Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
DS 2019
TILBAKE I NORGE: Andrew W. Lehren, Shobha Myers og Paul Myers under festmiddagen på Data-SKUP i 2019. Nå kommer de tilbake til Norge.

Klart for fag og fest på Data-SKUP - meld deg på nå!

Først blir det 56 sesjoner med fag og deretter noen timer med fest. Velkommen til Data-SKUP 2022!                        

Av JOHN BONES
Programmet for Data-SKUP 16. oktober er klart, og deltagerne kan velge og vrake på øverste hylle blant de åtte parallellene som til enhver tid pågår. Påmeldingene strømmer på, men før eller siden blir det fullt. Er du smart, melder du deg på allerede nå. Det er første gang SKUP-familien kan samles igjen fysisk siden Data-SKUP for to år siden, og arrangøren har registrert at det er et sterkt behov der ute for endelig å kunne mingle igjen.

Det er syv år siden Data-SKUP så dagens lys, og i løpet av disse årene har vi utviklet en formel som pressefolk ser ut til å sette pris på. Det er undervisning i praktisk bruk av grunnleggende og avanserte programmer, du lærer de siste  knepene innen søketeknikker, inspirasjonsseminarene skal - nettopp - gi deg inspirasjon til å bli enda mer kreativ når du er tilbake på jobb mandag, du lærer deg digital sikkerhet, det er et betydelig internasjonalt innslag og det akademiske sporet skal forene journalistikk og kunnskap fra akademia.

 

 

 

 

 

fest 2019

SOSIALT: Fra festmiddagen under Data-SKUP i 2019. Også i år vil det bli rikelig med tid til å mingle med kjente og ukjente kolleger fra inn- og utland.

Nye satsinger på årets konferanse er egne kurs i podcast og digital presentasjon, og det blir en tre timer lang workshop i AI - bruk av kunstig intelligens i undersøkende journalistikk. Noen forelesere har vært der før, andre bekjentskaper er nye, og felles  felles for alle 69 er at de er fagfolk på et høyt nivå.

Bruk gjerne litt tid på å studere programmet!

Under festmiddagen vil SKUP dele ut fire stipender som skal dekke reisen til den globale konferansen i Sydney neste høst. SKUP ønsker å skille SKUP-prisen og Dataskupprisen klarere fra hverandre, og i påvente av nye vedtekter for Dataskupprisen brukes midlene fra Dagbladets stiftelse i stedet til stipender. Forslag til nye vedtekter legges frem for årsmøtet i SKUP 1. april 2022. Det er Dataskupjuryen som velger ut hvem som skal motta stipendene.

Etter festmiddagen har SKUP leid lokaler på et ikke helt ukjent sted for mange pressefolk: Stopp Pressen.

På forsiden nå
 • rønneberg og hasselgård

  Lær av verdens fremste pandemi-journalister

  Gratis SKUP-sending: Over hele verden har ledere løyet om pandemien. Fredag kan du møte journalistene som avslørte sannheten.
 • troika

  Se hvem du møter på Data-SKUP

  En uke før Data-SKUP er det 179 påmeldte, og vi regner med at mange etternølere melder seg når høstferien nå er over. Her kan du se hvem du treffer på OsloMet lørdag 16. oktober.            
 • maria

  Se SKUPs intervju med Maria Ressa

  Årets fredsprisvinner Maria Ressa deltok på den digitale SKUP-konferansen i april i år. Se hele intervjuet Aftenpostens Kristoffer Rønneberg gjorde med henne ved å følge lenken under. https://www.youtube.com/watch?v=wrhXZiHPFxw
 • Pandemic masterclass

  SKUP lager internasjonal masterclass

  Fredag 15. oktober lager SKUP en internasjonal masterclass i pandemijournalistikk. 12 fremstående journalister fra hele verden bidrar, og produksjonen streames til SKUPs internasjonale nettverk.
 • DS 2019

  Klart for fag og fest på Data-SKUP - meld deg på nå!

  Først blir det 56 sesjoner med fag og deretter noen timer med fest. Velkommen til Data-SKUP 2022!                        
 • Sheila Coronel

  Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

  Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.
 • NICAR2020

  Gjør som dem - reis til NICAR!

  Bli med til verdens viktigste konferanse i datajournalistikk - NICAR! Neste år holdes den i Atlanta, og i samarbeid med Stup arrangerer SKUP studietur som også omfatter bedriftsbesøk i New York og konferansebyen Atlanta.
 • Data-SKUP 2019

  Endelig sosial mingling - meld deg på Data-SKUP nå!

  Publikumsfavoritten Paul Myers fra BBC er på plass når Data-SKUP arrangeres på OsloMet lørdag 16. oktober. Det er nå åpnet for påmelding, og det meste av programmet er klart.