Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Venteliste på SKUPs Masterclass

Interessen for «Masterclass i datajournalistikk» før SKUP-konferansen har vært stor. Nå er det venteliste!

Denne uken ble det kjent at David Donald og hans team er vinnere av den prestisjetunge «Philip Meyer Award» for 2014. Dette er den høyeste utmerkelsen i amerikansk presse for arbeid basert på sosialvitenskapelig metode.

I mars kommer til Tønsberg for å undervise i datajournalistikk.

David Donald har tidligere arbeidet som «Training Director» i IRE, Investigative Reports and Editors. Inntil nylig var han databaseredaktør i Washington-baserte Center for Public Integrity og for International Consortium of Investigative Journalists. I 2014 tiltrådte han som dataredaktør i «Investigative Reporting Workshop in the School of Communication at American University».

Masterclassen går torsdag 19. og fredag 20. mars 2015. Prisen er 2.500 kroner. Dersom du deltar på SKUP-konferansen, blir prisen bare 1.500,-.

Kurset er fullt, men du kan sette deg på venteliste

 

Donald har vunnet en rekke priser, og felles for dem er at han har brukt dataverktøyer som redskap i undersøkende journalistikk. Blant prisene kan nevnes «Philip Meyer Awards», som gis til journalistikk som har brukt statistikk/sosialvitenskapelige metoder på en fremragende måte. Han har også vunnet IRE Awards.

Med bakgrunn innen både pedagogikk og journalistikk, er Donald en meget ettertraktet foreleser i datajournalistikk. Hans kurs er bygget opp etter klare pedagogiske prinsipper, der han drar deltagerne gjennom programmet, trinn for trinn, til det sitter for alle. Blant annet har han flere ganger undervist journaliser i SKUPs søsterorganisasjon VVOJ i Nederland/Belgia.

Vi har begrenset med plasser, så her gjelder førstemann til mølla.
Kurset er fullt, men du kan sette deg på venteliste

 

På forsiden nå