Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Dan Kåre Engebretsen (med VR-briller) foran sjefredaktør Gard Steiro og digitalredaktør Ola Stenberg.

Test VR på SKUP

  Det ser helt sprøtt ut når VGs Dan Kåre Engebretsen tester VR-teknologien foran sjefredaktør Gard Steiro (t.v.) og digitalredaktør Ola Stenberg.

I et knøttlite rom nær redaktørfløyen kjemper han en kamp på liv og død for å forsvare middelalderborgen han ser gjennom brillene. Et annet spill gir opplevelsen av å være på tivoli, og både ballkast, fekting og skyting med pil og bue virker helt reelt.

Her melder du deg på SKUP-konferansen.

På SKUP kan deltagerne teste hvordan VR-teknologien virker, og Engebretsen vil disponere et eget rom lørdag ettermiddag der folk får på seg brillene og begir seg ut i det ukjente.

VR er forkortelsen for Virtual Reality, og i VG er det fem personer som sjekker ut dette.
-Vi er helt i startgropa, og i første omgang tror jeg dette egner seg for digital historiefortelling innen feature- og reiselivsjournalistikken, sier Engebretsen.

Ola Stenberg føyer til at VR blir riktig spennende når den reelle verdenen smelter sammen med det virtuelle.

-Jeg har prøvd dette, og i et reelt rom sto jeg på en liten forhøyning. Gjennom brillene så det ut som om jeg befant meg på en stupebrett 200 meter over bakken, og det var så skremmende at jeg ikke greide å bevege meg. Ennå vet vi ikke hvordan dette kan bli brukt i undersøkende journalistikk, men vi får se, sier han.

 

På forsiden nå