Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
Data-SKUP 2019
MUNTERT: Adriana Homolova (t.v.) og Brigitte Alfter underviste på Data-SKUP i 2019, og her er de under en pause i lokalene på OsloMet. Begge kommer tilbake 15. oktober.  

De kommer på Data-SKUP 16. oktober

Endelig skal vi møtes fysisk igjen! Data-SKUP arrangeres lørdag 16. oktober på OsloMet, og programmet begynner å ta form. Hittil er 44 programposter og 50 innledere på plass, og resten vil bli ferdigstilt på sensommeren.                

Av JOHN BONES
Etter to digitale konferanser ser SKUP frem til at deltagerne igjen kan se hverandre i øynene, snakke sammen, gi noen klemmer, etablere nettverk og ha en aldri så liten fest til slutt.

Data-SKUP blir i sin helhet en fysisk konferanse, sydd over samme lest som de siste årene. Det blir praktisk undervisning i grunnleggede og avanserte teknikker, det blir inspirerende foredrag om de beste sakene basert på dataverktøy, det akademiske sporet utvikles videre og som vanlig blir det et solid og variert internasjonalt innslag. Nytt av året er en satsing på digital fortellerteknikk, og det vil også bli undervisning i Podcast og bruk av droner.

Alle detaljer i programmet vil bli offentliggjort mot slutten av av sommerferien, og da vil det også bli åpnet for påmelding.
Inntil videre: Hold av 16. oktober.

 

På forsiden nå
 • ds21

  218 på Data-SKUP, se hva som skjedde

  Det var 218 deltagere på det som trolig var den aller første internasjonale fysiske journalistkonferanse etter pandemien. Ikke minst de 16 utenlandske foreleserne var henrykt av å kunne møtes, klemme hverandre, sitte tett ved bordene, bevege seg fritt uten maske og mingle og networke slik de kunne frem til pandemien brøt løs.
 • rønneberg og hasselgård

  Lær av verdens fremste pandemi-journalister

  Gratis SKUP-sending: Over hele verden har ledere løyet om pandemien. Fredag kan du møte journalistene som avslørte sannheten.
 • troika

  Se hvem du møter på Data-SKUP

  En uke før Data-SKUP er det 179 påmeldte, og vi regner med at mange etternølere melder seg når høstferien nå er over. Her kan du se hvem du treffer på OsloMet lørdag 16. oktober.            
 • maria

  Se SKUPs intervju med Maria Ressa

  Årets fredsprisvinner Maria Ressa deltok på den digitale SKUP-konferansen i april i år. Se hele intervjuet Aftenpostens Kristoffer Rønneberg gjorde med henne ved å følge lenken under. https://www.youtube.com/watch?v=wrhXZiHPFxw
 • Pandemic masterclass

  SKUP lager internasjonal masterclass

  Fredag 15. oktober lager SKUP en internasjonal masterclass i pandemijournalistikk. 12 fremstående journalister fra hele verden bidrar, og produksjonen streames til SKUPs internasjonale nettverk.
 • DS 2019

  Klart for fag og fest på Data-SKUP - meld deg på nå!

  Først blir det 56 sesjoner med fag og deretter noen timer med fest. Velkommen til Data-SKUP 2022!                        
 • Sheila Coronel

  Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

  Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.
 • NICAR2020

  Gjør som dem - reis til NICAR!

  Bli med til verdens viktigste konferanse i datajournalistikk - NICAR! Neste år holdes den i Atlanta, og i samarbeid med Stup arrangerer SKUP studietur som også omfatter bedriftsbesøk i New York og konferansebyen Atlanta.