Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test
vinnerne
VINNERNE: Markus Tobiassen (t.h.) og Kjetil Sæter fra DN vant i fjor SKUP-prisen. Til venstre juryleder Bernt Olufsen. I år blir det ingen utdeiing av SKUP-prisen i Oseberg i Tønsberg, og SKUP vil komme tilbake med informasjon om om tid og sted.

SKUP-konferansen 2020 er avlyst

Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.

SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars har over 600 påmeldte. Kommuneoverlegen i Tønsberg har pålagt SKUP å avlyse arrangementet. 

– På grunn av ny utvikling i corona-situasjonen vil det være uklokt å arrangere SKUP. Dette er i tråd med nye anbefalinger fra FHI. Undertegnede pålegger derfor arrangøren å avlyse, uttaler kommuneoverlege i Tønsberg, Sigmund Skei.

 

Det er ikke praktisk mulig å utsette konferansen, og det blir derfor ingen SKUP-konferanse i 2020.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan gjennomføre SKUP-konferansen, som vi vet at mange har gledet seg til, sier SKUP-leder Silje S. Skiphamn.

– SKUP har den siste tiden hatt løpende dialog med lokale og nasjonale helsemyndigheter og hørt på de anbefalingene vi har fått. 

SKUP-styret jobber nå med å kartlegge hvilke praktiske og økonomiske konsekvenser dette får for stiftelsen. 

 – SKUP-prisen 2019 vil bli delt ut, men styret må få komme tilbake til når og på hvilken måte utdelingen skal skje, sier Skiphamn.

Styret vil fortsette planleggingen av Data-SKUP, som skal arrangeres 24. oktober 2020. Neste års SKUP-konferanse blir 16.–18. april 2021.

 

Silje S. Skiphamn

SKUP-leder

På forsiden nå
 • SKUP-juryen

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, SKUP-vinneren er klar, prisen vil bli delt ut, men det er fortsatt ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. I mellomtiden kan alle som vil lese årets metoderapporter.
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 
 • vinnerne

  SKUP-konferansen 2020 er avlyst

  Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.
 • hotellet

  SKUP forholder seg til rådene fra helsemyndighetene

  Kommuneoverlegen i Tønsberg anbefaler fortsatt ikke å avlyse SKUP-konferansen 27.–29. mars.
 • hotellet

  SKUP-konferansen blir ikke utsatt

  SKUP-styret har på et møte i dag besluttet at SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt.
 • quality

  SKUP og corona-virus

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt. Men SKUP-styret vil vurdere situasjonen fortløpende.
 • Synnøve Åsebø og Silje Sjursen Skiphamn

  Gard Steiro påmeldt nr. 603

  VG-sjefen Gard Steiro ble påmeldt nr. 603 på SKUP-konferansen da han meldte seg på ved middagstider i dag. Mannen som har fått mye av æren for VGs gravesuksess de siste årene skal delta i sesjonen "Om å stå i stormen".