Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Jaimi Dowdell til SKUP

Til daglig underviser hun amerikanske journalister i bruk av dataverktøy i journalistikken. Nå kommer hun til SKUP-konferansen i Tønsberg.                                                                                                                       

Jaimi Dowdell har tittelen «senior training director of IRE». Investigative Reporters and Editors (IRE) er SKUPs forbilde og søsterorganisasjon i USA, og organisasjonens oppgave er å stimulere til økt bruk av undersøkende teknikker i amerikansk presse.

Dowdell har det praktiske hovedansvaret når den årlige NICAR-konferansen settes sammen. Det er dit journalister fra hele verden reiser for å lære mer om bruk av datajournalistiske teknikker, og antall norske journalister som reiser dit øker fra år til år. I mars arrangerer SKUP og STUP studiereise til Atlanta, der konferansen arrangeres i år.

NICAR var modellen da SKUP i høst arrangerte Data-SKUP for første gang.

Dowdell har også en sentral rolle når IRE arrangerer den årlige gravekonferansen i juni. Det er verdens største gravekonferanse og er som SKUP-konferansen, bare i en større utgave.

Hun er en usedvanlig dyktig underviser, og hun behersker et vell av teknikker som kan brukes i journalistisk research, alt fra elementære teknikker til databasebygging, fra enkle visualiseringsteknikker til avansert sosial nettverksanalyse. I flere år har hun reist verden rundt for å lære bort det hun kan.

Nå har deltagerne på SKUP en sjelden anledning til å få innsikt i hvordan hun jobber og lære noe om fremgangsmåten i større graveprosjekter. Hun har tidligere jobbet i St. Louis Post-Dispatch, har undervist for Washington University i St. Louis og er utdannet ved University of Missouri.

Er det bare datakurs på SKUP i år? Neida, her ser du det komplette programmet

På forsiden nå