Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/16 14:00:00
Countdown placeholder
test
Frode Nielsen Børfjord & co
6 AV 17: Adresseavisen setter deltagerrekort på årets SKUP-konferanse. Her er seks av de 17 deltagerne. Foran f.v. Marianne Tønset, Line Pevik og Kjerstin Rabås. Bak f.v. Jonas Nilsson, Frode N. Børfjord og Agne Ødegaard. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen

250 allerede påmeldt

Nyhetsredaktøren ble påmeldt nr. 200 til SKUP. Nå tar Frode N. Børfjord med seg 16 andre og sørger for at Adresseavisen setter deltagerekord. Siden Børfjord meldte seg på lørdag kveld, er det kommet ytterligere 50 påmeldinger, så tirsdag morgen er det 250 som har meldt seg på.

Av JOHN BONES
Antall påmeldte på tilsvarende dato i fjor var 174, og dermed ligger vi 76 foran fjorårets skjema. I fjor ble det til slutt 628 deltagere. Påmeldingene til årets konferanse i Tønsberg 29.-31. mars strømmer på jevnt og trutt, og det er ingen grunn til å vente.

Den aller første som meldte seg på tok ansvaret for at Dagbladet lever opp til slagordet "Alltid foran". Ola Strømman er tidligere SKUP-prisvinner og meldte seg på få minutter etter at det ble åpnet for påmelding 5. desember.

- Det er jo en begivenhet som man ikke må gå glipp av. Det er der man møter folk, snapper opp tips og ideer til videre arbeid, og det er alltid mange gullkorn i programmet. Om man allikevel dumper borti litt gråstein får man ta med seg det hjem og foredle det litt, sier Strømman.
 
- Grunnen til at det ble så tidlig påmelding er at jeg måtte ta det da jeg husket det.

Adressa-redaktøren sier avisen har nesten doblet antall deltagere fra tidligere år:
- Vi er i stadig utvikling, og noe av nøkkelen er å hente ny kunnskap som tilflyter alle våre redaksjonelle avdelinger. SKUP har gjennom mange år etablert seg som både lærested, kontaktskaper og utviklingsarena for mye av landets beste journalistikk. I tillegg til noen mindre konferanser prioriterer vi SKUP sterkt for å strekke oss lenger og bli enda bedre på ideutvikling, journalistisk metode og alt det andre SKUP har å by på.

Etter helgen i Tønsberg ønsker Børfjord å dele kunnskapen med hele redaksjonen. I år deltar ni kvinner og åtte menn fra nyhetsavdelingen, dagsordenavdelingen, redaksjonell utvikling, ungdomsredaksjonen trd.by og foto/film/TV-avdelingen.

Programmet er over 70 prosent ferdig, og det blir oppdatert etter hvert som sesjonene tar form.

 

 

På forsiden nå
 • kuben

  Disse konkurrerer om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 40 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • VG vant

  11. januar er fristen for å levere metoderapport

  Merk datoen: Mandag 11. januar kl. 10.00 er siste frist for å levere metoderapport, men det er lov å levere tidligere. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Data-SKUP 2020

  Se Data-SKUP helt til nyttår

  Ikke fortvil om du ikke fikk med deg alle sesjonene på Data-SKUP i går! Opptakene ligger tilgjengelig på plattformen MyOnvent for alle - rekordhøye 586 - som hadde registrert seg på konferansen.        
 • Tarjei Leer-Salvesen

  Kunstauksjon under Data-SKUP

  Under Data-SKUP blir det mulig å sikre seg eksklusiv forvaltningskunst signert gravejournalist Tarjei Leer-Salvesen. Alle inntektene går uavkortet til SKUP.            
 • Ulrich Larsen

  Dette skjer på Data-SKUP

  En dansk muldvarp, en engelsk søke-guru og mannen bak «flatten the curve»-grafikken er av det du kan oppleve på digitalt Data-SKUP 18. november.        
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.                     
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.