Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN 21.–23. APRIL 2023

2023/04/21 14:00:00
Countdown placeholder
test
John og Nina
Styreleder Nina Selbo Torset og daglig leder John Bones er klare for tidenes første Data-SKUP på Clarion Hotel The Hub.

Dette må du vite om Data-SKUP

Første gang på Data-SKUP? Her er det du trenger å vite av praktisk info.        

Førstkommende lørdag arrangeres Data-SKUP 2022, for første gang i nye lokaler på Clarion Hotel The Hub i Oslo. 

Registreringen starter kl.08.30, før konferansen starter kl.09.30. 

Når du ankommer hotellet henvender du deg i resepsjonen, der du får tildelt et navneskilt. Dette er det viktig at du har på deg under hele konferansen, da det hjelper vaktene på hotellet med å ha oversikt over hvem som er deltakere på konferansen. 

Programmet 

Det foregår til enhver tid åtte parallelle sesjoner på konferansen. Hele programmet finner du her. De to største rommene, Jernbanetorget A og B, ligger i andre etasje. De resterende rommene, Central Park A, Central Park B, Frognerparken, Hyde Park A, Hyde Park B, Hyde Park C og Prado Park, ligger i første etasje. 

Hvert roms sesjoner har et overordnet tema. De fordeler seg slik: 

 • Jernbanetorget A: De største gjestene
 • Jernbanetorget B: OsloMets akademiske spor
 • Central Park A: OSINT / Verifisering
 • Central Park B: Datajournalistikk ABC
 • Frognerparken: Presentasjon
 • Hyde Park A: Slik gjorde vi det
 • Hyde Park B: Regneark og databaser
 • Hyde Park C: Avansert dataanalyse

Lunsj

Kl.13.00 til 14.00 serveres det lunsj i restauranten på hotellet. 

Mingling før middag

Programmet er ferdig kl.17.30, og frem til middagen serveres, gjør man som man vil. Vi oppfordrer til mingling og en skål i baren på hotellet. 

Festmiddag

Kl.19.00 serveres det aperitiff i baren, og kl. 19.30 blir det middag i Jernbanetorget A og B, som slås sammen til en festsal. Det er lov å pynte seg.

Prisutdeling

Når hovedretten er servert, er det tid for kveldens høydepunkt: Juryleder Helena Bengtsson deler ut Data-SKUP-prisen 2022! Det er første gang siden 2019 at prisen deles ut. Siden den gang har prisen fått nye statutter. Juryen skal nå vektlegge både datatekniske metoder og digitale presentasjonsgrep. Nytt av året er også at prisen deles ut til både en liten og en stor redaksjon. De 17 bidragene som er levert, kommer fra redaksjoner over hele landet.

Fest

Etter middagen blir det mulig å kjøpe det man ønsker å drikke i baren. Det blir DJ, dansegulv og god stemning!

På forsiden nå
 • fredag

  Slik blir SKUP-programmet

  SKUP-programmet er nå publisert. Det kan fortsatt bli noen endringer, og det gjenstår i ferdigstille et knippe sesjoner, men det aller meste er på plass. Her er det bare å fordype seg og plotte inn det du synes virker mest spennende.  
 • siste møte

  Jobben er gjort - vinneren av SKUP-prisen kåret

  Lars Helle og resten av juryen er ferdig med jobben og har bestemt hvem som vinner SKUP-prisen og SKUP-diplomer. Vinner-bidragene offentliggjøres og overrekkes under festmiddagen i Tønsberg lørdag 22. april, og i mellomtiden kan du lese alle metoderapportene.
 • Mona og Synnøve

  Meld deg på Graveskolen!

  Det er fortsatt noen plasser igjen på på SKUPs og IJs graveskole. Der får du tips og triks som garantert kommer til nytte i  din arbeidshverdag.
 • 23utsolgt

  Fulltegnet to måneder før konferansen starter

  SKUP-konferansen er utsolgt to måneder før den starter, og det har aldri  skjedd tidligere at interessen for arrangementet har vært så massiv så tidlig.  
 • Pressens hus første møte

  SKUP-juryen klar til innsats

  Torsdag morgen møttes SKUP-juryen for første gang i Pressens hus i Oslo. De har brukt den siste uken til å sette seg inn i de 52 metoderapportene, og nå starter det møysommelige arbeidet med å finne de beste graveprosjektene for 2022.
 • Juryleder

  52 prosjekter konkurrerer om SKUP-prisen

  52 prosjekter konkurrerer om å vinne SKUP-prisen for 2022. Det er kommet åtte metoderapporter fra ulike avdelinger i NRK, mens Dagbladet har levert seks bidrag. VG og VG/Faktisk har sendt inn fire bidrag, og Aftenposten og Aftenposten/A-magasinet tre.  
 • bernsteinfahrenholdt

  Amerikanske stjerne-journalister til SKUP 2023

  De har begge gransket pengene og nettverket til eks-president Donald Trump. I april møter du David Fahrenthold og Andrea Bernstein i Tønsberg.
 • konferanse 2022

  101 er allerede påmeldt SKUP-konferansen i april

  Aldri før har så mange meldt seg på så tidlig. Fem dager etter at det ble åpnet for påmelding, har 101 journalister og redaktører meldt seg på SKUP-konferansen.