Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2019/10/26 09:00:00
Countdown placeholder
test
Frode Nielsen Børfjord & co
6 AV 17: Adresseavisen setter deltagerrekort på årets SKUP-konferanse. Her er seks av de 17 deltagerne. Foran f.v. Marianne Tønset, Line Pevik og Kjerstin Rabås. Bak f.v. Jonas Nilsson, Frode N. Børfjord og Agne Ødegaard. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen

250 allerede påmeldt

Nyhetsredaktøren ble påmeldt nr. 200 til SKUP. Nå tar Frode N. Børfjord med seg 16 andre og sørger for at Adresseavisen setter deltagerekord. Siden Børfjord meldte seg på lørdag kveld, er det kommet ytterligere 50 påmeldinger, så tirsdag morgen er det 250 som har meldt seg på.

Av JOHN BONES
Antall påmeldte på tilsvarende dato i fjor var 174, og dermed ligger vi 76 foran fjorårets skjema. I fjor ble det til slutt 628 deltagere. Påmeldingene til årets konferanse i Tønsberg 29.-31. mars strømmer på jevnt og trutt, og det er ingen grunn til å vente.

Den aller første som meldte seg på tok ansvaret for at Dagbladet lever opp til slagordet "Alltid foran". Ola Strømman er tidligere SKUP-prisvinner og meldte seg på få minutter etter at det ble åpnet for påmelding 5. desember.

- Det er jo en begivenhet som man ikke må gå glipp av. Det er der man møter folk, snapper opp tips og ideer til videre arbeid, og det er alltid mange gullkorn i programmet. Om man allikevel dumper borti litt gråstein får man ta med seg det hjem og foredle det litt, sier Strømman.
 
- Grunnen til at det ble så tidlig påmelding er at jeg måtte ta det da jeg husket det.

Adressa-redaktøren sier avisen har nesten doblet antall deltagere fra tidligere år:
- Vi er i stadig utvikling, og noe av nøkkelen er å hente ny kunnskap som tilflyter alle våre redaksjonelle avdelinger. SKUP har gjennom mange år etablert seg som både lærested, kontaktskaper og utviklingsarena for mye av landets beste journalistikk. I tillegg til noen mindre konferanser prioriterer vi SKUP sterkt for å strekke oss lenger og bli enda bedre på ideutvikling, journalistisk metode og alt det andre SKUP har å by på.

Etter helgen i Tønsberg ønsker Børfjord å dele kunnskapen med hele redaksjonen. I år deltar ni kvinner og åtte menn fra nyhetsavdelingen, dagsordenavdelingen, redaksjonell utvikling, ungdomsredaksjonen trd.by og foto/film/TV-avdelingen.

Programmet er over 70 prosent ferdig, og det blir oppdatert etter hvert som sesjonene tar form.

 

 

På forsiden nå
 • På OsloMet

  101 allerede påmeldt - se hvem de er

  Over fem uker før Data-SKUP 26. oktober er det allerede påmeldt over 100 deltagere. Antallet ligger godt over fjoråret, da det til slutt ble 227 deltagere.                
 • Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter

  Skal kåre vinneren av Dataskup-prisen

  Det er sendt inn seks metoderapporter som skal konkurrere om Dataskup-prisen. Juryen er den samme som de tre siste årene.
 • Ben Welsh

  Bli med til New York og New Orleans

  Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.
 • Espen Andersen og Maria Hasselgård

  Send inn ditt bidrag til Dataskup-prisen

  Nå kan du sende inn ditt bidrag for å konkurrere om Dataskup-prisen. Fristen for innsending av metoderapport er mandag 2. september kl. 11.00.                  
 • Paul 2019 Dataharvest

  Meld deg på Data-SKUP!

  SKUP-favoritten Paul Myers kommer til Data-SKUP på OsloMet lørdag 26. oktober. Der blir det flere nyskapninger, og du kan velge og vrake blant 48 sesjoner. Påmeldingen har nå åpnet.          
 • Kjetil Sæter og Markus Tobiassen

  Lær av vinnerne - les rapportene

  Dagens Næringsliv vant SKUP-prisen, mens VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad fikk diplomer. Her kan du lese metoderapportene de leverte.
 • Vant Skup-prisen

  Dagens Næringsliv vant Skup-prisen

  DN vant Skup-prisen for sin Tidal-avsløring. VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad vant Skup-diplom.
 • Internasjonal Reporter-pris

  Dagbladet vant Internasjonal Reporter-prisen

  – Det er fantastisk å vinne. Særlig siden journalistene vi samarbeidet med i Litauen og Latvia er til stede i salen, sier Dagbladets gravesjef.