Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/16 14:00:00
Countdown placeholder
test
vinnerne
VINNERNE: Markus Tobiassen (t.h.) og Kjetil Sæter fra DN vant i fjor SKUP-prisen. Til venstre juryleder Bernt Olufsen. I år blir det ingen utdeiing av SKUP-prisen i Oseberg i Tønsberg, og SKUP vil komme tilbake med informasjon om om tid og sted.

SKUP-konferansen 2020 er avlyst

Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.

SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars har over 600 påmeldte. Kommuneoverlegen i Tønsberg har pålagt SKUP å avlyse arrangementet. 

– På grunn av ny utvikling i corona-situasjonen vil det være uklokt å arrangere SKUP. Dette er i tråd med nye anbefalinger fra FHI. Undertegnede pålegger derfor arrangøren å avlyse, uttaler kommuneoverlege i Tønsberg, Sigmund Skei.

 

Det er ikke praktisk mulig å utsette konferansen, og det blir derfor ingen SKUP-konferanse i 2020.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan gjennomføre SKUP-konferansen, som vi vet at mange har gledet seg til, sier SKUP-leder Silje S. Skiphamn.

– SKUP har den siste tiden hatt løpende dialog med lokale og nasjonale helsemyndigheter og hørt på de anbefalingene vi har fått. 

SKUP-styret jobber nå med å kartlegge hvilke praktiske og økonomiske konsekvenser dette får for stiftelsen. 

 – SKUP-prisen 2019 vil bli delt ut, men styret må få komme tilbake til når og på hvilken måte utdelingen skal skje, sier Skiphamn.

Styret vil fortsette planleggingen av Data-SKUP, som skal arrangeres 24. oktober 2020. Neste års SKUP-konferanse blir 16.–18. april 2021.

 

Silje S. Skiphamn

SKUP-leder

På forsiden nå
 • VG vant

  11. januar er fristen for å levere metoderapport

  Merk datoen: Mandag 11. januar kl. 10.00 er siste frist for å levere metoderapport, men det er lov å levere tidligere. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Data-SKUP 2020

  Se Data-SKUP helt til nyttår

  Ikke fortvil om du ikke fikk med deg alle sesjonene på Data-SKUP i går! Opptakene ligger tilgjengelig på plattformen MyOnvent for alle - rekordhøye 586 - som hadde registrert seg på konferansen.        
 • Tarjei Leer-Salvesen

  Kunstauksjon under Data-SKUP

  Under Data-SKUP blir det mulig å sikre seg eksklusiv forvaltningskunst signert gravejournalist Tarjei Leer-Salvesen. Alle inntektene går uavkortet til SKUP.            
 • Ulrich Larsen

  Dette skjer på Data-SKUP

  En dansk muldvarp, en engelsk søke-guru og mannen bak «flatten the curve»-grafikken er av det du kan oppleve på digitalt Data-SKUP 18. november.        
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.                     
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.
 • Bernt

  Derfor vant VG SKUP-prisen

  VG vant i SKUP-prisen for «Helsereformens konsekvenser». Dagbladet, TV 2 og NRK fikk diplomer. Her kan du lese juryens begrunnelser.