Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2019/10/26 09:00:00
Countdown placeholder
test
NRK-programleder Espen Aas
DEBATT: NRK-programleder Espen Aas leder paneldebatten klokken 14. Foto: Paul André Sommerfeldt

Debatt om VGs håndtering av dansevideo-saken

Det er klart for paneldebatt på Skup om VGs håndtering av dansevideo-saken, og medienes behandling av kilder og dekning av Giske-saken.

Av KATRINE NORDANGER MJELDE

Etter den mye omtalte dansevideoen, er det klart for paneldebatt på Skup. Det er NRK-journalist Espen Aas som leder panelet, som blant annet består av VGs nyhetsredaktør Tora Håndlykken.

Debatten vil handle om VGs håndtering av dansevideo-saken, og medienes behandling av kilder og dekning av Giske-saken.

I panelet stiller Tone Tveøy Strøm-Gundersen fra Aftenposten, Tone Sofie Aglen fra Adresseavisen, snart kommentator i VG, Hege Ulstein fra Dagsavisen og Arne Jensen fra Norsk Redaktørforening. 

Paneldebatten starter klokken 14.00, og blir streamet av Medier24.

På forsiden nå
 • Dagbladet vant i 2017

  Vinneren klar - snart 200 påmeldte

  Juryen er ferdig med jobben og har kåret vinneren av Datakup-prisen for 2019. Den deles ut under festmiddagen på OsloMet neste lørdag kveld. Snart er det 200 påmeldte på konferansen, og det er plass til flere.
 • Jonas Nilsson, Espen Rasmussen og Jonas Alsaker Vikan

  Analyserte 1,4 mrd. passord

  Databasen inneholdt 1,4 milliarder rader med mailadresser og passord, og i dette materialet fant Adresseavisen 600.000 nordmenn fra alle samfunnslag. Nyheten eksploderte i forrige uke, og på Data-SKUP neste lørdag viser Adressa-teamet hvilke metoder som ble brukt.          
 • På OsloMet

  100 allerede påmeldt - se hvem de er

  Over fem uker før Data-SKUP 26. oktober er det allerede påmeldt 100 deltagere. I fjor var det også rundt 100 i midten av september, og til slutt ble det 227.                      
 • Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter

  Skal kåre vinneren av Dataskup-prisen

  Det er sendt inn seks metoderapporter som skal konkurrere om Dataskup-prisen. Juryen er den samme som de tre siste årene.
 • Ben Welsh

  Bli med til New York og New Orleans

  Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.
 • Espen Andersen og Maria Hasselgård

  Send inn ditt bidrag til Dataskup-prisen

  Nå kan du sende inn ditt bidrag for å konkurrere om Dataskup-prisen. Fristen for innsending av metoderapport er mandag 2. september kl. 11.00.                  
 • Paul 2019 Dataharvest

  Meld deg på Data-SKUP!

  SKUP-favoritten Paul Myers kommer til Data-SKUP på OsloMet lørdag 26. oktober. Der blir det flere nyskapninger, og du kan velge og vrake blant 48 sesjoner. Påmeldingen har nå åpnet.          
 • Kjetil Sæter og Markus Tobiassen

  Lær av vinnerne - les rapportene

  Dagens Næringsliv vant SKUP-prisen, mens VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad fikk diplomer. Her kan du lese metoderapportene de leverte.