Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
Sheila Coronel
STERKE KVINNER: Sheila Coronel fra Columbia Journalism School ledet under GIJC i 2019 en sesjon der kvinner fra hele verden delte erfaringer om hvilke utfordringer de har som undersøkende journalister.

Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.

Av JOHN BONES
Dette skjer ved at midlene som tidligere er blitt brukt til Dataskupprisen blir omdisponert til stipender i år. SKUP har ønsket å skille Datakupprisen klarere fra SKUP-prisen, og det pågår derfor et arbeid med å endre statuttene. Planen er at årsmøtet i 2022 skal vedta de nye statuttene slik at Dataskupprisen igjen kan utdeles fra neste høst.

Det er Dagbladets Stiftelse som finansierer prisen, og SKUP og stiftelsen er blitt enig om at midlene i år brukes til stipender som skal stimulere til rekruttering og fremtidig deltakelse på Data-SKUP. Det er også et mål at stipendet skal bidra til at mottakerne kan konkurrere om fremtidige Dataskuppriser.

Global Intestigative Journalism Conference - GIJC - arrangeres normalt hvert annet år. SKUP var vertskap for denne konferansen i 2008 og 2015, begge ganger på Lillehammer. Etter dette har konferansen vært i Johannesburg og Hamburg, før den altså blir i Sydney neste år. Egentlig skulle Sydney-konferansen ha blitt arrangert i år, men den ble utsatt til neste år på grunn av pandemien. Som en oppvarming til neste års fysiske konferanse til det i november år bli holdt en digital GIJC-konferanse.

Ettersom Dataskupprisen på grunn av pandemien heller ikke ble utdelt i fjor, er det midlene for to år som brukes til å dele ut stipender. Dermed deles det ut fire stipender, hver på kr. 25.000, for å reise til Australia for å delta på GIJC-konferansen. Undervisning i datajournalistikk utgjør en viktig del av konferanseprogrammet.

En åpen søknad sendes SKUP ved john.bones@skup.no innen mandag 20. september. I søknaden må du skrive hvorfor du vil øke din kompetanse innen datajournalistikk, hva du ønsker å oppnå ved å delta på konferansen og hva du ønsker å bruke denne kompetansen til.

Både nybegynnere og avanserte brukere kan søke. Det er med andre ord ikke noe krav at du kan vise til en lang portefølje med saker basert på dataverktøy for å kunne motta stipendet. Juryen for Dataskupprisen, som består av Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter, velger hvem som mottar stipendene.

 

 

 

På forsiden nå
 • Sheila Coronel

  Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

  Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.
 • NICAR2020

  Gjør som dem - reis til NICAR!

  Bli med til verdens viktigste konferanse i datajournalistikk - NICAR! Neste år holdes den i Atlanta, og i samarbeid med Stup arrangerer SKUP studietur som også omfatter bedriftsbesøk i New York og konferansebyen Atlanta.
 • Data-SKUP 2019

  Endelig sosial mingling - meld deg på Data-SKUP nå!

  Publikumsfavoritten Paul Myers fra BBC er på plass når Data-SKUP arrangeres på OsloMet lørdag 16. oktober. Det er nå åpnet for påmelding, og det meste av programmet er klart.              
 • Data-SKUP 2019

  De kommer på Data-SKUP 16. oktober

  Endelig skal vi møtes fysisk igjen! Data-SKUP arrangeres lørdag 16. oktober på OsloMet, og programmet begynner å ta form. Hittil er 44 programposter og 50 innledere på plass, og resten vil bli ferdigstilt på sensommeren.                
 • OsloMet

  Unik sjanse til å få hjelp med AI

  Jobber du med noe som krever kunstig intelligens (AI)? Har du drømt om å lage et prosjekt der kunstig intelligens inngår som en av metodene? Nå har du sjansen til å få hjelp – helt gratis!
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!