Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
Programledere SKUP 2921
TROIKA: Disse tre skal ta oss gjennom den digitale SKUP-konferansen som produseres i lokalene til gamle Eldorado kino i Oslo. Kristoffer Rønneberg (f.v.) og Maria Hasselgård er programledere under livesesjonene, mens Martin Beyer Olsen er konferansier under Late Night Show og utdeling av SKUP-prisen. Foto: Anders Leines, NRK

Velkommen til SKUP!

Det blir stil og stas, humor og tungt faglig innhold når den digitale SKUP-konferansen gjennomføres 15.-16.april. Programmet er nå klart, og det består av ett live-spor og to spor med forhåndsproduserte innslag. Fredag kveld er det show og utdeling av SKUP-prisen.

Av JOHN BONES

SKUP-konferansen produseres i Eldorado Esport & Entertainment torsdag-fredag 15.-16. april mellom kl. 10 og 14. Torsdag er temaene i live-sendingen norske, og fredag er det fire timer med utenriks.

De forhåndsproduserte sesjonene bygger på den vanlige SKUP-malen: Hverdagsjournalistikk, data, slik gjorde vi det, søk, kildekritikk og ledelse. I tillegg er det en fyldig bolk om koronajournalistikk.

Hittil er det produsert 37 videoer, og når alt er levert før påske vil deltagerne kunne velge mellom knapt 45 videoer med svært godt faglig innhold. I alt 114 innledere fra inn- og utland er involvert i de 54 innslagene som blir presentert. De har jobbet i ekte SKUP-ånd: entusiastisk kastet seg på den store utfordringen det er å lage innslag til en digital konferanse. De fleste hadde aldri laget et videoinnslag tildligere. Norsk presses største dugnadsprosjekt lever i beste velgående.

I live-sesjonen blir det en blanding av gjester i studio, gjester via link og noen innslag som er gjort på forhånd. Maria Hasselgård fra NRK Brennpunkt er hovedansvarlig for de norske innslagene, Aftenpostens utenriksjournalist Kristoffer Rønneberg for utenriksinnslagene.

Blant de utenlandske gjestene får deltagerne møte Bellingcats grunnlegger Eliot Higgins som forteller hvordan nettverket har jobbet angrepet på Kongressen og med avsløringene rundt giftangrepet på den russiske opposisjonspoitikeren Aleksej Navalnyj. Innenriks dukker det opp et ny problemstilling i SKUP-sammenheng: religionenes comeback.

Fredag kveld deler juryleder Bernt Olufsen ut SKUP-prisen, og før det har NRKs komiker Martin Beyer Olsen ledet oss gjennom Late Night Show fra kl. 19. Som vanlig er gjestelisten ukjent før sending.

26 medier og organisasjoner har betalt for at alle deres ansatte skal få tllgang til konferansen, og deltagere i disse 26 har fått instruksjoner fra arbeidsgiver som viser hvordan de skal registrere seg og senere logge seg på konferansen. Det er også sendt informasjon til journalistutdanningene som viser hvordan studenter kan delta gratis. Deres deltagelse er betalt av Schibsted. Alle andre registrerer seg på konferansen ved å klikke på lenken "Individuell påmelding SKUP-konferansen" øverst på SKUPs hjemmeside. De betaler kr. 2500 for å delta.

OBS: Alle må registrere seg, selv om arbeidsgiver har betalt. Det anbefales å gjøre dette snarest mulig. SKUPs personell har begrenset kapasitet til å hjelpe til med påmeldinger fem minutter før konferansen starter!

Disse arbeidsgiverne har inngått avtale med SKUP:

Adresseavisen
Aftenposten
Bergens Tidende
Dagen
Dagsavisen
E24
Faktisk.no
Forsvarets Forum
Fremover
Fædrelandsvennen
Khrono
Kommunal Rapport
Morgenbladet
Nationen
NHST-gruppen
Nidaros
Norsk Pressefcrbund
NRK
NTB
Schibsted (for journaliststudenter)
Stavanger Aftenblad
Sunnmørsposten
TV 2
Tønsbergs Blad
VG
Vårt Land

 

 

 

 

 

På forsiden nå
 • OsloMet

  Unik sjanse til å få hjelp med AI

  Jobber du med noe som krever kunstig intelligens (AI)? Har du drømt om å lage et prosjekt der kunstig intelligens inngår som en av metodene? Nå har du sjansen til å få hjelp – helt gratis!
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!
 • på skup

  Kronprinsen åpner SKUP dag 2

  Ikke gå glipp av åpningen av SKUP-konferansens dag 2! - En uavhengig, kritisk, undersøkende presse er en av de viktigste byggesteinene i det frie, åpne og tillitsbaserte samfunnet vårt, sier kronprins Haakon i en hilsen til journalistene og redaktørene som deltar på SKUP.
 • myonvent

  Her kan du få hjelp med innlogging

  Ring dette nummeret hvis du ikke får til å logge deg inn på SKUP-konferansen torsdag morgen. Hjelpetelefonen er betjent mellom kl. 9 og 11 begge konferansedagene. Vi anbefaler sterkt at du registrerer deg i god tid før konferansen.
 • skup2021

  Velg blant høydepunktene på SKUP

  Epsteins forbindelser, Equinors millarder, mobilens avsløringer og en hesteskandale uten sidestykke. Alt dette og mye mer kan du få med deg på årets Skup-konferanse, her er noen høydepunkter fra programmet. 
 • 2020 the hub

  Lenke til SKUPs årsmøte

  SKUPs årsmøte arrangeres digitalt onsdag 14. april kl. 19.00. Lenke her: https://zoom.us/j/97066183544?pwd=ZG9NMXFWOWsyT2Q5V0NLbUNhR3BzZz09