Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test

De beste kommer til SKUP

Tre av disse fire har allerede vært på SKUP. Den fjerde kommer i april.

TOPP FIRE: Margot Williams (oppe t.v.) fra The Intercept, Nils Hanson (nede t.v.) fra Uppdrag Granskning og Giannina Segnini fra Columbia University har alle vært på SKUP. Nå får de følge av David Cay Johnston.

Verdens fremste kapasiteter på gravende journalistikk takker alltid ja til å komme på SKUP.  I år slutter Trump-biografen David Cay Johnston seg til en eksklusiv gruppe av fremragende internasjonale forelesere som har tatt turen til Tønsberg.

Disse fire inngår nå i en undervisningsserie som Global Investigative Journalism Network har lansert på GIJNs YouTube-kanal. Du har tidligere kunnet opplevde dem i levende live i Tønsberg, og vil du se på og lytte til nåværende og fremtidige verdensnavn, er det bare å melde seg på. Julian Assange var på SKUP våren 2010, og det var før han ble kjent for alvor.

SKUP er en av GIJNs 157 medlemsorganiasjoner, og gjennom vårt internasjonale kontaktnett har vi god oversikt over hvilke personer og hvilke medier som er toneangivende rundt omkring i verden. Dette kan deltagerne på SKUP-konferansen dra nytte av.

David Cay Johnston er en ettertraktet foreleser og var en av hovedtalerne på den Globale konferansen i Johannesburg i november. Tidligere har han vært både GIJC 2008 og GIJC 2015 på Lillehammer, som SKUP arrangerte.

Om du ikke skulle være interessert i å lytte til utenlandske navn, er det hele tiden syv parallelle sesjoner å velge mellom. Ett av sporene hverdagsgraving, og det er ikke mindre enn tre spor med undervisning i datajournalistikk.

Programmet oppdateres kontinuerlig.

 

På forsiden nå
 • Verifisering Amman

  Internasjonal masterclass før SKUP

  For første gang arrangerer SKUP en internasjonal masterclass i gravejournalistikk før SKUP-konferansen i Tønsberg. Der deltar journalister og redaktører fra Asia, Afrika og Midt-Østen/Nord-Afrika. I tillegg er det plass til noen få norske deltagere, og det er nå åpnet for søknader.
 • Oseberg

  300 allerede påmeldt - se hvem de er

  300 har allerede meldt seg på SKUP-konferansen, og TV 2 topper listen over påmeldte - så langt.  
 • Premie SKUP-prisen

  43 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 43 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • DN vant 2019

  Reglene for innsending av metoderapport

  Det eneste krav som stilles er at arbeidet er publisert i kalenderåret 2019, eller det har skjedd en utvikling dette året som dokumenterer verdien av tidligere publiserte arbeider.
 • Juryleder

  Alt du trenger å vite om innsending av metoderapportene

  Her alt du trenger å vite om innsending av metoderapportene. Maks lengde er 20 sider, og frist for innsending er mandag 13. januar kl. 10.00.
 • Kjetil Sæber og Markus Tobiassen

  Husk å levere metoderapport innen 13. januar

  Det er bare fire uker igjen til metoderapportene må være levert. Mandag 13. januar kl. 10.00 er siste frist, og det er lov å levere tidligere!
 • Maria Ressa til SKUP

  Maria Ressa til SKUP – og nå kan du melde deg på

  I fjor ble Maria Ressa kåret til årets navn av magasinet Time, og nå er hun klar for SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars. Du kan nå melde deg på for å møte henne og over 100 andre innledere.
 • Pre Conference

  Her kan du se deres presentasjoner

  Andrew Lehren og Giannini Segnini samlet fullt hus og vel så det under Data-SKUP. Mange har etterspurt presentasjonene, og dem finner du her.