Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Lars Helle, nyvalgt juryleder
Lars Helle er nyvalgt leder av juryen for SKUP-prisen.

Lars Helle blir ny juryleder for SKUP-prisen

Dagbladets stabsredaktør erstatter Bernt Olufsen som juryleder for SKUP-prisen. Han får også med seg to nye jurymedlemmer.

Bernt Olufsen varslet i vår at han ville gi seg etter mange år som leder av SKUP-juryen. 

Siden har SKUP-styret jobbet med å finne hans erstatter, og en rekke kandidater har vært vurdert. Denne helgen ble den nye jurylederen valgt. Da var SKUP-styret samlet for å starte planleggingen av neste års konferanse. 

– Lars Helle er en svært erfaren og høyt respektert pressemann. Han er også en ekte SKUP-venn. Vi er derfor svært glade for at han ønsker å ta på seg det viktige vervet som juryleder, sier styreleder Nina Selbo Torset.

– Ser frem til å gå i gang

Helle vendte tilbake til Dagbladet høsten 2021 i ny rolle som stabsredaktør. Han hadde da vært ansvarlig redaktør i Stavanger Aftenblad siden 2012. 

– Lars Helle har fulgt norsk mediebransje både fra distriktet og fra midt i Oslo-gryta. Det har veid tungt for SKUP-styret, som er opptatt av at prisen skal være attraktiv for alle journalister i Norge, sier Torset.

Den nye jurylederen sier han ser frem til å gå i gang med arbeidet. Lørdag 22. april 2023 vil han gå på scenen i Tønsberg og annonsere hvem som får den høythengende SKUP-prisen.

– Jeg setter stor pris på tilliten fra SKUP-styret og er klar for å gå inn i vurderingen av det beste av norsk journalistikk med liv og lyst. Det er mye arbeid, og jeg er også forberedt på litt kjeft, men dette er først og fremst et privilegium. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Helle. 

To nye medlemmer

Helle skal vurdere kandidater til SKUP-prisen sammen med seks andre jurymedlemmer. Ifølge statuttene til prisen skal juryens medlemmer “gjenspeile bredden i norske medier”.

Vibeke Haug (NRK) og Geir Terje Ruud (tidligere NTB) går begge ut av SKUP-juryen. De erstattes av Frank Gander (Stiftelsen Tinius) og Tove Lie (Khrono).

– Vi vil takke Vibeke Haug og Geir Terje Ruud for den store innsatsen de har lagt ned for stiftelsen. Vi vil samtidig ønske Frank Gander og Tove Lie velkommen til SKUP-familien. SKUP-styret er takknemlig for at to kapasiteter som Gander og Lie er villige til å ta på seg dette viktige og arbeidskrevende vervet, sier Torset.

Den nye SKUP-juryen består dermed av:

  • Leder Lars Helle (Dagbladet)
  • Sun Heidi Sæbø (Morgenbladet)
  • Niklas Lysvåg (TV 2)
  • Kristine Holmelid (SUJO)
  • Janne Birgitte Prestvold (Fædrelandsvennen)
  • Frank Gander (Stiftelsen Tinius)
  • Tove Lie (Khrono)
På forsiden nå