Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
internasjonal reporter

Prisvinnerne av Internasjonal Reporter-prisen

VG med «Det hvite raseriet» vant Internasjonal Reporter-prisen på SKUP

Første avsløring på SKUP konferansen er vinnerene av Internasjonal Reporter-prisen. VG og journalistene  Ronny Berg, Stian Eisentrager og Espen Rasmussen gikk av med seieren for reportasjen"Det hvite raseriet"

På SKUPs prisutdeling lørdag kveld vant Ronny Berg, Stian Eisentrager og Espen Rasmussen internasjonal reporter prisen med «Det hvite raseriet». «Reportasjen bidrar til økt innsikt i skremmende tankegods» lyder deler av juryens begrunnelse. 

Totalt var det 38 innsendte arbeider. Mange av saken er store og komplekse med svært høy kvalitet. 

– Juryen har merket seg en økende tendens hvor det er fler globale problemstillinger med Norge som aktør. Juryen har valgt å premiere saker der tyngdepunktet ikke ligger i Norge. 

3 saker, som ikke mottar pris men som får hederlig omtale på grunn av sitt gode arbeid og arbeider er: 

Første - NRK Urix. Fra juryens begrunnelse heter det: «NRKs utenriksmagasin har hatt en sterk utvikling fra ren TV til tilstedeværelse på alle platformer. Urix er de  fremste utenrikspolitiske pedagogene i norsk medielandskap.»

Andre - Reportasjeboken «Jakten på thunder» av Eskil Engedal og Kjetil Sæther i Dagens Næringsliv bok. 

Tredje - Aftenpostens reportasje «Mirakelgutten Thomas» av Afshin Ismaeli og Tor Arne Andreassen. Juryens begrunnelse sier: «Reportasjen viser værdien av vedvarende journalistisk tilstedeværelse.»

 

På forsiden nå