Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
diektesendingen
KLIKK OG SE: Alle sesjonene er nå tilgjengelig on-demand, og det er bare å klikke og se. Her er noen eksempler fra direktesendingene.  

Gjenopplev hele SKUP-konferansen

Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.

Av JOHN BONES
Opptakene vil bli liggende til 1. juli for alle som hadde registrert seg på konferansen. Under de vanlige fysiske konferansene må deltagerne ta noen brutale valg og velge bort en rekke innslag de ikke får sett. Nå som konferansen var digital, er det mulig å få med seg alt sammen.

Her burde det være noe å lære for alle. Sesjonene er spekket med metodetips, og den totale mengden av tips kan bidra til å heve kvaliteten på norsk journalistikk ytterligere. Det er dette som er helt unikt i SKUP og i våre internasjonale søsterorganisasjoner: Selv om vi er konkurrenter, deler vi de metodene vi bruker.

Konkurrenter deler generøst, og uten noen form for godtgjøring, kunnskap om hvilke fremgangsmåter som ligger bak sakene og prosjektene. I år har de frivillige innlederne i tillegg vært nødt til å lære seg nye måter å formidle på. Før pandemien var det ikke mange som kunne spille inn video på egen hånd, langt mindre vite hvilke visuelle grep som virker i SKUP-sammenheng. Nå har de hoppet fra 10-meteren til glede for oss alle.

Samlet gir dette et løft for en hel bransje.

SKUP har stadig noe å lære, og vi håper så mange som mulig besvarer evalueringsskjemaet vi har sendt til de 1297 deltagerne. I neste uke begynner vi å planlegge Data-SKUP 16. oktober på OsloMet, og vi tar med oss all positiv og negativ kritikk vi får gjennom evalueringen. Vi tar sikte på at denne konferansen blir fysisk, og vi regner med å slippe det meste av programet og åpne for påmelding før sommerferien starter. Den neste SKUP-konferansen blir i Tønsberg 1.-3. april 2022.
 

 

På forsiden nå
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!
 • på skup

  Kronprinsen åpner SKUP dag 2

  Ikke gå glipp av åpningen av SKUP-konferansens dag 2! - En uavhengig, kritisk, undersøkende presse er en av de viktigste byggesteinene i det frie, åpne og tillitsbaserte samfunnet vårt, sier kronprins Haakon i en hilsen til journalistene og redaktørene som deltar på SKUP.
 • myonvent

  Her kan du få hjelp med innlogging

  Ring dette nummeret hvis du ikke får til å logge deg inn på SKUP-konferansen torsdag morgen. Hjelpetelefonen er betjent mellom kl. 9 og 11 begge konferansedagene. Vi anbefaler sterkt at du registrerer deg i god tid før konferansen.
 • skup2021

  Velg blant høydepunktene på SKUP

  Epsteins forbindelser, Equinors millarder, mobilens avsløringer og en hesteskandale uten sidestykke. Alt dette og mye mer kan du få med deg på årets Skup-konferanse, her er noen høydepunkter fra programmet. 
 • 2020 the hub

  Lenke til SKUPs årsmøte

  SKUPs årsmøte arrangeres digitalt onsdag 14. april kl. 19.00. Lenke her: https://zoom.us/j/97066183544?pwd=ZG9NMXFWOWsyT2Q5V0NLbUNhR3BzZz09
 • skup

  Ikke vent med påmeldingen! Se hvilke 585 som har registrert seg.

  Det er bare seks dager igjen til SKUP, og torsdag kveld var det 585 påmeldte. SKUP venter et rush av påmeldinger de siste dagene, og det er ingen grunn til å vente.