Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/16 14:00:00
Countdown placeholder
test
Emilia
Emilia Diaz Struck er koordinator og research editor i ICIJ.

Mener Data-SKUP kan utløse gode samarbeid

– Jeg er veldig spent på Data-SKUP og muligheten for å lære mer om arbeidet journalister gjør i Norge. Disse arrangementene er flotte for å dele erfaringer og lære av hverandre, sier Emilia Diaz Struck.              

Av SIRI CHRISTENSEN 

Emilia Diaz Struck er av foreleserne på Data-SKUP i Oslo lørdag. Hun er en latinamerikansk koordinator og research editor i ICIJ. ICIJ er en ledende organisasjon for undersøkende journalistikk, og et internasjonalt nettverk for over 200 journalister i over 100 mediehus og 70 land.

I alle ICIJ-prosjekter har Struck ansvaret for å håndtere og koordinere enorme datamengder, og utfører tilsyn for å opprettholde integriteten i organisasjonen. Hun har deltatt i cross border-prosjekter som ICIJs Implant Files, Paradise Papers og den Pulitzer-vinneren etterforskning Panama Papers.

– Dette er prosjekter som viser kraften i samarbeidende og undersøkende journalistikk, som også er til det beste for samfunnet, sier hun til Skup.no. 

Diaz-Struck forteller at det er kombinasjonen av mennesker med ulike ferdigheter og bakgrunner, som styrker samarbeidet. Samtidig byr det også på en del utfordringer.

– Vi jobber med mennesker i så mange forskjellige land, og vi ønsker ikke å sette noen i fare eller kompromittere informasjonen om etterforskningen. Derfor er det viktig å for eksempel ha klare sikkerhetsprotokoller helt fra begynnelsen.

Hvem bør vinne Dataskup-prisen? Les metoderapportene her, og gjør deg opp en mening.

På Data-SKUP har Struck to sesjoner, hvor hun blant annet skal snakke om arbeidet sitt og håndtering av store datamengder, og hva som er utfordringene i cross border-journalistikk.

– Jeg er veldig spent på Data-SKUP og muligheten for å lære mer om arbeidet journalister gjør i Norge. Disse arrangementene er flotte for å dele erfaringer og lære av hverandre. De kan også utløse gode samarbeid, sier hun. 

Struck har jobbet som rapporteringskoordinator ved Press and Society Institute of Venezuela, og var i 2012 Reporter of Residence på New England Centre for Investigative Reporting ved Boston University. Hun underviser også i datajournalistikk ved Columbia University i New York og har vært professor ved Central University of Venezuela. Hun er også en bidragsyter for Washington Post, magasinet Poder y Negocios, Venezuelanske medier El Universal, El Mundo og Armando.info, som hun også er medstifter av.

Her er programmet for Data-SKUP 2019. 

På forsiden nå
 • Maria Hasselgård og Nicolai Delebekk

  Alle i VG, TV 2, Aftenposten og E24 skal på SKUP

  Redaktørene i Aftenposten, VG, E24 og TV 2 sender alle ansatte på SKUP 15.-16. april. I disse dager kontakter medlemmer av SKUP-styret en rekke andre større redaksjoner med tilbud om kollektiv registrering for den digitale konferansen.
 • kuben

  Disse konkurrerer om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 40 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • VG vant

  11. januar er fristen for å levere metoderapport

  Merk datoen: Mandag 11. januar kl. 10.00 er siste frist for å levere metoderapport, men det er lov å levere tidligere. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Data-SKUP 2020

  Se Data-SKUP helt til nyttår

  Ikke fortvil om du ikke fikk med deg alle sesjonene på Data-SKUP i går! Opptakene ligger tilgjengelig på plattformen MyOnvent for alle - rekordhøye 586 - som hadde registrert seg på konferansen.        
 • Tarjei Leer-Salvesen

  Kunstauksjon under Data-SKUP

  Under Data-SKUP blir det mulig å sikre seg eksklusiv forvaltningskunst signert gravejournalist Tarjei Leer-Salvesen. Alle inntektene går uavkortet til SKUP.            
 • Ulrich Larsen

  Dette skjer på Data-SKUP

  En dansk muldvarp, en engelsk søke-guru og mannen bak «flatten the curve»-grafikken er av det du kan oppleve på digitalt Data-SKUP 18. november.        
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.