Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2020/11/18 10:00:00
Countdown placeholder
test
Ola Haram og Vegard Venli
FULL KLASSE: Det var fullt i lokalene da Vegard Venli og Ola Haram underviste i Excel under graveskolen i 2017.

Meld deg på SKUPs og IJs graveskole

Det er fortsatt noen plasser igjen på SKUPs og IJs graveskole. I fjor ble det fulltegnet i god tid før konferansen, og det nærmer seg fullt i år også. Er du rask, får du plass!

Av KRISTOFFER EGEBERG
Graveskolen holdes på hotel Quality i Tønsberg dagene før SKUP-konferansen. På graveskolen 25. – 27. mars lærer du praktiske tips og verktøy for  grave mer effektivt. Nok en gang stiller vi med prisvinnende forelesere fra inn- og utland. Noen av dem du møter i år er:

Paul Myers – BBC’s egen researchguru tar turen til Graveskolen for første gang siden 2017. Med seg i bagasjen har han de siste teknikkene og verktøyene for å drive effektiv research på nett og i sosiale medier

Michael Molin, Tidligere kildefører i dansk politi: Molin har rekruttert og fulgt opp kilder i noen av Danmarks tyngste kriminelle miljøer. Han kan triksene for å lese kroppsspråk, få folk til å snakke, og følge opp kilder slik at de forblir kilder.

Mye av arbeidet har likhetstrekk med hvordan undersøkende journalister bør jobbe. På graveskolen får du selv prøve deg i rollen som kildefører.

Nils Hanson, SvT. Hanson har i mange år frontet Sveriges ledende graveprogram, «Uppdrag Granskning» på SvT: Han forteller hvordan de arbeider med saker, og hvorfor hypotesetenking er viktig i gravejournalistikk.

Vi kan love et tettpakket program – møt kollegaer fra hele landet, og bli en bedre undersøkende journalist!

På forsiden nå
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.                     
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.
 • Bernt

  Derfor vant VG SKUP-prisen

  VG vant i SKUP-prisen for «Helsereformens konsekvenser». Dagbladet, TV 2 og NRK fikk diplomer. Her kan du lese juryens begrunnelser.
 • MBO på SKUP

  Slik følger du utdelingen av SKUP-prisen

  SKUP-konferansen 2020 måtte dessverre avlyses på grunn av koronaviruset, men SKUP-prisen skal selvfølgelig deles ut likevel. Martin Beyer Olsen er digital konferansier når prisen deles ut lørdag kveld 25. april.
 • SKUP-juryen

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, SKUP-vinneren er klar, prisen vil bli delt ut, men det er fortsatt ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. I mellomtiden kan alle som vil lese årets metoderapporter.
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.