Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Programleder Nicolai Delebekk

SKUP lanserer podkasten «Siste skup»

I en splitter ny podkast får du historiene bak noen av sakene som kjemper om årets SKUP-pris. 

Podkasten «Siste skup» består av syv episoder, der SKUP-styret gjør et dypdykk i årets metoderapporter. Første episode slippes fredag 25. mars. Deretter slippes én episode frem til torsdag før konferansestart. 

– Vi tenkte rett og slett at siden det nå er første fysiske konferanse på tre år, hadde det vært morsomt å gjøre noe ekstra for å bygge opp forventningene til Tønsberg, sier programleder og SKUP-styremedlem Nicolai Delebekk. 

– I tillegg går dette prosjektet rett i kjernen på hva SKUP handler om: Å dele erfaringer og metoder i tillegg til å lære av hverandre. Og vi tror de episodene vi har valgt ut på hver sin måte vil være relevant for alle journalister.

I første episode oppsummerer juryleder Bernt Olufsen journalistikkåret 2021 - men han er som vanlig ordknapp om hvem som er favoritter til å ta hjem den gjeveste journalistprisen i Norge. 

Det er styret som har valgt ut prosjektene som nå presenteres i podkast-form. Hva juryen lander på vet hverken styret eller de over 700 deltakerne som møtes i Tønsberg 1. april. 

Videre i serien får vi møte en nestor som har jobbet med samme sak i nesten 30 år, vi får snakke med en journalist som aldri har gravd før, men likevel i år sender en metoderapport helt alene - og vi får vite hvordan en liten redaksjon klarte å grave frem 14 saker som gikk rett i kjernen på lokalmiljøets næringsliv. 

– Dette har vært utrolig morsomt å jobbe med, og jeg er helt sikker på at vi har laget en serie som kommer til å bli godt mottatt, sier Delebekk. 

Episoder: 

1. Bernt Olufsen, juryleder: Journalistikkåret (25. mars)

2. Odd Isungset, NRK: Nygaard-saken (26. mars)

3. Maria Pettrém, Aftenposten: Kommunens karibiske lasteskip (27. mars)

4. Harald Klungtveit, Filter nyheter: Allianseungdommen (28. mars)

5. Hilde Lysengen Havro, Avisa Valdres: Hytteparadokset (29. mars)

6. Kristian Ervik, Åsted Norge: Savnet i 49 år (30. mars)

7. Rolf Widerøe og Markus Tobiassen, VG: Sputnik-kuppet (31. mars)

Podkasten finner du i Spotify, Apple - eller der du ellers hører podkast. 

På forsiden nå