Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/16 14:00:00
Countdown placeholder
test
Ben Welsh
LYTTER OG LÆRER: Deltagere på årets kurs lytter og lærer når Ben Welsh (t.h.), redaktør av datadesken i Los Angeles Times, forteller hvordan avisen jobber dataverktøyene.

Bli med til New York og New Orleans

Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.

Av JOHN BONES
Det er syvende gang Stup og SKUP samarbeider om en studiereise som er knyttet opp mot den amerikanske NICAR-konferansen. I mars 2020 arrangeres verdens beste konferanse om datajournalistikk i New Orleans, og i dagens før konferansen blir det bedriftsbesøk både i New York og i arrangørbyen.

Det hele starter med deltagelse på Data-SKUP i Oslo 26. oktober, og reisen til USA skjer i perioden 29. februar - 9. mars. Kurstilbudet er beregnet på alle som ønsker løfte egen kompetanse innen datajournalistikk. Både i Oslo og på NICAR er det kurs for alle nivåer, og det er plass både til nybegynnere og drevne brukere.

Under konferansen blir det lunsjmøter med journalister fra de største og mest toneangivende mediene i USA.
Søknadsfristen for å delta på kurset er 1. september.

På forsiden nå
 • kuben

  Disse konkurrerer om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 40 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • VG vant

  11. januar er fristen for å levere metoderapport

  Merk datoen: Mandag 11. januar kl. 10.00 er siste frist for å levere metoderapport, men det er lov å levere tidligere. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Data-SKUP 2020

  Se Data-SKUP helt til nyttår

  Ikke fortvil om du ikke fikk med deg alle sesjonene på Data-SKUP i går! Opptakene ligger tilgjengelig på plattformen MyOnvent for alle - rekordhøye 586 - som hadde registrert seg på konferansen.        
 • Tarjei Leer-Salvesen

  Kunstauksjon under Data-SKUP

  Under Data-SKUP blir det mulig å sikre seg eksklusiv forvaltningskunst signert gravejournalist Tarjei Leer-Salvesen. Alle inntektene går uavkortet til SKUP.            
 • Ulrich Larsen

  Dette skjer på Data-SKUP

  En dansk muldvarp, en engelsk søke-guru og mannen bak «flatten the curve»-grafikken er av det du kan oppleve på digitalt Data-SKUP 18. november.        
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.                     
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.