Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN STARTER OM

2022/04/01 16:00:00
Countdown placeholder
test
Pandemic masterclass
FRA BRASIL: Den brasilianske gravejournalisten Patricia Campos Mello fra "Folha de São Paulo" har vært i konflikt med president Bolsonaro. Om dette om mye annet forteller hun i dette intervjuet med Kristoffer Rønneberg.

SKUP lager internasjonal masterclass

Fredag 15. oktober lager SKUP en internasjonal masterclass i pandemijournalistikk. 12 fremstående journalister fra hele verden bidrar, og produksjonen streames til SKUPs internasjonale nettverk.

Av JOHN BONES
Sendingen produseres som en TV-sending fra Studenthallen på OsloMet fra kl. 10 til 16, og alle som har lyst kan overvære seansen. Sendingen blir en blanding av direkte foredrag og forhåndsinnspilte intervjuer. Programleder er  Aftenpostens Kristoffer Rønneberg.

Innlederne kommer fra alle verdensdeler, og fra Norge medvirker Markus Tobiassen med foredrag om VGs internasjonale Sputnik-avsløring. Global Investigative Journalism Network og International Center for Journalists har bistått SKUP i utviklingen av programmet.

Denne satsingen er gjort mulig ved hjelp av midler fra Utenriksdepartementet, som støtter SKUPs arbeid med å undervise journalister fra Asia, Afrika og Midt-Østen i undersøkende journalistikk. Reisrestriksjonene gjorde det umulig å invitere deltagere fra de nevnte områdene, og derfor iverksatte SKUP et digitalt tilbud i stedet.

Noen av innlederne blir med videre til Data-SKUP dagen etter.
Du kan følge sendingen fredag 15. oktober fra kl. 10.00.

 

På forsiden nå
 • Oseberg

  62 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Juryen får litt av en jobb når den skal kåre vinneren av SKUP-prisen. Når juryleder Bernt Olufsen entrer podiet i Oseberg i Tønsberg lørdag 2. april for å kunngjøre vinnerne av pris og diplomer, har han og resten av juryen gjennomgått 62 prosjekter.
 • IJ SKUP

  Juryen trenger brukertilgang

  Janne Jacobsen ved IJ sitter klar til å motta metoderapportene som skal konkurrere om SKUP-prisen. Fortsatt er dropboxen hennes tom, men mandag etter kl. 10 er den fylt opp med bidrag fra presse-Norge. Da går fristen ut for å levere rapport.
 • Pris- og diplomvinnere på SKUP-konferansen i 2017.

  Nå kan du melde deg på konferansen - dette skal til for å vinne SKUP-prisen

  Nå kan du melde deg på SKUP-konferansen 2022!
 • Årsmøter 2020

  Søker medlemmer til SKUPs organer

  Årsmøtet i SKUP skal i 2022 velge nye medlemmer til SKUPs organer, som SKUP-styret, SKUPs råd og SKUPs kontrollkomité. Valgkomiteen ber nå om innspill på kvalifiserte personer fra mediene og medieorganisasjoner som kan bekle verv i de ulike organene.
 • vinnerkvartetten fra dn

  17. januar er fristen for å levere metoderapport

  Du kan nå levere metoderapport for å konkurrere om SKUP-prisen, og mandag 17. januar 2022 kl. 10.00 er siste frist. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Oseberg

  Juryens kriterier for SKUP-prisen

  Juryen vurderer de innsendte metoderapportene etter disse kriteriene når den arbeider med å kåre vinnere av SKUP-prisen.
 • åpning

  Merk deg disse datoene!

  SKUP-konferansen 2022 arrangeres 1.-3. april i Tønsberg, det åpnes for påmelding onsdag 15. desember og fristen for innsending av metoderapport er mandag 17. januar kl. 10.00.  
 • ds21

  218 på Data-SKUP, se hva som skjedde

  Det var 218 deltagere på det som trolig var den aller første internasjonale fysiske journalistkonferanse etter pandemien. Ikke minst de 16 utenlandske foreleserne var henrykt av å kunne møtes, klemme hverandre, sitte tett ved bordene, bevege seg fritt uten maske og mingle og networke slik de kunne frem til pandemien brøt løs.