Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/15 10:00:00
Countdown placeholder
test
Lynprat
FULLT HUS: Det var fullt hus under presentasjonen av sesjonen "Lynprat i datajournalistikk" på Data-SKUP i fjor.  

Data-SKUP blir heldigital konferanse

SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP onsdag 18. november klokken 10–14.                     
Data-SKUP skulle etter planen blitt arrangert på OsloMet lørdag 24. oktober, men SKUP-styret har av hensyn til smittevern besluttet at konferansen vil bli heldigital. Ny dato er onsdag 18. november klokken 10–14.
– SKUP-styret skulle selvsagt veldig gjerne ønsket at konferansen kunne gått som planlagt. Når det ikke er mulig, vil vi gjøre vårt ytterste for lage en førsteklasses digitalkonferanse i stedet, sier styreleder i SKUP, Silje S. Skiphamn.
 
Konferansen blir komprimert ned til fire timer, og ingen sesjoner blir lengre enn 30 minutter. Vi binder det hele sammen med en TV-sending med gjester i studio og en kombinasjon av direkte innslag og opptak. Opptakene vil bli tilgjengelige for deltakerne også etter konferansen. Det vil bli fire parallelle sesjoner, inkludert et akademiske spor i samarbeid med OsloMet og MBL.

Annerledes program
 

På programmet står blant annet:
*BBCs søkeguru Paul Myers deler sin kunnskap om research i sosiale medier.
*Harry Stevens, som sto bak Washington Posts mest leste sak noensinne med sin «flatten the curve»-visualisering.
*VG-journalist og vinner av SKUP-prisen 2019, Shazia Majid, forteller om sin vei inn i datajournalistikken.
*NRKs team avslørte hvordan privatpersoners posisjonsdata blir solgt. Slik jobbet de med saken.
SKUP-styret jobber nå med alle detaljene i programmet, og det vil bli lagt ut når det meste er på plass.

 

 

 

Data-skup 2019

TROIKA: Fædrelandsvennens Jan Oddvar Eide (f.v.), Aftenpostens Jan Gunnar Furuly og iTromsøs Rune Ytreberg under Data-SKUP i fjor.
– Det blir et litt annerledes program enn vi er vant til siden en del av den praktiske undervisningen som har foregått på Data-SKUP ikke egner seg like godt digitalt, sier Skiphamn.
– Men vi vet at det er stort behov for faglig påfyll etter mange måneder på hjemmekontor, så vi håper mange vil delta og at redaksjonslederne ønsker å gi sine ansatte denne muligheten.

Ikke Dataskup-pris i år
 

Vanligvis deles Dataskup-prisen ut på festmiddagen etter konferansen. I år vil det imidlertid ikke bli delt ut noen Dataskup-pris, opplyser SKUP-lederen.
– Fest og prisutdeling er nært knyttet sammen, så vi dropper utdeling av Dataskup-prisen i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internasjonalt

INTERNASJONALT: Det var betydelig internasjonal deltagelse under Data-SKUP 2019. Fra venstre Emilia Díaz Struck, Venezuela og ICIJ, Pamela Duncan, Irland og The Guardian og frilanseren Adriana Homolova, Slovakia og Nederland.
Styret vil også benytte anledningen til å se på endringer i statuttene for prisen. Det blir prisutdeling igjen i 2021.

Ny prismodell
 

Data-SKUP har de siste årene hatt rundt 230 deltakere. SKUP-styret håper at en digital konferanse vil gi langt flere mulighet til å delta.
– Nå slipper redaksjonene utenfor Oslo å dekke utgifter til reise og overnatting. Vi håper dette vil gi oss mange nye deltakere, særlig fra de minste redaksjonene, sier Skiphamn.

 

Styret jobber nå med å utvikle en ny prismodell, slik at redaksjoner kan kjøpe rabatterte pakker til sine ansatte. Det vil også bli mulig å melde seg på for enkeltjournalister.
Påmeldingen åpnes så raskt det er en praktisk løsning på plass.

SKUP 2021

Det er stor usikkerhet knyttet til avviklingen av SKUP 2021, som etter planen skal arrangeres 16.–18. april.

 

Styret planlegger ut fra ulike scenarioer, men har bestemt at SKUP-konferansen vil bli arrangert i en eller annen form rundt de planlagte datoene. 

 

– Det vil uansett bli konferanse, og SKUP-prisen skal deles ut, opplyser Skiphamn.
På forsiden nå
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!
 • på skup

  Kronprinsen åpner SKUP dag 2

  Ikke gå glipp av åpningen av SKUP-konferansens dag 2! - En uavhengig, kritisk, undersøkende presse er en av de viktigste byggesteinene i det frie, åpne og tillitsbaserte samfunnet vårt, sier kronprins Haakon i en hilsen til journalistene og redaktørene som deltar på SKUP.
 • myonvent

  Her kan du få hjelp med innlogging

  Ring dette nummeret hvis du ikke får til å logge deg inn på SKUP-konferansen torsdag morgen. Hjelpetelefonen er betjent mellom kl. 9 og 11 begge konferansedagene. Vi anbefaler sterkt at du registrerer deg i god tid før konferansen.
 • skup2021

  Velg blant høydepunktene på SKUP

  Epsteins forbindelser, Equinors millarder, mobilens avsløringer og en hesteskandale uten sidestykke. Alt dette og mye mer kan du få med deg på årets Skup-konferanse, her er noen høydepunkter fra programmet. 
 • 2020 the hub

  Lenke til SKUPs årsmøte

  SKUPs årsmøte arrangeres digitalt onsdag 14. april kl. 19.00. Lenke her: https://zoom.us/j/97066183544?pwd=ZG9NMXFWOWsyT2Q5V0NLbUNhR3BzZz09
 • skup

  Ikke vent med påmeldingen! Se hvilke 585 som har registrert seg.

  Det er bare seks dager igjen til SKUP, og torsdag kveld var det 585 påmeldte. SKUP venter et rush av påmeldinger de siste dagene, og det er ingen grunn til å vente.