Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

PÅMELDING ÅPNER OM

2021/12/15 12:00:00
Countdown placeholder
test
ds21
ÅPNING: Fra åpningen av Data-SKUP i lokalene på OsloMet.

218 på Data-SKUP, se hva som skjedde

Det var 218 deltagere på det som trolig var den aller første internasjonale fysiske journalistkonferanse etter pandemien. Ikke minst de 16 utenlandske foreleserne var henrykt av å kunne møtes, klemme hverandre, sitte tett ved bordene, bevege seg fritt uten maske og mingle og networke slik de kunne frem til pandemien brøt løs.

Av JOHN BONES
Det vil bli innført nye statutter for utdeling av Dataskup-prisen for å skille den klarere fra SKUP-prisen, og derfor ble  Dataskup-prisen ikke utdelt i år. I stedet ble pengene brukt til å dele ut stipender for å delta på Global Investigative Journalism Conference i Sydney neste høst. Håkon Høydal (VG), Eline Johnsen Helledal (NRK), Rune Ytreberg (iTromsø) og Sigrid Gausen (Aftenposten) fikk alle 25.000 kroner. Stipendene er finansiert av Dagbladets stiftelse, og det var Brigitte Alfter, Helena Bengtsson og Nils Mulvad fra Dataskup-juryen som hadde valgt ut mottakerne.

Under er en billedkavalkade som viser noe av det som skjedde på Data-SKUP.

 

FRA DANMARK: Sesjonen om de polsk-danske bordellnettverkene med Anne Skjerning fra Danmarks Radio var den best besøkte.

 

 

 

 

 

 

 

 

EXCEL: SVTs Linda Larsson Kakuli (t.v.) gir deltagerne løsningen på ti vanlige Excel-problemer.

 

 

 

 

 

 

 

 

NETTSØK: Aftenposten-duoen Jan Gunnar Furuly (t.v.) og Trond Strøm viser hvordan de gjør søk i sosiale medier.

 

 

 

 

 

 

 

 

INNSYN: Tarjei Leer.Salvesen fra Fædrelandsvennen viser hvordan journalister skal få innsyn i dokumenter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SIVILOMBUD: Ellen Cathrine Beccer fra Sivilombudet viser hvordan journalister kan klage på avslag på innsyn i dokumenter.

 

 

 

 

 

 

 

 

PYTHON: Adriana Homolova går rundt fra pult til pult og viser hvordan journalister skal gå frem for å lære Python.

 

 

 

 

 

 

 

 

VIA ZOOM: Audrey Travere fra Forbidden Stories kom seg ikke på flyet fra Paris til Oslo. I stedet foreleste hun via Zoom med SKUP-styrets Elisabeth Risa som moderator.

 

 

 

 

 

 

 

 

LET I USA: Andrew Lehren fra NBC News viser hvordan journalister kan finne informasjon om norske forhold i amerikanske databaser.

 

 

 

 

 

 

 

SIKKERHET: Ola Haram fra VG underviser i digital sikkerhet.

 

 

 

 

 

 

STATISTIKK: Jo Røislien en av Norges mest profilerte forsknings- og vitenskapsformidlere, og hans budskap til journalister og designere var klar: Lær statistikk!

 

 

 

 

 

DATABASER: Helena Bengtsson er blant pionerene i europeisk datajournalistikk. Her underviser hun i bruk av databaser.

 

 

 

 

 

 

FAKTISK: Da koronaviruset kom til Norge vinteren 2020, startet feilinformasjon i et tempo  reaksjonen i Faktisk.no aldri hadde sett før. Silje Sjursen Skiphamn viser hvordan de jobbet med sakene.
 

 

 

 

 

 

 

NETTVERKSMØTET: Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord  under det store nettverksmøtet mellom toppledere i norsk presse.

 

 

 

 

 

SEKRETARIAT: Maren Sæbø (t.v.) og  Elisabeth Risa fra SKUP-styret håndterer utdelingen av ID-kortene.

 

 

NYTT SHOW: Paul Myers har vært på SKUP og Data-SKUP en rekke ganger. Her presenterer han sin siste undersøkelse, og som alltid er det et show når han er på scenen.
På forsiden nå
 • åpning

  Merk deg disse datoene!

  SKUP-konferansen 2022 arrangeres 1.-3. april i Tønsberg, det åpnes for påmelding onsdag 15. desember og fristen for innsending av metoderapport er mandag 17. januar kl. 10.00.  
 • ds21

  218 på Data-SKUP, se hva som skjedde

  Det var 218 deltagere på det som trolig var den aller første internasjonale fysiske journalistkonferanse etter pandemien. Ikke minst de 16 utenlandske foreleserne var henrykt av å kunne møtes, klemme hverandre, sitte tett ved bordene, bevege seg fritt uten maske og mingle og networke slik de kunne frem til pandemien brøt løs.
 • rønneberg og hasselgård

  Lær av verdens fremste pandemi-journalister

  Gratis SKUP-sending: Over hele verden har ledere løyet om pandemien. Fredag kan du møte journalistene som avslørte sannheten.
 • troika

  Se hvem du møter på Data-SKUP

  En uke før Data-SKUP er det 179 påmeldte, og vi regner med at mange etternølere melder seg når høstferien nå er over. Her kan du se hvem du treffer på OsloMet lørdag 16. oktober.            
 • maria

  Se SKUPs intervju med Maria Ressa

  Årets fredsprisvinner Maria Ressa deltok på den digitale SKUP-konferansen i april i år. Se hele intervjuet Aftenpostens Kristoffer Rønneberg gjorde med henne ved å følge lenken under. https://www.youtube.com/watch?v=wrhXZiHPFxw
 • Pandemic masterclass

  SKUP lager internasjonal masterclass

  Fredag 15. oktober lager SKUP en internasjonal masterclass i pandemijournalistikk. 12 fremstående journalister fra hele verden bidrar, og produksjonen streames til SKUPs internasjonale nettverk.
 • DS 2019

  Klart for fag og fest på Data-SKUP - meld deg på nå!

  Først blir det 56 sesjoner med fag og deretter noen timer med fest. Velkommen til Data-SKUP 2022!                        
 • Sheila Coronel

  Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

  Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.