Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN 21.–23. APRIL 2023

2023/04/21 14:00:00
Countdown placeholder
test
vinnerne
VINNERNE: Markus Tobiassen (t.h.) og Kjetil Sæter fra DN vant i fjor SKUP-prisen. Til venstre juryleder Bernt Olufsen. I år blir det ingen utdeiing av SKUP-prisen i Oseberg i Tønsberg, og SKUP vil komme tilbake med informasjon om om tid og sted.

SKUP-konferansen 2020 er avlyst

Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.

SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars har over 600 påmeldte. Kommuneoverlegen i Tønsberg har pålagt SKUP å avlyse arrangementet. 

– På grunn av ny utvikling i corona-situasjonen vil det være uklokt å arrangere SKUP. Dette er i tråd med nye anbefalinger fra FHI. Undertegnede pålegger derfor arrangøren å avlyse, uttaler kommuneoverlege i Tønsberg, Sigmund Skei.

 

Det er ikke praktisk mulig å utsette konferansen, og det blir derfor ingen SKUP-konferanse i 2020.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan gjennomføre SKUP-konferansen, som vi vet at mange har gledet seg til, sier SKUP-leder Silje S. Skiphamn.

– SKUP har den siste tiden hatt løpende dialog med lokale og nasjonale helsemyndigheter og hørt på de anbefalingene vi har fått. 

SKUP-styret jobber nå med å kartlegge hvilke praktiske og økonomiske konsekvenser dette får for stiftelsen. 

 – SKUP-prisen 2019 vil bli delt ut, men styret må få komme tilbake til når og på hvilken måte utdelingen skal skje, sier Skiphamn.

Styret vil fortsette planleggingen av Data-SKUP, som skal arrangeres 24. oktober 2020. Neste års SKUP-konferanse blir 16.–18. april 2021.

 

Silje S. Skiphamn

SKUP-leder

På forsiden nå
 • 23utsolgt

  Fulltegnet to måneder før konferansen starter

  SKUP-konferansen er utsolgt to måneder før den starter, og det har aldri  skjedd tidligere at interessen for arrangementet har vært så massiv så tidlig.  
 • Pressens hus første møte

  SKUP-juryen klar til innsats

  Torsdag morgen møttes SKUP-juryen for første gang i Pressens hus i Oslo. De har brukt den siste uken til å sette seg inn i de 52 metoderapportene, og nå starter det møysommelige arbeidet med å finne de beste graveprosjektene for 2022.
 • Juryleder

  52 prosjekter konkurrerer om SKUP-prisen

  52 prosjekter konkurrerer om å vinne SKUP-prisen for 2022. Det er kommet åtte metoderapporter fra ulike avdelinger i NRK, mens Dagbladet har levert seks bidrag. VG og VG/Faktisk har sendt inn fire bidrag, og Aftenposten og Aftenposten/A-magasinet tre.  
 • bernsteinfahrenholdt

  Amerikanske stjerne-journalister til SKUP 2023

  De har begge gransket pengene og nettverket til eks-president Donald Trump. I april møter du David Fahrenthold og Andrea Bernstein i Tønsberg.
 • konferanse 2022

  101 er allerede påmeldt SKUP-konferansen i april

  Aldri før har så mange meldt seg på så tidlig. Fem dager etter at det ble åpnet for påmelding, har 101 journalister og redaktører meldt seg på SKUP-konferansen.
 • SKUP-prisen 2022.

  SKUP-juryens råd for å knekke metoderapport-koden

  Usikker på hvordan du skriver en metoderapport? Nysgjerrig på hva juryen egentlig ser etter? Her får du juryens beste tips.
 • Pendlerboligene

  16. januar er fristen for å levere metoderapport

  Du kan nå levere metoderapport for å konkurrere om SKUP-prisen, og mandag 16. januar 2023 kl. 12.00 er siste frist. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • SKUP-påmelding

  Den aller første SKUP-påmeldte

  Krister Sørbø i Forsvarets forum var den første som meldte seg på SKUP-konferansen. Registreringen startet i dag 12. desember, og de første som melder seg på er garantert å få bo på konferansehotellet Quality i Tønsberg 21. - 23. april 2023.