Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Schibsted sponser studenter til SKUP

Schibsted Media Group har delt ut ti stipender til morgendagens gravejournalister sammen med Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

SMG_Medium_2014_RGB

Stipendene gir studentene muligheten til å komme på det som regnes som den viktigste konferansen i Norge for undersøkende journalistikk.

Tildelingen av stipender er avsluttet og de ti stipendiatene har fått beskjed.

SKUP-konferansen arrangeres i år 20-22. mars i Tønsberg.

Skape kvalitet
SKUPs styreleder Jan Gunnar Furuly setter pris på Schibsteds bidrag:

- Dette er et tiltak som kan bidra til å så noen frø for å skape kvalitet i journalistikk. At man ikke bare løper 60-metere.

Nå inviterer han studenter over hele landet til å søke på stipendet.

- Vi lyser det ut og ber studenter om å skrive en begrunnet søknad. Så vil vi vurdere søknadene og innvilge ti stipender sammen med Schibsted.

Furuly sier studentene får dekket det meste av kostnadene, men litt reise må de betale selv.

- Og det synes vi er greit – litt bør man spytte i selv for å få med seg dette, sier Furuly til nettstedet Medier24.com.<http://www.medier24.com/nyheter/schibsted-og-skup-sponser-studenter-som-vil-pa-konferanse/>

Satser på kompetanse
– Schibsted satser på kompetanse og utvikling. Stipendene er et ledd i dette, sier Erik Sønstelie, leder for Schibsted Jorurnalism Academy.

- De nye stipendene gir morgendagens journalister mulighet til å lære av noen av de fremste i bransjen. Forhåpentligvis inspirerer det dem til videre satsing.

Han peker på at Schibsted i over 170 år har vært en av de fremste bidragsyterne til den undersøkende journalistikken i samfunnet.

Denne tradisjonen fører konsernet videre på flere vis.

- Schibsteds mediehus bruker både i Norge og Sverige millionbeløp på å videreutdanne journalister. I tillegg har vi etablert Schibsted Journalism Academy. Her gir vi spissede kompetanse-tilbud på tvers av mediehusene. Lærerkreftene er noen av verdens fremste på sine fagfelt.

Sønstelie sier at siden oppstarten i 2013 har over 400 deltatt på Schibsted Journalism Academys ulike aktiviteter

Stor konferanse
SKUP-konferansen har vært arrangert siden 1990. Den samler hvert år omkring 500 journalister og redaktører fra inn og utland.

I år kommer blant annet den kjente amerikanske journalisten og datajournalistikk-læreren David Donald til konferansen.

Også hans foredrag og todagers-kurs er et samarbeidsprosjekt mellom SKUP og Schibsted Journalism Academy.

På forsiden nå