Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN 21.–23. APRIL 2023

2023/04/21 14:00:00
Countdown placeholder
test
sahara
Sahara Mulhaisen håper på en skikkelig overraskende vinner med en nyskapende metoderapport som alle vil kaste seg over på toget hjem søndag formiddag.

Sju på SKUP: Denne saken tror vi får hovedprisen.

Det er spesielt én sak som peker seg ut som favoritt før lørdagens prisutdeling.

Av Jenny Westrum-Rein og Theodor Langston 

Lørdag kveld er det duket for prisutdeling, og det knyttes mye spenning til hvem som får diplom og den gjeve SKUP-prisen. Deltakerne på konferansen er foreløpig ganske så samstemte i hvem de tror stikker av med hovedprisen.

Sahara Muhaisen, NRK: 

- Drømmescenarioet er at Aftenposten får diplom for pendlerboligene, og at vinneren kommer helt overraskende og uforventa. En sak som ingen har tenkt skal vinne, og som vinner på grunn av en helt spesiell metode. Og det gjør at alle bare kaster seg på metoderapporten og leser den. Men jeg tenker også at Bergen Engines er en god sak, og det samme gjelder Drapet i akebakken. 

 

 

 

 

 

Petter Moen Nilsen, NRK
- Jeg tror kanskje Aftenposten vinner med pendlerbolig-sakene. Det er en favoritt, av det jeg har hørt av andre her. De sakene har jo ført til ganske store konsekvenser, og det starta en hel greie. Og så kommer jeg jo fra NRK, så jeg har “Drapet i akebakken” som en runner up.

 

 

 

 

Christian Lura, NRK:

- Jeg holder en knapp på sakene om pendlerboligene. Jeg tror på den metoderapporten, fordi den har fått veldig store konsekvenser og fordi den berører toppen av maktposisjoner i Norge. Spesielt Aftenposten har gjort en veldig god jobb, men det har også andre redaksjoner.

 

 

 

 

 

Heidi Rinding, NRK Researchsenteret:

- Jeg tror pendlerboligene vinner. De har skrevet en metoderapport som er så utrolig konkret. De deler ut alle metodene sine og har brukt veldig mange ulike verktøy som de har sammenstilt på kreative måter. Man får virkelig vite hvordan de har gått frem, og det gjør det til en metoderapport du kan ta med deg hjem og så huske på når du selv sitter og jobber. Så kan du bla gjennom og se på hvordan det var de gjorde denne saken.

 

 

 

 

Birgit Opheim, Dagen:

- Jeg tipper Aftenposten og pendlerboligsaken. De har gjort et stort arbeid og et veldig grundig arbeid. De har virkelig gjort en skikkelig jobb. SKUP har nå tydeligggjort hva som skal til for å vinne, og denne metoderapporten sjekker av veldig mange av de punktene.

 

 

 

 

Silje Skiphamn, Faktisk.no:

- Jeg tror Aftenposten tar den for pendlerboligene. Ikke fordi det er så veldig nyskapende metode, men det er jo veldig god bruk av tradisjonelle journalistiske metoder. De har stått løpet ut, og det har fått kjempestore konsekvenser.

 

 

 

 

Sunniva Nerbøeng, TV 2:
 
- Jeg tror Bergen Engines har gode sjanser. Det er en solid og gjennomarbeida metode hvor de virkelig har gått inn og jobba seg gjennom materialet. Det er også en sak som har hatt store konsekvenser. 

På forsiden nå
 • fredag

  Slik blir SKUP-programmet

  SKUP-programmet er nå publisert. Det kan fortsatt bli noen endringer, og det gjenstår i ferdigstille et knippe sesjoner, men det aller meste er på plass. Her er det bare å fordype seg og plotte inn det du synes virker mest spennende.  
 • siste møte

  Jobben er gjort - vinneren av SKUP-prisen kåret

  Lars Helle og resten av juryen er ferdig med jobben og har bestemt hvem som vinner SKUP-prisen og SKUP-diplomer. Vinner-bidragene offentliggjøres og overrekkes under festmiddagen i Tønsberg lørdag 22. april, og i mellomtiden kan du lese alle metoderapportene.
 • Mona og Synnøve

  Meld deg på Graveskolen!

  Det er fortsatt noen plasser igjen på på SKUPs og IJs graveskole. Der får du tips og triks som garantert kommer til nytte i  din arbeidshverdag.
 • 23utsolgt

  Fulltegnet to måneder før konferansen starter

  SKUP-konferansen er utsolgt to måneder før den starter, og det har aldri  skjedd tidligere at interessen for arrangementet har vært så massiv så tidlig.  
 • Pressens hus første møte

  SKUP-juryen klar til innsats

  Torsdag morgen møttes SKUP-juryen for første gang i Pressens hus i Oslo. De har brukt den siste uken til å sette seg inn i de 52 metoderapportene, og nå starter det møysommelige arbeidet med å finne de beste graveprosjektene for 2022.
 • Juryleder

  52 prosjekter konkurrerer om SKUP-prisen

  52 prosjekter konkurrerer om å vinne SKUP-prisen for 2022. Det er kommet åtte metoderapporter fra ulike avdelinger i NRK, mens Dagbladet har levert seks bidrag. VG og VG/Faktisk har sendt inn fire bidrag, og Aftenposten og Aftenposten/A-magasinet tre.  
 • bernsteinfahrenholdt

  Amerikanske stjerne-journalister til SKUP 2023

  De har begge gransket pengene og nettverket til eks-president Donald Trump. I april møter du David Fahrenthold og Andrea Bernstein i Tønsberg.
 • konferanse 2022

  101 er allerede påmeldt SKUP-konferansen i april

  Aldri før har så mange meldt seg på så tidlig. Fem dager etter at det ble åpnet for påmelding, har 101 journalister og redaktører meldt seg på SKUP-konferansen.