Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN STARTER OM

2022/04/01 16:00:00
Countdown placeholder
test
DS 2019
TILBAKE I NORGE: Andrew W. Lehren, Shobha Myers og Paul Myers under festmiddagen på Data-SKUP i 2019. Nå kommer de tilbake til Norge.

Klart for fag og fest på Data-SKUP - meld deg på nå!

Først blir det 56 sesjoner med fag og deretter noen timer med fest. Velkommen til Data-SKUP 2022!                        

Av JOHN BONES
Programmet for Data-SKUP 16. oktober er klart, og deltagerne kan velge og vrake på øverste hylle blant de åtte parallellene som til enhver tid pågår. Påmeldingene strømmer på, men før eller siden blir det fullt. Er du smart, melder du deg på allerede nå. Det er første gang SKUP-familien kan samles igjen fysisk siden Data-SKUP for to år siden, og arrangøren har registrert at det er et sterkt behov der ute for endelig å kunne mingle igjen.

Det er syv år siden Data-SKUP så dagens lys, og i løpet av disse årene har vi utviklet en formel som pressefolk ser ut til å sette pris på. Det er undervisning i praktisk bruk av grunnleggende og avanserte programmer, du lærer de siste  knepene innen søketeknikker, inspirasjonsseminarene skal - nettopp - gi deg inspirasjon til å bli enda mer kreativ når du er tilbake på jobb mandag, du lærer deg digital sikkerhet, det er et betydelig internasjonalt innslag og det akademiske sporet skal forene journalistikk og kunnskap fra akademia.

 

 

 

 

 

fest 2019

SOSIALT: Fra festmiddagen under Data-SKUP i 2019. Også i år vil det bli rikelig med tid til å mingle med kjente og ukjente kolleger fra inn- og utland.

Nye satsinger på årets konferanse er egne kurs i podcast og digital presentasjon, og det blir en tre timer lang workshop i AI - bruk av kunstig intelligens i undersøkende journalistikk. Noen forelesere har vært der før, andre bekjentskaper er nye, og felles  felles for alle 69 er at de er fagfolk på et høyt nivå.

Bruk gjerne litt tid på å studere programmet!

Under festmiddagen vil SKUP dele ut fire stipender som skal dekke reisen til den globale konferansen i Sydney neste høst. SKUP ønsker å skille SKUP-prisen og Dataskupprisen klarere fra hverandre, og i påvente av nye vedtekter for Dataskupprisen brukes midlene fra Dagbladets stiftelse i stedet til stipender. Forslag til nye vedtekter legges frem for årsmøtet i SKUP 1. april 2022. Det er Dataskupjuryen som velger ut hvem som skal motta stipendene.

Etter festmiddagen har SKUP leid lokaler på et ikke helt ukjent sted for mange pressefolk: Stopp Pressen.

På forsiden nå
 • Oseberg

  62 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Juryen får litt av en jobb når den skal kåre vinneren av SKUP-prisen. Når juryleder Bernt Olufsen entrer podiet i Oseberg i Tønsberg lørdag 2. april for å kunngjøre vinnerne av pris og diplomer, har han og resten av juryen gjennomgått 62 prosjekter.
 • IJ SKUP

  Juryen trenger brukertilgang

  Janne Jacobsen ved IJ sitter klar til å motta metoderapportene som skal konkurrere om SKUP-prisen. Fortsatt er dropboxen hennes tom, men mandag etter kl. 10 er den fylt opp med bidrag fra presse-Norge. Da går fristen ut for å levere rapport.
 • Pris- og diplomvinnere på SKUP-konferansen i 2017.

  Nå kan du melde deg på konferansen - dette skal til for å vinne SKUP-prisen

  Nå kan du melde deg på SKUP-konferansen 2022!
 • Årsmøter 2020

  Søker medlemmer til SKUPs organer

  Årsmøtet i SKUP skal i 2022 velge nye medlemmer til SKUPs organer, som SKUP-styret, SKUPs råd og SKUPs kontrollkomité. Valgkomiteen ber nå om innspill på kvalifiserte personer fra mediene og medieorganisasjoner som kan bekle verv i de ulike organene.
 • vinnerkvartetten fra dn

  17. januar er fristen for å levere metoderapport

  Du kan nå levere metoderapport for å konkurrere om SKUP-prisen, og mandag 17. januar 2022 kl. 10.00 er siste frist. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Oseberg

  Juryens kriterier for SKUP-prisen

  Juryen vurderer de innsendte metoderapportene etter disse kriteriene når den arbeider med å kåre vinnere av SKUP-prisen.
 • åpning

  Merk deg disse datoene!

  SKUP-konferansen 2022 arrangeres 1.-3. april i Tønsberg, det åpnes for påmelding onsdag 15. desember og fristen for innsending av metoderapport er mandag 17. januar kl. 10.00.  
 • ds21

  218 på Data-SKUP, se hva som skjedde

  Det var 218 deltagere på det som trolig var den aller første internasjonale fysiske journalistkonferanse etter pandemien. Ikke minst de 16 utenlandske foreleserne var henrykt av å kunne møtes, klemme hverandre, sitte tett ved bordene, bevege seg fritt uten maske og mingle og networke slik de kunne frem til pandemien brøt løs.