Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2019/10/26 09:00:00
Countdown placeholder
test

De beste kommer til SKUP

Tre av disse fire har allerede vært på SKUP. Den fjerde kommer i april.

TOPP FIRE: Margot Williams (oppe t.v.) fra The Intercept, Nils Hanson (nede t.v.) fra Uppdrag Granskning og Giannina Segnini fra Columbia University har alle vært på SKUP. Nå får de følge av David Cay Johnston.

Verdens fremste kapasiteter på gravende journalistikk takker alltid ja til å komme på SKUP.  I år slutter Trump-biografen David Cay Johnston seg til en eksklusiv gruppe av fremragende internasjonale forelesere som har tatt turen til Tønsberg.

Disse fire inngår nå i en undervisningsserie som Global Investigative Journalism Network har lansert på GIJNs YouTube-kanal. Du har tidligere kunnet opplevde dem i levende live i Tønsberg, og vil du se på og lytte til nåværende og fremtidige verdensnavn, er det bare å melde seg på. Julian Assange var på SKUP våren 2010, og det var før han ble kjent for alvor.

SKUP er en av GIJNs 157 medlemsorganiasjoner, og gjennom vårt internasjonale kontaktnett har vi god oversikt over hvilke personer og hvilke medier som er toneangivende rundt omkring i verden. Dette kan deltagerne på SKUP-konferansen dra nytte av.

David Cay Johnston er en ettertraktet foreleser og var en av hovedtalerne på den Globale konferansen i Johannesburg i november. Tidligere har han vært både GIJC 2008 og GIJC 2015 på Lillehammer, som SKUP arrangerte.

Om du ikke skulle være interessert i å lytte til utenlandske navn, er det hele tiden syv parallelle sesjoner å velge mellom. Ett av sporene hverdagsgraving, og det er ikke mindre enn tre spor med undervisning i datajournalistikk.

Programmet oppdateres kontinuerlig.

 

På forsiden nå
 • På OsloMet

  100 allerede påmeldt - se hvem de er

  Over fem uker før Data-SKUP 26. oktober er det allerede påmeldt 100 deltagere. I fjor var det også rundt 100 i midten av september, og til slutt ble det 227.                      
 • Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter

  Skal kåre vinneren av Dataskup-prisen

  Det er sendt inn seks metoderapporter som skal konkurrere om Dataskup-prisen. Juryen er den samme som de tre siste årene.
 • Ben Welsh

  Bli med til New York og New Orleans

  Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.
 • Espen Andersen og Maria Hasselgård

  Send inn ditt bidrag til Dataskup-prisen

  Nå kan du sende inn ditt bidrag for å konkurrere om Dataskup-prisen. Fristen for innsending av metoderapport er mandag 2. september kl. 11.00.                  
 • Paul 2019 Dataharvest

  Meld deg på Data-SKUP!

  SKUP-favoritten Paul Myers kommer til Data-SKUP på OsloMet lørdag 26. oktober. Der blir det flere nyskapninger, og du kan velge og vrake blant 48 sesjoner. Påmeldingen har nå åpnet.          
 • Kjetil Sæter og Markus Tobiassen

  Lær av vinnerne - les rapportene

  Dagens Næringsliv vant SKUP-prisen, mens VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad fikk diplomer. Her kan du lese metoderapportene de leverte.
 • Vant Skup-prisen

  Dagens Næringsliv vant Skup-prisen

  DN vant Skup-prisen for sin Tidal-avsløring. VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad vant Skup-diplom.
 • Internasjonal Reporter-pris

  Dagbladet vant Internasjonal Reporter-prisen

  – Det er fantastisk å vinne. Særlig siden journalistene vi samarbeidet med i Litauen og Latvia er til stede i salen, sier Dagbladets gravesjef.