Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Pandemic masterclass
FRA BRASIL: Den brasilianske gravejournalisten Patricia Campos Mello fra "Folha de São Paulo" har vært i konflikt med president Bolsonaro. Om dette om mye annet forteller hun i dette intervjuet med Kristoffer Rønneberg.

SKUP lager internasjonal masterclass

Fredag 15. oktober lager SKUP en internasjonal masterclass i pandemijournalistikk. 12 fremstående journalister fra hele verden bidrar, og produksjonen streames til SKUPs internasjonale nettverk.

Av JOHN BONES
Sendingen produseres som en TV-sending fra Studenthallen på OsloMet fra kl. 10 til 16, og alle som har lyst kan overvære seansen. Sendingen blir en blanding av direkte foredrag og forhåndsinnspilte intervjuer. Programleder er  Aftenpostens Kristoffer Rønneberg.

Innlederne kommer fra alle verdensdeler, og fra Norge medvirker Markus Tobiassen med foredrag om VGs internasjonale Sputnik-avsløring. Global Investigative Journalism Network og International Center for Journalists har bistått SKUP i utviklingen av programmet.

Denne satsingen er gjort mulig ved hjelp av midler fra Utenriksdepartementet, som støtter SKUPs arbeid med å undervise journalister fra Asia, Afrika og Midt-Østen i undersøkende journalistikk. Reisrestriksjonene gjorde det umulig å invitere deltagere fra de nevnte områdene, og derfor iverksatte SKUP et digitalt tilbud i stedet.

Noen av innlederne blir med videre til Data-SKUP dagen etter.
Du kan følge sendingen fredag 15. oktober fra kl. 10.00.

 

På forsiden nå