Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Bernt og Geir Terje
SJEFEN OG DEN NYVALGTE: Bernt Olufsen (t.v.) er leder av SKUP-juryen, og mandag kveld møtte han det nye jurymedlemmet Geir Terje Ruud under et møte i Ethical Journalism Network i MBLs lokaler i Oslo.

Geir Terje Ruud nytt jurymedlem

NTBs utviklingsdirektør Geir Terje Ruud er valgt til nytt medlem av SKUP-juryen etter Trond Sundnes som gikk ut da han fikk ny jobb som sjef for de globale publikasjonene i DN-eier NHST

Av JOHN BONES

Med Ruud har SKUP sikret seg et svært dyktig nytt jurymedlem. Han kom til NTB i fjor og har bakgrunn fra Agderposten, Fædrelandsvennen, VG og Extra Bladet. I VG hadde han en rekke stillinger, blant annet som frontsjef i vg.no. I Ekstra Bladet var han sjefredaktør for eb.dk.

Han var stifter av Oslo Media House, og han har utgitt flere bøker, blant annet om robotjournalistikk og om entreprenører i mediene. Fra 2013 til 2017 var han selvstendig næringsdrivende i firmaet Ruud & Company.

SKUP-styret valgte Ruud under den årlige arbeidshelgen på Koster.

- Den største utfordringen med å sitte i juryen er vel at det følger med en arbeidsmengde som er lite forenlig med fast arbeid. Dessuten er det mange gode intensjoner og mange gode prosjekter som fortjener ros og heder. Det blir vanskelig å velge de beste, sier Ruud.
 
- Jeg vil bruke min erfaring fra 20 år med digital journalistikk og lete etter kandidater som utnytter mulighetene med å grave i større datamengder og som utforsker mulighetene med nye fortellerformer. Generelt er jeg en stor tilhenger av hverdagsgraving og håper å finne gode kandidater fra  redaksjoner uten de aller største ressursene. Sammen med særdeles kompetente kolleger i juryen kommer vi sikkert til å kunne diskutere oss frem til de beste kandidatene.
 
Foruten Olufsen og Ruud består juryen av Asbjørn Olsen (OsloMet), Tone Angell Jensen (Nordlys), Linn Kongsli Hillestad (Dagbladet), Bjørn Sæbø (Rogalands Avis) og Vibeke Haug (NRK)
På forsiden nå