Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test

Leter du etter metoderapportene?

Metoderapportarkivet er SKUPs stolthet. Siden 1991 har stiftelsen samlet over 1000 rapporter om journalistisk metode. Rapportene finner du her.

Metoderapportene lages av journalistene som deltar i kampen om den årlige SKUP-prisen. Selv om det bare er de ytterst få som når opp til pris og diplom, er rapportene av enorm verdi.

SKUP sitter på over 1000 rapporter om journalistisk metode, som er bygget opp siden 1991. Hvert år vokser arkivet med omkring 50 rapporter.

I SKUP mener vi det bør være åpenhet om journalistisk arbeidsmetodikk. Derfor har vi publisert hele rapportarkivet, uredigert. Etter omleggingen av nettsiden samles alle metoderapportene på en side. Her kan du sortere rapportene på årstall, journalist, redaksjon eller premiering.

Du finner metoderapportene ved å klikke på "Metoderapporter" i den blå menyen over.

NB: Det vil ta litt tid før alle rapportene er publisert på nytt, men vi håper at samlingen er komplett før jul.

På forsiden nå
 • SKUP-juryen

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, SKUP-vinneren er klar, prisen vil bli delt ut, men det er fortsatt ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. I mellomtiden kan alle som vil lese årets metoderapporter.
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 
 • vinnerne

  SKUP-konferansen 2020 er avlyst

  Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.
 • hotellet

  SKUP forholder seg til rådene fra helsemyndighetene

  Kommuneoverlegen i Tønsberg anbefaler fortsatt ikke å avlyse SKUP-konferansen 27.–29. mars.
 • hotellet

  SKUP-konferansen blir ikke utsatt

  SKUP-styret har på et møte i dag besluttet at SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt.
 • quality

  SKUP og corona-virus

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt. Men SKUP-styret vil vurdere situasjonen fortløpende.
 • Synnøve Åsebø og Silje Sjursen Skiphamn

  Gard Steiro påmeldt nr. 603

  VG-sjefen Gard Steiro ble påmeldt nr. 603 på SKUP-konferansen da han meldte seg på ved middagstider i dag. Mannen som har fått mye av æren for VGs gravesuksess de siste årene skal delta i sesjonen "Om å stå i stormen".