Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test

Til SKUP med R

Her står ProPublicas Sandhya Kambhampati klar til å lede «Lightning Talks» - den mest populære og mest besøkte sesjonen på NICAR – den amerikanske konferansen for undersøkende datajournalistikk.

RETT FØR: Sandhya Kambhampati rett før hun skal på podiet for å lede sesjonen Lightning Talks på NICAR-konferansen på hotell Marriott i Chicago sist fredag. Hun jobber som dataredaktør ved ProPublicas Illinois-kontor.

På SKUP skal hun undervise i R, et program som blir beskrevet som en «swiss army knife» av amerikanske journalister.

Du melder deg på konferansen her.

R kan brukes til å organisere store datamenger, lage grafer og tabeller, til skraping og statistikk. På NICAR var R-kursene så populære at det var lange køer for å komme inn. 1200 deltagere, hvorav 12 norske, deltok på denne konferansen i Chicago i forrige uke.

Lørdag kl. 9.00 på SKUP gir Kambhampati en to timers hands-on innføring i programmet som virkelig er på vei opp i USA.

Det faglige innholdet på SKUP-konferansen er nesten ferdig planlagt, og det gjenstår kun noe finpuss på tre av programpostene.

På forsiden nå
 • Verifisering Amman

  Internasjonal masterclass før SKUP

  For første gang arrangerer SKUP en internasjonal masterclass i gravejournalistikk før SKUP-konferansen i Tønsberg. Der deltar journalister og redaktører fra Asia, Afrika og Midt-Østen/Nord-Afrika. I tillegg er det plass til noen få norske deltagere, og det er nå åpnet for søknader.
 • Oseberg

  300 allerede påmeldt - se hvem de er

  300 har allerede meldt seg på SKUP-konferansen, og TV 2 topper listen over påmeldte - så langt.  
 • Premie SKUP-prisen

  43 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 43 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • DN vant 2019

  Reglene for innsending av metoderapport

  Det eneste krav som stilles er at arbeidet er publisert i kalenderåret 2019, eller det har skjedd en utvikling dette året som dokumenterer verdien av tidligere publiserte arbeider.
 • Juryleder

  Alt du trenger å vite om innsending av metoderapportene

  Her alt du trenger å vite om innsending av metoderapportene. Maks lengde er 20 sider, og frist for innsending er mandag 13. januar kl. 10.00.
 • Kjetil Sæber og Markus Tobiassen

  Husk å levere metoderapport innen 13. januar

  Det er bare fire uker igjen til metoderapportene må være levert. Mandag 13. januar kl. 10.00 er siste frist, og det er lov å levere tidligere!
 • Maria Ressa til SKUP

  Maria Ressa til SKUP – og nå kan du melde deg på

  I fjor ble Maria Ressa kåret til årets navn av magasinet Time, og nå er hun klar for SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars. Du kan nå melde deg på for å møte henne og over 100 andre innledere.
 • Pre Conference

  Her kan du se deres presentasjoner

  Andrew Lehren og Giannini Segnini samlet fullt hus og vel så det under Data-SKUP. Mange har etterspurt presentasjonene, og dem finner du her.