Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/16 14:00:00
Countdown placeholder
test
juryen
SAMLET: SKUP-juryen samlet i NTBs lokaler til det første av fire heldagsmøter. Fra venstre Bjørn Sæbø, Rogalands Avis, Vibeke Haug, NRK, Bente Kalsnes, OsloMet, Bernt Olufsen, Geir Terje Ruud, NTB, Janne Birgitte Prestvold, Fædrelandsvennen og Linn Kongsli Hillestad Dagbladet.

Juryleder Bernt Olufsen: - Svært høy kvalitet

SKUP-juryen er godt i gang med arbeidet, og juryleder Bernt Olufsen roser nivået på de innsendte metoderapportene.

Av JOHN BONES
- Det er jevnt over svært høy kvalitet på årets kandidater. Noen av arbeidene har jo allerede vakt stor oppmerksomhet og virkelig satt dagsorden for siste års offentlige samtale, sier Olufsen -. Metoderapportene viser også til at kritisk, undersøkende journalistikk setter tydelige spor i form av konsekvenser, ansvarliggjøring og forbedring. 

Det er nå 430 påmeldte til SKUP-konferansen, og SKUP-prisen deles ut under festmiddagen lørdag kveld 30. mars i Oseberg på Hotel Quality i Tønsberg.

Juryen hadde sitt første møte forrige fredag, og siden i fjor har det vært tre utskiftninger. Bente Kalsnes (OsloMet), Geir Terje Ruud (NTB) og Janne Birgitte Presvold (Fædrelandsvennen) har erstattet Asbjørn Olsen, Trond Sundnes og Tone Angell Jensen.

- Hvordan jobber juryen?
- Juryen har nå lest alle metoderapporten og avholdt sitt første møte. Vi regner med å bruke fire heldags møter på juryeringen. Det blir som å skrelle en løk lag for lag inntil vi kommer inn til kjernen - selve finaleheatet hvor et mindre antall kandidater skal vurderes nøyaktig opp mot kriteriene som vi arbeider etter.
 
- I hvilken grad ser dere bruk av nyskapende metoder?
- Det er alltid mye nyskapende metode i bunken av metoderapporter. Jeg vil absolutt anbefale alle journalister som ønsker påfyll i verktøykassen å studere disse nærmere. Det er spesielt hyggelig å se positiv utvikling av SKUPs delingskultur. I årets metoderapporten finnes det eksempler på deling av finesse ned på detaljnivå som i en brukermanual.
På forsiden nå
 • kuben

  Disse konkurrerer om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 40 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • VG vant

  11. januar er fristen for å levere metoderapport

  Merk datoen: Mandag 11. januar kl. 10.00 er siste frist for å levere metoderapport, men det er lov å levere tidligere. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Data-SKUP 2020

  Se Data-SKUP helt til nyttår

  Ikke fortvil om du ikke fikk med deg alle sesjonene på Data-SKUP i går! Opptakene ligger tilgjengelig på plattformen MyOnvent for alle - rekordhøye 586 - som hadde registrert seg på konferansen.        
 • Tarjei Leer-Salvesen

  Kunstauksjon under Data-SKUP

  Under Data-SKUP blir det mulig å sikre seg eksklusiv forvaltningskunst signert gravejournalist Tarjei Leer-Salvesen. Alle inntektene går uavkortet til SKUP.            
 • Ulrich Larsen

  Dette skjer på Data-SKUP

  En dansk muldvarp, en engelsk søke-guru og mannen bak «flatten the curve»-grafikken er av det du kan oppleve på digitalt Data-SKUP 18. november.        
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.                     
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.