i styret dersom du ser noen uten adgangskort. 

Er det fortsatt mulig å melde seg på SKUP?
SKUP er utsolgt for ordinære billetter. Ta kontakt på styret@skup.no hvis du vil stå på venteliste.

Jeg får ikke dratt likevel, hva gjør jeg?
Vi har ikke mulighet til å refundere kjøpte billetter, men vi kan overføre billetten din til en kollega. Ta kontakt på styret@skup.no 

Hvor er programmet?
Det finner du her. NB, det kan komme endringer, så hold et øye med timeplanen gjennom helgen, som vil være oppdatert med riktige tidspunkter og rom. Du trenger ikke å melde deg på foredrag på forhånd, men det kan være lurt å møte opp i god tid på de mest populære. 

Jeg skal bo i Sandefjord. Hvordan kommer jeg meg til og fra konferansen?
Det går gratis shuttlebuss mellom Park i Sandefjord og Quality i Tønsberg. Bussen finner du like utenfor hovedinngangen ved resepsjonen på Quality. Turen tar ca 30 minutter.

Busstider: 
Fredag 23:00: Tønsberg - Sandefjord

Lørdag 08:15: Sandefjord - Tønsberg
Lørdag 18:00: Tønsberg – Sandefjord
Lørdag 19.00: Sandefjord - Tønsberg
Lørdag kl 24:00: Tønsberg - Sandefjord
Natt til søndag 03:00: Tønsberg - Sandefjord

Søndag 09:15: Sandefjord - Tønsberg

Det går også tog og rutebuss mellom Sandefjord og Tønsberg som du kan benytte. SKUP refunderer kollektivbilletter (ikke taxi). Siste tog fra Tønsberg til Sandefjord går klokken 00.52 fredag og 01.22 lørdag. Se detaljerte reisetider på VY.no. 

Er det buss for tog på søndag?
Ja, dersom du skal hjem fra Tønsberg til Oslo/Gardermoen med tog på søndag bør du beregne ekstra tid på grunn av buss for tog. Vy har imidlertid satt opp en del ekstra busser for oss, så kapasiteten skal være god. Se detaljerte reisetider på VY.no.

Hvem vinner SKUP-prisen?
Det vet bare juryen, men tradisjon tro kan du være med å tippe i SKUPs Fantasy.

Er softisen gratis?
Ja. I barområdet kan du gjennom hele helgen forsyne deg av drikke og småsnacks som holder blodsukkeret oppe.

Hvem kommer på Late Night Show?
Gjestene på SKUP-talkshowet fredag 21.30 er - som alltid - hemmelige. Vel møtt!

 

 

 

 

 

 

Ormen Lange-rommene finner du ved å gå gjennom baren og ta til venstre. 

Om rommene:

Det pågår til enhver tid opp til ni parallelle sesjoner på SKUP, og alle disse varer en hel eller en halv time. Enkelte kurs er en føljetong der du senere på konferansen kan fortsette på «del 2».

Det kommer til å være over 600 deltakere på konferansen, så det kan være lurt å ha lagt en plan for hvilke sesjoner du vil få med deg. Det kan bli fullt på de mest populære foredragene. Alle sesjoner starter og slutter presis. Det er ikke nødvendig å gå tidlig fra et foredrag for å rekke det neste, da det er lagt inn minst en halvtimes pause etter hver sesjon.

Hvor skal du gå?
Sesjonene holdes i ni ulike rom. I tillegg er det noen live-podkaster i barområdet. Programmet er delt opp i ulike spor, som hverdagsgraving, inspirasjon, AI og ledelse. Hvert spor har sin egen farge i programmet, som man finner her

Oseberg er den største salen på hotellet. Her åpnes konferansen fredag ettermiddag.
Du finner Oseberg bak baren, til venstre forbi resepsjonen. Sesjonene i Oseberg er som regel de mest populære. Her er det duket for de største debattene, og også Late Night Show fredag kveld samt prisutdeling og festmiddag lørdag kveld. 

Ormen Lange 1, 2 og 3 er tre store konferanserom som ligger i korridoren til høyre for Oseberg (gå gjennom baren og ta til venstre). 

I Ormen Lange 1 vil du finne de såkalte Slik gjorde vi det-sesjonene. Her kommer lokale, regionale og nasjonale medier for å dele hvordan de har jobbet med prosjekter som kjemper om å vinne SKUP-prisen. Ormen Lange 2 har både norske og internasjonale foredragsholdere som skal inspirere deltakerne til mer undersøkende journalistikk. I år er også flere AI-sesjoner lagt hit. Ormen Lange 3 har mange relevante foredrag for ledere, men også det vi tror blir populære sesjoner for journalister.

 

 

 

 

 

Fullt

Det kan bli fullt på populære sesjoner. Møt opp i god tid!

Mostein, Rauer og Vasholmen er tre møterom som ligger i 2. etasje på hotellet. Inngangen er ved restauranten, ikke langt fra barområdet. 
I Vasholmen kan du bli inspirert av SKUPs internasjonale gjester. Flere av dem skal holde foredrag om sine prosjekter i dette rommet gjennom helgen. Alle disse sesjonene er på engelsk. 

Mostein er satt av til handson-kurs hele helgen. Det blir sesjoner om Googles verktøy, AI for nybegynnere, digitale research-verktøy og excel. Ta med egen laptop, og møt opp i god tid – her er det begrenset antall plasser. 
I Rauer finner du en rekke sesjoner vi har plassert under paraplyen «hverdagsgraving»: Digitale søk, innsyn, AI-verktøy, arkivsøk – med mer. 

Lignende sesjoner finner du også i rommene Ildverket og Steinkloss gjennom hele helgen. For å komme til disse rommene må du gå ut av hotellet og inn i den røde nabobygningen kalt Sjøboden.

Mat og mingling 
Lunsjene og middagene på Quality under konferansen er for alle med SKUP-billett. Frokost spiser du på det hotellet du bor på, eller privat hvis du har ordnet overnatting selv. Middagen lørdag serveres i Oseberg-salen. De andre måltidene vil være buffet i restaurantområdet.

 

 

 

 

 

Baren er knutepunktet på konferansehotellet. Her blir det mingling og live-podkaster fredag og lørdag. 

Baren er selve knutepunktet på hotellet og ligger mellom Oseberg og Ormen Lange 1, 2 og 3.
Her blir det mingling, men også live-podkaster: Fredag kveld bør du få med deg SKUP-spesialen til NRK Oppdatert, om de pinligste journalistøyeblikkene. Lørdag kan du lade opp til festmiddag med VGs Gard Steiro og Anders Giæver, som tar med sitt Mediebobler-konsept - med gjester - til SKUP. 

Hva skal du velge? 
Det kan være lurt å velge seg en kombinasjon av «hands on»-sesjoner med tips og triks til konkrete grep og metoder du kan bruke i arbeidshverdagen, blandet med inspirasjonssesjoner der du hører hvordan kolleger i andre mediehus har jobbet med en sak eller et tema. Bruk tid på å lese programmet og finn det du tror du vil ha mest nytte av! 

PS: Du rekker ikke gå på alle. Det kan være lurt å alliere seg med en kollega eller venn dersom du ser at to sesjoner du gjerne skulle fått med deg går samtidig. 
 

På forsiden nå