Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2019/10/26 09:00:00
Countdown placeholder
test
Ben Welsh
LYTTER OG LÆRER: Deltagere på årets kurs lytter og lærer når Ben Welsh (t.h.), redaktør av datadesken i Los Angeles Times, forteller hvordan avisen jobber dataverktøyene.

Bli med til New York og New Orleans

Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.

Av JOHN BONES
Det er syvende gang Stup og SKUP samarbeider om en studiereise som er knyttet opp mot den amerikanske NICAR-konferansen. I mars 2020 arrangeres verdens beste konferanse om datajournalistikk i New Orleans, og i dagens før konferansen blir det bedriftsbesøk både i New York og i arrangørbyen.

Det hele starter med deltagelse på Data-SKUP i Oslo 26. oktober, og reisen til USA skjer i perioden 29. februar - 9. mars. Kurstilbudet er beregnet på alle som ønsker løfte egen kompetanse innen datajournalistikk. Både i Oslo og på NICAR er det kurs for alle nivåer, og det er plass både til nybegynnere og drevne brukere.

Under konferansen blir det lunsjmøter med journalister fra de største og mest toneangivende mediene i USA.
Søknadsfristen for å delta på kurset er 1. september.

På forsiden nå
 • På OsloMet

  100 allerede påmeldt - se hvem de er

  Over fem uker før Data-SKUP 26. oktober er det allerede påmeldt 100 deltagere. I fjor var det også rundt 100 i midten av september, og til slutt ble det 227.                      
 • Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter

  Skal kåre vinneren av Dataskup-prisen

  Det er sendt inn seks metoderapporter som skal konkurrere om Dataskup-prisen. Juryen er den samme som de tre siste årene.
 • Ben Welsh

  Bli med til New York og New Orleans

  Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.
 • Espen Andersen og Maria Hasselgård

  Send inn ditt bidrag til Dataskup-prisen

  Nå kan du sende inn ditt bidrag for å konkurrere om Dataskup-prisen. Fristen for innsending av metoderapport er mandag 2. september kl. 11.00.                  
 • Paul 2019 Dataharvest

  Meld deg på Data-SKUP!

  SKUP-favoritten Paul Myers kommer til Data-SKUP på OsloMet lørdag 26. oktober. Der blir det flere nyskapninger, og du kan velge og vrake blant 48 sesjoner. Påmeldingen har nå åpnet.          
 • Kjetil Sæter og Markus Tobiassen

  Lær av vinnerne - les rapportene

  Dagens Næringsliv vant SKUP-prisen, mens VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad fikk diplomer. Her kan du lese metoderapportene de leverte.
 • Vant Skup-prisen

  Dagens Næringsliv vant Skup-prisen

  DN vant Skup-prisen for sin Tidal-avsløring. VG, Aftenposten og Tønsbergs Blad vant Skup-diplom.
 • Internasjonal Reporter-pris

  Dagbladet vant Internasjonal Reporter-prisen

  – Det er fantastisk å vinne. Særlig siden journalistene vi samarbeidet med i Litauen og Latvia er til stede i salen, sier Dagbladets gravesjef.