Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Påmeldt nr. 500
INSPIRERES: Dan Kåre Engebretsen fra NRK reiser til Tønsberg for å bli inspirert. Foto: Runar Henriksen Jørstad

Dan Kåre påmeldt nr. 500 på SKUP

Dan Kåre Engebretsen fra NRK brukte mandagskvelden godt: Kl. 22.25 meldte han seg på SKUP, og dermed ble han deltager nr. 500.

Av JOHN BONES
Redaksjonssjefen for digital utvikling i NRK Nyheter reiser til Tønsberg for å få ny inspirasjon.
- SKUP er det stedet hvor jeg kan treffe likesinnede og få godt faglig påfyll utenfra i en hektisk hverdag. Om det blir like bra som i fjor, så kommer jeg tilbake til Marienlyst med mye inspirasjon i ryggsekken, sier han.

Det fylles opp på hotellene langs bryggerekka i Tønsberg, og nå er det kun 35 rom igjen om man ønsker å bo sentralt. SKUP har avtale også med andre hoteller i byen, så det vil fortsatt være ledige rom en stund til. Foretrekker du å bo nærmest mulig konferansen, er det best å melde seg på allerede nå. Programmet er nesten ferdig.

- Du gikk fra jobb som utvikler og etter hvert også journalist i VG. Hva kan utviklere lære på SKUP?
- Utviklere som jobber med innhold og journalistikk burde absolutt reise på SKUP for å forstå hvor mye bra som er der ute, og under konferansen får de koblet seg på andre miljøer. Det er ikke veldig mange i Norge som kan kalle seg journalist og utvikler, men vi treffes som regel på SKUP for å utveksle litt erfaringer. Som litt overarbeida redaksjonelle utviklere tror jeg det er nyttig å se hva andre mediehus jobber med, og hvordan de løser de største sakene sine. I tillegg til å ha litt nerdeprat over god drikke og pølse i vaffel - SKUP fikser vel det i år? - i løpet av helgen.

 - Kan du beskrive jobben du har i NRK?
- Nå er jeg redaksjonssjef for digital utvikling i NRK Nyheter. En utrolig interessant jobb hvor jeg har ansvar for å få NRK Nyheter til å skinne på de digitale flatene. Det gjennom å  løfte frem de mange gode historiene vi har på best mulig måte. I tillegg jobber vi med å legge analyse av trafikk og publikum til grunn for de store og små valgene vi gjør i løpet av en dag.

NRK topper liten over påmeldte med 105 foran VG og VGTV med 42. Deretter følger TV 2 med 30 og Aftenposten med 26.

På forsiden nå