Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test
Maria Ressa til SKUP
TIL TØNSBERG: Maria Ressa har takket ja til å komme til SKUP-konferansen i Tønsberg. Der skal hun både holde foredrag og delta i et panel.

Maria Ressa til SKUP – og nå kan du melde deg på

I fjor ble Maria Ressa kåret til årets navn av magasinet Time, og nå er hun klar for SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars. Du kan nå melde deg på for å møte henne og over 100 andre innledere.

Av JOHN BONES

Noen av programpostene er klar allerede, men det meste gjenstår og vil bli utviklet i tiden frem mot konferansen. I disse dager jobber SKUP-styret på høytrykk med å inngå avtaler og planlegge sesjonene.

Maria Ressa er sjefredaktør og administrerende direktør i filippinske Rappler, og hun har lenge ligget i konflikt med president Rodrigo Duartes regime. Rappler faktsjekker også artikler for Facebook, og de har rettet søkelyset mot Duarte-tilhengernes trollfabrikk som produserer løgnhistorier om presidentens gjøremål.

Hun har tidligere vært leder for CNNs kontor i Manila og Jakarta og ledet kanalens arbeid om terrorisme i sørøst-Asia. I september var hun hovedtaler under Global Investigative Journalism Conference i Hamburg.

Søke-guruene Paul Myers og Henk van Ess har begge vært på SKUP og Data-SKUP tidligere, men i 2020 blir første gang de er tilstede samtidig. Det er gått noen år siden Miranda Patrucic var på SKUP forrige gang, men nå har korrupsjonsjegeren fra OCCRP gjort nye avsløringer og kommer til Tønsberg med et helt nytt foredrag. Temaet er "Follow the money".

Har du noen gang lurt på hvordan etterretningsorganisasjoner som CIA verver og vedlikeholder kilder? Her kan journalister ha noe å lære, og på SKUP treffer du Lindsey Moran, en tidligere CIA-agent. Hun har skrevet bestselgeren «Blowing My Cover, My Life As A Spy». Nå arbeider hun i en gruppe som undersøker miljøkriminalitet.

Som de siste årene blir det egne spor om graveledelse og hverdagsgraving, og vi følger opp fjorårets nysatsing om økonomijournalistikk.
Klimajournalistikk er en av satsingene neste år, og SKUP får besøk av Fabiano Maisonnave, Amazonas-korrespondent for brasilianske «Folha de S.Paulo».
Datasesjonene er under arbeid, og det er også de populære «slik gjorde vi det»-sesjonene.

I år satte SKUP deltagerrekord med 675 påmeldte, og mange ønsker å bo på konferansehotellet Quality. Der er kapasiteten begrenset, og under SKUP er disse gruppene garantert å få rom der:
* Alle som foreleser på SKUP og som jobber i teknisk stab under arrangementet.
* Alle med SKUP-verv.
* Alle som har gått på Graveskolen og som fortsetter på SKUP-konferansen.
* Internasjonale gjester.

Deretter er det først til mølla som gjelder. Erfaringene fra i år og i fjor viser at skjæringsdatoen blir et sted mellom 20. og 30. januar, men det er umulig å vite hva som blir datoen denne gang.
Skal du på SKUP, kan det derfor være smart å melde seg på allerede nå.

Frist for å sende inn metoderapporter er mandag 13. januar kl. 10.00.
 

På forsiden nå
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 
 • vinnerne

  SKUP-konferansen 2020 er avlyst

  Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.
 • hotellet

  SKUP forholder seg til rådene fra helsemyndighetene

  Kommuneoverlegen i Tønsberg anbefaler fortsatt ikke å avlyse SKUP-konferansen 27.–29. mars.
 • hotellet

  SKUP-konferansen blir ikke utsatt

  SKUP-styret har på et møte i dag besluttet at SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt.
 • quality

  SKUP og corona-virus

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt. Men SKUP-styret vil vurdere situasjonen fortløpende.
 • Synnøve Åsebø og Silje Sjursen Skiphamn

  Gard Steiro påmeldt nr. 603

  VG-sjefen Gard Steiro ble påmeldt nr. 603 på SKUP-konferansen da han meldte seg på ved middagstider i dag. Mannen som har fått mye av æren for VGs gravesuksess de siste årene skal delta i sesjonen "Om å stå i stormen".
 • Ola Haram og Vegard Venli

  Meld deg på SKUPs og IJs graveskole

  Det er fortsatt noen plasser igjen på SKUPs og IJs graveskole. I fjor ble det fulltegnet i god tid før konferansen, og det nærmer seg fullt i år også. Er du rask, får du plass!