Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP 22. OKTOBER - KONFERANSEN STARTER OM:

2022/10/22 10:00:00
Countdown placeholder
test
sahara
Sahara Mulhaisen håper på en skikkelig overraskende vinner med en nyskapende metoderapport som alle vil kaste seg over på toget hjem søndag formiddag.

Sju på SKUP: Denne saken tror vi får hovedprisen.

Det er spesielt én sak som peker seg ut som favoritt før lørdagens prisutdeling.

Av Jenny Westrum-Rein og Theodor Langston 

Lørdag kveld er det duket for prisutdeling, og det knyttes mye spenning til hvem som får diplom og den gjeve SKUP-prisen. Deltakerne på konferansen er foreløpig ganske så samstemte i hvem de tror stikker av med hovedprisen.

Sahara Muhaisen, NRK: 

- Drømmescenarioet er at Aftenposten får diplom for pendlerboligene, og at vinneren kommer helt overraskende og uforventa. En sak som ingen har tenkt skal vinne, og som vinner på grunn av en helt spesiell metode. Og det gjør at alle bare kaster seg på metoderapporten og leser den. Men jeg tenker også at Bergen Engines er en god sak, og det samme gjelder Drapet i akebakken. 

 

 

 

 

 

Petter Moen Nilsen, NRK
- Jeg tror kanskje Aftenposten vinner med pendlerbolig-sakene. Det er en favoritt, av det jeg har hørt av andre her. De sakene har jo ført til ganske store konsekvenser, og det starta en hel greie. Og så kommer jeg jo fra NRK, så jeg har “Drapet i akebakken” som en runner up.

 

 

 

 

Christian Lura, NRK:

- Jeg holder en knapp på sakene om pendlerboligene. Jeg tror på den metoderapporten, fordi den har fått veldig store konsekvenser og fordi den berører toppen av maktposisjoner i Norge. Spesielt Aftenposten har gjort en veldig god jobb, men det har også andre redaksjoner.

 

 

 

 

 

Heidi Rinding, NRK Researchsenteret:

- Jeg tror pendlerboligene vinner. De har skrevet en metoderapport som er så utrolig konkret. De deler ut alle metodene sine og har brukt veldig mange ulike verktøy som de har sammenstilt på kreative måter. Man får virkelig vite hvordan de har gått frem, og det gjør det til en metoderapport du kan ta med deg hjem og så huske på når du selv sitter og jobber. Så kan du bla gjennom og se på hvordan det var de gjorde denne saken.

 

 

 

 

Birgit Opheim, Dagen:

- Jeg tipper Aftenposten og pendlerboligsaken. De har gjort et stort arbeid og et veldig grundig arbeid. De har virkelig gjort en skikkelig jobb. SKUP har nå tydeligggjort hva som skal til for å vinne, og denne metoderapporten sjekker av veldig mange av de punktene.

 

 

 

 

Silje Skiphamn, Faktisk.no:

- Jeg tror Aftenposten tar den for pendlerboligene. Ikke fordi det er så veldig nyskapende metode, men det er jo veldig god bruk av tradisjonelle journalistiske metoder. De har stått løpet ut, og det har fått kjempestore konsekvenser.

 

 

 

 

Sunniva Nerbøeng, TV 2:
 
- Jeg tror Bergen Engines har gode sjanser. Det er en solid og gjennomarbeida metode hvor de virkelig har gått inn og jobba seg gjennom materialet. Det er også en sak som har hatt store konsekvenser. 

På forsiden nå
 • Fredrick Malmberg

  Avsløringene som rystet Sverige før valget på Data-SKUP

  To store avsløringer rystet svenskene før valget i høst. På Data-SKUP forteller journalistene bak hvordan de jobbet for å sette dagsorden i valgkampinnspurten.            
 • Lars Helle, nyvalgt juryleder

  Lars Helle blir ny juryleder for SKUP-prisen

  Dagbladets stabsredaktør erstatter Bernt Olufsen som juryleder for SKUP-prisen. Han får også med seg to nye jurymedlemmer.
 • Deler av SKUP-styret under konferansen i 2022. 

  Endringer i SKUP-styret

  Tre nye styremedlemmer er valgt inn i SKUP-styret i høst.  
 • Prisvinnerne 2019

  Disse kjemper om Data-SKUP-prisen 2022

  17 bidrag er levert og kjemper om den første Data-SKUP-prisen som skal deles ut siden 2019.    
 • Lazarus Heist

  Podcastsuksessen The Lazarus Heist til Data-SKUP

  Journalist og forfatter Geoff White kommer til høstens Data-SKUP for å fortelle om avsløringene om Nord-Koreas statlige hackerhær.                
 • Krabbekrigens ofre

  Send inn bidrag til Data-SKUP-prisen

  Har du gjort et Data-SKUP? Da må du sende inn metoderapport. Fristen er 5. september kl. 14.00.            
 • Daglig leder John Bones og styreleder Nina Selbo Torset inviterer til Data-SKUP på The Hub i Oslo 22. oktober.

  Data-SKUP på The Hub 22. oktober

  Data-SKUP vokser og flytter til høsten 2022 inn i Oslos nye storstue: Clarion Hotel The Hub.            
 • Kunstig intelligens

  Få hjelp med AI

  Nå har du sjansen til å utvikle et graveprosjekt ved hjelp av kunstig intelligens (AI). I samarbeid med SKUP tilbyr Nordic Center for Sustainable and Trustworthy Artificial Intelligence ved OsloMet bistand og kompetanse i utviklingen  av prosjektet.