Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN 21.–23. APRIL 2023

2023/04/21 14:00:00
Countdown placeholder
test
Deler av SKUP-styret under konferansen i 2022. 
Deler av SKUP-styret under konferansen i 2022. 

Endringer i SKUP-styret

Tre nye styremedlemmer er valgt inn i SKUP-styret i høst.  

Valkomiteen og SKUPs råd har supplert tre nye styremedlemmer til SKUP-styret i løpet av sommeren.

Valkomiteen ledes av Silje Sjursen Skiphamn. Reidun Kjelling Nybø er leder av SKUPs råd. 

 • Jonas Alsaker Vikan forlater E24, journalistikken og SKUP. Jonas ble av årsmøtet gjenvalgt som nestleder i SKUP, men ba i juli om å fratre sitt verv. Synnøve Åsebø (VG) erstatter Vikan som nestleder. I tillegg ble Stian Eisenträger supplert som nytt styremedlem. Eisenträger er ansvarlig redaktør i Forsvarets Forum. 
 • I august ba både Marcus Husby (VG) og Inghild Eriksen (NRK) om å fratre sine styreverv. De to erstattes av Rano Tahseen (TV 2) og Bendik Mondal (Monster).

– Det er selvsagt ikke ideelt at så mange styremedlemmer går ut av styret midt i valgperioden, men sånt skjer, sier Skiphamn.

– Valgkomiteen er overbevist om at vi har fått inn gode erstattere, som kommer til å gjøre sitt til at SKUP fortsatt er Norges beste journalistkonferanse.

Nestleder Synnøve Åsebø i SKUP understreker at styret vil takke Jonas, Marcus og Inghild for innsatsen de har gjort for stiftelsen

– Det er mye jobb å sitte i SKUP-styret, og vi har forståelse for at arbeidssituasjonen kan forandre seg etter at man har takket ja til et slikt verv, sier Åsebø. 

– Nå gleder vi oss til å ta imot tre nye styremedlemmer. Spesielt gledelig er det at både fagpressen og produksjonsselskapene nå er representert i SKUP-styret.

På forsiden nå
 • Pressens hus første møte

  SKUP-juryen klar til innsats

  Torsdag morgen møttes SKUP-juryen for første gang i Pressens hus i Oslo. De har brukt den siste uken til å sette seg inn i de 52 metoderapportene, og nå starter det møysommelige arbeidet med å finne de beste graveprosjektene for 2022.
 • Juryleder

  52 prosjekter konkurrerer om SKUP-prisen

  52 prosjekter konkurrerer om å vinne SKUP-prisen for 2022. Det er kommet åtte metoderapporter fra ulike avdelinger i NRK, mens Dagbladet har levert seks bidrag. VG og VG/Faktisk har sendt inn fire bidrag, og Aftenposten og Aftenposten/A-magasinet tre.  
 • bernsteinfahrenholdt

  Amerikanske stjerne-journalister til SKUP 2023

  De har begge gransket pengene og nettverket til eks-president Donald Trump. I april møter du David Fahrenthold og Andrea Bernstein i Tønsberg.
 • konferanse 2022

  101 er allerede påmeldt SKUP-konferansen i april

  Aldri før har så mange meldt seg på så tidlig. Fem dager etter at det ble åpnet for påmelding, har 101 journalister og redaktører meldt seg på SKUP-konferansen.
 • SKUP-prisen 2022.

  SKUP-juryens råd for å knekke metoderapport-koden

  Usikker på hvordan du skriver en metoderapport? Nysgjerrig på hva juryen egentlig ser etter? Her får du juryens beste tips.
 • Pendlerboligene

  16. januar er fristen for å levere metoderapport

  Du kan nå levere metoderapport for å konkurrere om SKUP-prisen, og mandag 16. januar 2023 kl. 12.00 er siste frist. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • SKUP-påmelding

  Den aller første SKUP-påmeldte

  Krister Sørbø i Forsvarets forum var den første som meldte seg på SKUP-konferansen. Registreringen startet i dag 12. desember, og de første som melder seg på er garantert å få bo på konferansehotellet Quality i Tønsberg 21. - 23. april 2023.
 • Dataskup-prisen 2022

  Sunnmørsposten og Aftenposten vant Dataskup-prisen

  I tillegg fikk Bergens Tidende diplom. Les juryens begrunnelse her.