Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Foto: Lars Nehru Sand

SKUP og IJs Graveskole

18. til 20 mars arrangerer SKUP og IJ den tradisjonelle Graveskolen. Gjennom tre dagers intensivkurs får du verktøyene du trenger for å bli en bedre og grundigere journalist.
Foto: Lars Nehru Sand

Foto: Lars Nehru Sand

Riktig verktøy er halve arbeidet, heter det i reklamen. SKUP og IJs Graveskole gir deg akkurat de verktøyene du trenger for å bli en komplett undersøkende journalist.

Gjennom tredagerskurset i Tønsberg fokuserer vi på effektiv informasjonsinnhenting, bearbeiding av data, sikring av informasjon og fortellerteknikk. Kort og godt følger vi en sak fra ideen unnfanges til den publiseres og spres i sosiale medier.

 

Her melder du deg på Graveskolen

 

På Graveskolen i år vil du lære blant annet:
* Effektiv og målrettet research på nett
* Å følge pengestrømmer på tvers av landegrenser
* Digitale fortellerverktøy
* Excel eller Access for behandling av data
* Innsynsrett og offentlighetslov

Og du, har du et prosjekt du jobber med. Ta det med deg. I løpet av kurset kan forelesere og kursledere hjelpe deg videre.

Graveskolen passer for alle journalister, mellomledere og redaktører i publikasjoner og mediekanaler av alle størrelser.

Dette må du ha med:
Din egen bærbare PC
Lokalt installert Microsoft Excel (eller Microsoft Access dersom du allerede behersker Excel)
Du bør opprette en Google-konto, dersom du ikke allerede har det. Husk brukernavn og passord
Last ned nettleseren Google Chrome

Kursavgiften
er 4.500,- og kurset er utelukkende for redaksjonelt ansatte. Dersom du er interessert i Graveskolen, men ikke jobber redaksjonelt, anbefaler vi deg å delta på SKUP-konferansen.

Hotellopphold kommer i tillegg

Praktisk informasjon
SKUP og IJs Graveskole finner sted på Quality Hotel Tønsberg fra 18. mars klokken 13.00 til 20. mars klokken 15.30. SKUP-konferansen finner sted på samme hotell og starter klokken 16.00.

Kursledere
Ola Haram, TV 2
Ola har mange års erfaring som undersøkende journalist, og har blant annet arbeidet for NRK Brennpunkt, VG, Novemberfilm og er nå i TV2. I tillegg har Ola bidratt med stoff til flere internasjonale publikasjoner. Han sitter dessuten i SKUPs styre, og har ledet graveskolen i flere år.

Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk
Ståle har ledet graveskolen siden 2007, og har vært en del av SKUPs graveteam. Han har holdt mange kurs for norske journalister, og på internasjonale gravekonferanser innenfor effektiv informasjonsinnhenting og dybderesearch på personer, firmaer og andre aktører. Ståle har også spesialkompetanse på digital historiefortelling og på å utnytte mobiltelefonen journalistisk.

Her melder du deg på Graveskolen

På forsiden nå