Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Deler av SKUP-styret under konferansen i 2022. 
Deler av SKUP-styret under konferansen i 2022. 

Endringer i SKUP-styret

Tre nye styremedlemmer er valgt inn i SKUP-styret i høst.  

Valkomiteen og SKUPs råd har supplert tre nye styremedlemmer til SKUP-styret i løpet av sommeren.

Valkomiteen ledes av Silje Sjursen Skiphamn. Reidun Kjelling Nybø er leder av SKUPs råd. 

  • Jonas Alsaker Vikan forlater E24, journalistikken og SKUP. Jonas ble av årsmøtet gjenvalgt som nestleder i SKUP, men ba i juli om å fratre sitt verv. Synnøve Åsebø (VG) erstatter Vikan som nestleder. I tillegg ble Stian Eisenträger supplert som nytt styremedlem. Eisenträger er ansvarlig redaktør i Forsvarets Forum. 
  • I august ba både Marcus Husby (VG) og Inghild Eriksen (NRK) om å fratre sine styreverv. De to erstattes av Rano Tahseen (TV 2) og Bendik Mondal (Monster).

– Det er selvsagt ikke ideelt at så mange styremedlemmer går ut av styret midt i valgperioden, men sånt skjer, sier Skiphamn.

– Valgkomiteen er overbevist om at vi har fått inn gode erstattere, som kommer til å gjøre sitt til at SKUP fortsatt er Norges beste journalistkonferanse.

Nestleder Synnøve Åsebø i SKUP understreker at styret vil takke Jonas, Marcus og Inghild for innsatsen de har gjort for stiftelsen

– Det er mye jobb å sitte i SKUP-styret, og vi har forståelse for at arbeidssituasjonen kan forandre seg etter at man har takket ja til et slikt verv, sier Åsebø. 

– Nå gleder vi oss til å ta imot tre nye styremedlemmer. Spesielt gledelig er det at både fagpressen og produksjonsselskapene nå er representert i SKUP-styret.

På forsiden nå