Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Gard Steiro og Natalie Remøe Hansen
FØLGER MED: VG-sjefen Gard Steiro var ikke tilstede på Data-SKUP i fjor, men han fulgte uansett nøye med da Einar Otto Stangvik og Natalie Remøe Hansen viste hvordan de hadde jobbet med den internasjonale politioperasjonen på det mørke nettet.  

Over 100 påmeldte på Data-SKUP

Onsdag ettermiddag er det over 100 påmeldte på Data-SKUP, og det tikker inn med nye registreringer hver dag. Meld deg på før det er for sent!              

Av JOHN BONES
Det er fortsatt 44 dager igjen til konferansen, og i fjor måtte vi sette strek da det var 113 påmeldte. I år har vi flyttet fra NRK Kompetanse til konferanselokalene på OsloMet, og da har vi plass til et høyere antall. Skal du være sikker på å få være med, er det ingen grunn til å vente med påmeldingen.

De 44 sesjonene er ferdig planlagt, og nå gjenstår noen viktige praktiske gjøremål: planlegging av lunsj og festmiddag. Utdelingen av Dataskup-prisen skjer under middagen, og den er i festsalen på OsloMet. Middagen starter rett etter at konferansen er ferdig.

Data-SKUP er et tilbud for alle, uavhengig av kompetanse og bakgrunn. Derfor er det et vidt spenn i kursene, alt fra basis Excel til avanserte program som Python og R. Alle vil ha nytte av å lære mer om nettsøk, og på inspirasjonssejonene er det bare å lene seg tilbake og lytte til hva andre har gjort.

Av de 40 foreleserne er 18 utenlandske. De kommer fra USA, England, Irland, Frankrike, Nederland, Tyskland, Sverige og Danmark. 19 av de 40 foreleserne er kvinner, og det er kvinner på podiet i 25 av de 44 sesjonene. Internasjonalt er kvinner i ferd med å ta fra mennene hegemoniet i datajournalistikk, og nå er det i ferd med å skje også på Data-SKUP.

 

 

På forsiden nå