Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
Emilia
Emilia Diaz Struck er koordinator og research editor i ICIJ.

Mener Data-SKUP kan utløse gode samarbeid

– Jeg er veldig spent på Data-SKUP og muligheten for å lære mer om arbeidet journalister gjør i Norge. Disse arrangementene er flotte for å dele erfaringer og lære av hverandre, sier Emilia Diaz Struck.              

Av SIRI CHRISTENSEN 

Emilia Diaz Struck er av foreleserne på Data-SKUP i Oslo lørdag. Hun er en latinamerikansk koordinator og research editor i ICIJ. ICIJ er en ledende organisasjon for undersøkende journalistikk, og et internasjonalt nettverk for over 200 journalister i over 100 mediehus og 70 land.

I alle ICIJ-prosjekter har Struck ansvaret for å håndtere og koordinere enorme datamengder, og utfører tilsyn for å opprettholde integriteten i organisasjonen. Hun har deltatt i cross border-prosjekter som ICIJs Implant Files, Paradise Papers og den Pulitzer-vinneren etterforskning Panama Papers.

– Dette er prosjekter som viser kraften i samarbeidende og undersøkende journalistikk, som også er til det beste for samfunnet, sier hun til Skup.no. 

Diaz-Struck forteller at det er kombinasjonen av mennesker med ulike ferdigheter og bakgrunner, som styrker samarbeidet. Samtidig byr det også på en del utfordringer.

– Vi jobber med mennesker i så mange forskjellige land, og vi ønsker ikke å sette noen i fare eller kompromittere informasjonen om etterforskningen. Derfor er det viktig å for eksempel ha klare sikkerhetsprotokoller helt fra begynnelsen.

Hvem bør vinne Dataskup-prisen? Les metoderapportene her, og gjør deg opp en mening.

På Data-SKUP har Struck to sesjoner, hvor hun blant annet skal snakke om arbeidet sitt og håndtering av store datamengder, og hva som er utfordringene i cross border-journalistikk.

– Jeg er veldig spent på Data-SKUP og muligheten for å lære mer om arbeidet journalister gjør i Norge. Disse arrangementene er flotte for å dele erfaringer og lære av hverandre. De kan også utløse gode samarbeid, sier hun. 

Struck har jobbet som rapporteringskoordinator ved Press and Society Institute of Venezuela, og var i 2012 Reporter of Residence på New England Centre for Investigative Reporting ved Boston University. Hun underviser også i datajournalistikk ved Columbia University i New York og har vært professor ved Central University of Venezuela. Hun er også en bidragsyter for Washington Post, magasinet Poder y Negocios, Venezuelanske medier El Universal, El Mundo og Armando.info, som hun også er medstifter av.

Her er programmet for Data-SKUP 2019. 

På forsiden nå
 • Data-SKUP 2019

  De kommer på Data-SKUP 16. oktober

  Endelig skal vi møtes fysisk igjen! Data-SKUP arrangeres lørdag 16. oktober på OsloMet, og programmet begynner å ta form. Hittil er 44 programposter og 50 innledere på plass, og resten vil bli ferdigstilt på sensommeren.                
 • OsloMet

  Unik sjanse til å få hjelp med AI

  Jobber du med noe som krever kunstig intelligens (AI)? Har du drømt om å lage et prosjekt der kunstig intelligens inngår som en av metodene? Nå har du sjansen til å få hjelp – helt gratis!
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!
 • på skup

  Kronprinsen åpner SKUP dag 2

  Ikke gå glipp av åpningen av SKUP-konferansens dag 2! - En uavhengig, kritisk, undersøkende presse er en av de viktigste byggesteinene i det frie, åpne og tillitsbaserte samfunnet vårt, sier kronprins Haakon i en hilsen til journalistene og redaktørene som deltar på SKUP.
 • myonvent

  Her kan du få hjelp med innlogging

  Ring dette nummeret hvis du ikke får til å logge deg inn på SKUP-konferansen torsdag morgen. Hjelpetelefonen er betjent mellom kl. 9 og 11 begge konferansedagene. Vi anbefaler sterkt at du registrerer deg i god tid før konferansen.
 • skup2021

  Velg blant høydepunktene på SKUP

  Epsteins forbindelser, Equinors millarder, mobilens avsløringer og en hesteskandale uten sidestykke. Alt dette og mye mer kan du få med deg på årets Skup-konferanse, her er noen høydepunkter fra programmet.