Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

Skup-konferansen starter om

2019/03/29 09:00:00
Countdown placeholder
test
Sak Data-SKUP 2018
KOMMER: Denne troikaen kan du møte på Data-SKUP. Fra venstre Helena Bengtsson, SVT, Caelainn Barr, The Guardian og Leila Haddou, The Times. Bildet er tatt under årets NICAR-konferanse i Chicago i mars.

12 bidrag til Dataskup-prisen

12 bidrag med svært høy kvalitet konkurrerer om Dataskup-prisen. Bidragene kommer fra Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Dagbladet, Faktisk, NRK og VG.  

Av JOHN BONES

Fristen for å sende inn bidrag var ved midnatt, og nå blir de 12 bidragene klargjort og sendt til juryen. Som de to foregående årene består den av Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter.

Datakup-prisen deles ut under festmiddagen på Data-SKUP lørdag 27. oktober. Arrangementet er i konferanselokalene på OsloMet, og prisutdelingen foregår i Festsalen. Antall bidrag har økt fra syv i 2016 og fire i 2017. Med årets 12 bidrag kan det se ut som om datajournalistikken virkelig har satt seg i norsk presse.

Programmet for konferansen er ferdig, og deltakerne kan velge og vrake blant 44 sesjoner. De fleste sesjonene er praktisk undervisning i bruk av dataverktøyer, men det er også mange sesjoner til inspirasjon og innsikt. I tilegg til programmet som nå er klart, vil det også bli egne opplegg beregnet på akademikere innen journalistikken. Detajer om dette vil bli kunngjort senere.

Påmeldingen til konferansen er åpen så lenge det er plass. I fjor måtte vi stenge for påmeldinger tre uker før konferansen fordi den var fulltegnet. I år er det plass til flere, ettersom arrangementet er flyttet til OsloMet, men før eller siden blir det fullt der også. Så det er ingen grunn til å nøle!

54 journalister, utviklere og fotografer står bak disse 12 bidragene:

Prosjektnavn   Publikasjon   Journalister
Møllenberg til leie   Adresseavisen   Grete Holstad, Espen Rasmussen, Agne Ødegaard, Marit Bardal, Jonas Nilsson og Ingrid Meisingset
De ulovlige pokerklubbene   Aftenposten   Jan Gunnar Furuly, Arnfinn Mauren, Thomas Olsen, Hans Olav Torgersen, Lene Li Dragland, Fredrik Hager-Thoresen,  Per Byhring og Torstein Ringnes.
Fengselets fengsel   Bergens Tidende   Anders Grimsrud Eriksen, Torunn Aarøy og Ingrid Fredriksen
Nettpiratene   Dagbladet   Audun Hageskal og Tor Henning Ueland
Konkursgjengangerne   Dagbladet   Vegard Venli, Merete Landsend, Siri Gedde-Dahl, Eiliv Frich Flydal og Ola Strømman
Ulikhet for loven   Dagbladet Magasinet   Sindre Granly Meldalen, Anders Fjellberg, Eyvind Thorsager og Talieh Sadeghi
Faktisk - et unikt samarbeid   Faktisk   Eva Akerbæk, Jari Bakken, Tore Bergsaker, Mina Liavik Karlsen, Geir Molnes, Silje S. Skiphamn og Kristoffer Egeberg
Legekoden   NRK Brennpunkt   Bjørn Olav Nordahl, Espen Andersen, Maria Hasselgård, Ole Jørgen Kolstadbråten, Marie Gjerver
Strava-avsløringen   NRK Nyheter/NRKBeta   Henrik Lied, Christine Svendsen og Pedja Kalajdzic
Edderkoppen   NRK Nyheter/NRKBeta   Trude Furuly, Henrik Lied, Johannes Odland, Glen Imrie, Truls Antonsen
Avsløringen av verdens største overgrepsforum   VG   Natalie Remøe Hansen, Einar Otto Stangvik og Håkon Fostervold Høydal
De forsømte broene   VG   Mona Grivi Norman, Øyvind Engan og Sondre Nilsen

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 

 

 

På forsiden nå
 • Bernt Olufsen

  44 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Her er listen over årets metoderapporter. 44 bidrag slåss om SKUP-prisen.
 • skup-kuben

  14. januar er fristen for å levere metoderapport

  Fristen for å sende inn metoderapporter for 2018 er mandag 14. januar kl. 9.00. Etter det begynner SKUP-juryen arbeidet.
 • Vinnerne og Bernt Olufsen

  Nå kan du melde deg på SKUP 2019

  Påmeldingen til SKUP 2019 er nå igang, og det er ingen grunn til å vente. Det er først til mølla som gjelder for å få plass på konferansehotellet Quality i Tønsberg 29.-31. mars.      
 • Dataskupprisen 2018 NRK

  SKUP-prisen utdeles 30. mars

  Her mottar Maria Hasselgård og Espen Andersen Dataskup-prisen for arbeidet med Legekoden. Neste pris, SKUP-prisen, utdeles under festmiddagen på SKUP-konferansen i Tønsberg 30. mars.
 • Kandidater 2018 Dataskup

  Har kåret vinneren av Dataskup-prisen

  Juryen har talt: Ett av disse bidragene har vunnet Dataskup-prisen. Hvem det er, blir kunngjort under festmiddagen på Data-SKUP kommende lørdag. Rekordmange 225 skal delta på arrangementet.                      
 • OsloMet festsalen

  Kun 25 plasser igjen, sjekk påmeldingene!

  Det nærmer seg 200 deltagere på Data-SKUP, og det er kun 25 plasser igjen. Sjekk hvem som er påmeldt nederst i denne artikkelen.                          
 • Bernt og Geir Terje

  Geir Terje Ruud nytt jurymedlem

  NTBs utviklingsdirektør Geir Terje Ruud er valgt til nytt medlem av SKUP-juryen etter Trond Sundnes som gikk ut da han fikk ny jobb som sjef for de globale publikasjonene i DN-eier NHST
 • Gard Steiro og Natalie Remøe Hansen

  Over 100 påmeldte på Data-SKUP

  Onsdag ettermiddag er det over 100 påmeldte på Data-SKUP, og det tikker inn med nye registreringer hver dag. Meld deg på før det er for sent!