Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

Skup-konferansen starter om

2019/03/29 09:00:00
Countdown placeholder
test
Frode Nielsen Børfjord & co
6 AV 17: Adresseavisen setter deltagerrekort på årets SKUP-konferanse. Her er seks av de 17 deltagerne. Foran f.v. Marianne Tønset, Line Pevik og Kjerstin Rabås. Bak f.v. Jonas Nilsson, Frode N. Børfjord og Agne Ødegaard. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen

250 allerede påmeldt

Nyhetsredaktøren ble påmeldt nr. 200 til SKUP. Nå tar Frode N. Børfjord med seg 16 andre og sørger for at Adresseavisen setter deltagerekord. Siden Børfjord meldte seg på lørdag kveld, er det kommet ytterligere 50 påmeldinger, så tirsdag morgen er det 250 som har meldt seg på.

Av JOHN BONES
Antall påmeldte på tilsvarende dato i fjor var 174, og dermed ligger vi 76 foran fjorårets skjema. I fjor ble det til slutt 628 deltagere. Påmeldingene til årets konferanse i Tønsberg 29.-31. mars strømmer på jevnt og trutt, og det er ingen grunn til å vente.

Den aller første som meldte seg på tok ansvaret for at Dagbladet lever opp til slagordet "Alltid foran". Ola Strømman er tidligere SKUP-prisvinner og meldte seg på få minutter etter at det ble åpnet for påmelding 5. desember.

- Det er jo en begivenhet som man ikke må gå glipp av. Det er der man møter folk, snapper opp tips og ideer til videre arbeid, og det er alltid mange gullkorn i programmet. Om man allikevel dumper borti litt gråstein får man ta med seg det hjem og foredle det litt, sier Strømman.
 
- Grunnen til at det ble så tidlig påmelding er at jeg måtte ta det da jeg husket det.

Adressa-redaktøren sier avisen har nesten doblet antall deltagere fra tidligere år:
- Vi er i stadig utvikling, og noe av nøkkelen er å hente ny kunnskap som tilflyter alle våre redaksjonelle avdelinger. SKUP har gjennom mange år etablert seg som både lærested, kontaktskaper og utviklingsarena for mye av landets beste journalistikk. I tillegg til noen mindre konferanser prioriterer vi SKUP sterkt for å strekke oss lenger og bli enda bedre på ideutvikling, journalistisk metode og alt det andre SKUP har å by på.

Etter helgen i Tønsberg ønsker Børfjord å dele kunnskapen med hele redaksjonen. I år deltar ni kvinner og åtte menn fra nyhetsavdelingen, dagsordenavdelingen, redaksjonell utvikling, ungdomsredaksjonen trd.by og foto/film/TV-avdelingen.

Programmet er over 70 prosent ferdig, og det blir oppdatert etter hvert som sesjonene tar form.

 

 

På forsiden nå
 • Påmeldt nr. 500

  Dan Kåre påmeldt nr. 500 på SKUP

  Dan Kåre Engebretsen fra NRK brukte mandagskvelden godt: Kl. 22.25 meldte han seg på SKUP, og dermed ble han deltager nr. 500.
 • Lokal graving

  Færre bidrag frå små aviser

  Ein gjennomgang av metoderapportane til SKUP frå 1999-2019 syner at bidraga frå dei mindre avisene har gått ned dei siste åra. I 1999 var det ingen, medan toppåret 2008 hadde ni bidrag.
 • Nils skup 2019

  Stor satsing på graveledelse

  Er du reportasjeleder eller redaktør, bør du ikke gå glipp av lederkursene på årets SKUP. Det er svært krevende å lede graveprosjekter, og her får du noen tips om hvordan det kan gjøres.
 • juryen

  Juryleder Bernt Olufsen: - Svært høy kvalitet

  SKUP-juryen er godt i gang med arbeidet, og juryleder Bernt Olufsen roser nivået på de innsendte metoderapportene.
 • Åpningssesjonen 2018

  Over 400 påmeldte - sjekk hvem de er

  Fortsatt er det 51 dager igjen til SKUP-konferansen, og allerede har det meldt deg på 402 deltagere. Det er 46 flere enn på samme dato i fjor. Til slutt var det 628 som kom til Tønsberg i 2018.
 • UG metoo

  Avslørte kollegene - viser hvordan på SKUP

  - Å granske journalister er virkelig det verste jeg har vært med på. Den svenske journalisten Lina Makboul, fikk i oppdrag å granske metoo-dekningen i Sverige. Det førte til en stor avsløring av hvordan metoo-journalistikken brøt grunnleggende presseetiske regler.   
 • Frode Nielsen Børfjord & co

  250 allerede påmeldt

  Nyhetsredaktøren ble påmeldt nr. 200 til SKUP. Nå tar Frode N. Børfjord med seg 16 andre og sørger for at Adresseavisen setter deltagerekord. Siden Børfjord meldte seg på lørdag kveld, er det kommet ytterligere 50 påmeldinger, så tirsdag morgen er det 250 som har meldt seg på.
 • Bernt Olufsen

  44 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Her er listen over årets metoderapporter. 44 bidrag slåss om SKUP-prisen.