Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
juryen
SAMLET: SKUP-juryen samlet i NTBs lokaler til det første av fire heldagsmøter. Fra venstre Bjørn Sæbø, Rogalands Avis, Vibeke Haug, NRK, Bente Kalsnes, OsloMet, Bernt Olufsen, Geir Terje Ruud, NTB, Janne Birgitte Prestvold, Fædrelandsvennen og Linn Kongsli Hillestad Dagbladet.

Juryleder Bernt Olufsen: - Svært høy kvalitet

SKUP-juryen er godt i gang med arbeidet, og juryleder Bernt Olufsen roser nivået på de innsendte metoderapportene.

Av JOHN BONES
- Det er jevnt over svært høy kvalitet på årets kandidater. Noen av arbeidene har jo allerede vakt stor oppmerksomhet og virkelig satt dagsorden for siste års offentlige samtale, sier Olufsen -. Metoderapportene viser også til at kritisk, undersøkende journalistikk setter tydelige spor i form av konsekvenser, ansvarliggjøring og forbedring. 

Det er nå 430 påmeldte til SKUP-konferansen, og SKUP-prisen deles ut under festmiddagen lørdag kveld 30. mars i Oseberg på Hotel Quality i Tønsberg.

Juryen hadde sitt første møte forrige fredag, og siden i fjor har det vært tre utskiftninger. Bente Kalsnes (OsloMet), Geir Terje Ruud (NTB) og Janne Birgitte Presvold (Fædrelandsvennen) har erstattet Asbjørn Olsen, Trond Sundnes og Tone Angell Jensen.

- Hvordan jobber juryen?
- Juryen har nå lest alle metoderapporten og avholdt sitt første møte. Vi regner med å bruke fire heldags møter på juryeringen. Det blir som å skrelle en løk lag for lag inntil vi kommer inn til kjernen - selve finaleheatet hvor et mindre antall kandidater skal vurderes nøyaktig opp mot kriteriene som vi arbeider etter.
 
- I hvilken grad ser dere bruk av nyskapende metoder?
- Det er alltid mye nyskapende metode i bunken av metoderapporter. Jeg vil absolutt anbefale alle journalister som ønsker påfyll i verktøykassen å studere disse nærmere. Det er spesielt hyggelig å se positiv utvikling av SKUPs delingskultur. I årets metoderapporten finnes det eksempler på deling av finesse ned på detaljnivå som i en brukermanual.
På forsiden nå