Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP-KONFERANSEN 21.–23. APRIL 2023

2023/04/21 14:00:00
Countdown placeholder
test
Pressens hus første møte
SAMLET: Her er SKUP-juryen samlet til første møte i Pressens hus torsdag morgen. Foran fra venste Sun Heidi Sæbø, Tove Lie, Kristine Holmelid, Janne Birgitte Prestvold og juryleder Lars Helle. Bak står Niklas Lysvåg (t.v.) og Frank Gander.

SKUP-juryen klar til innsats

Torsdag morgen møttes SKUP-juryen for første gang i Pressens hus i Oslo. De har brukt den siste uken til å sette seg inn i de 52 metoderapportene, og nå starter det møysommelige arbeidet med å finne de beste graveprosjektene for 2022.

Normalt har juryen fire møter før bestemmer seg for hvem som skal motta pris og diplomer under festmiddagen i Tønsberg. Vinneren vil være klar en drøy uke før SKUP-konferansen, og da publiseres metoderapportene.

Allerede er det kommet 423 påmeldinger til konferansen, noe som er dobbelt så mange som på tilsvarende dato i fjor. Da var det 209 personer som hadde meldt seg på innen 26. januar. I fjor var det 750 deltagere, og i år har SKUP satt en maksgrense på 660.
Dermed ligger det an til at konferansen blir fulltetegnet i god tid før arrangementet begynner 21. april.

Det er tre grunner til at SKUP har satt denne grensen: Det blir ikke lite fullt i undervisningsrommene som det var i fjor, lunsjserveringen glir lettere og det skal bli plass til alle i hovesalen Oseberg under festmiddagen lørdag kveld.
Vet du at du skal på SKUP? Det er ingen grunn til å vente med påmeldingen!

På forsiden nå
 • 23utsolgt

  Fulltegnet to måneder før konferansen starter

  SKUP-konferansen er utsolgt to måneder før den starter, og det har aldri  skjedd tidligere at interessen for arrangementet har vært så massiv så tidlig.  
 • Pressens hus første møte

  SKUP-juryen klar til innsats

  Torsdag morgen møttes SKUP-juryen for første gang i Pressens hus i Oslo. De har brukt den siste uken til å sette seg inn i de 52 metoderapportene, og nå starter det møysommelige arbeidet med å finne de beste graveprosjektene for 2022.
 • Juryleder

  52 prosjekter konkurrerer om SKUP-prisen

  52 prosjekter konkurrerer om å vinne SKUP-prisen for 2022. Det er kommet åtte metoderapporter fra ulike avdelinger i NRK, mens Dagbladet har levert seks bidrag. VG og VG/Faktisk har sendt inn fire bidrag, og Aftenposten og Aftenposten/A-magasinet tre.  
 • bernsteinfahrenholdt

  Amerikanske stjerne-journalister til SKUP 2023

  De har begge gransket pengene og nettverket til eks-president Donald Trump. I april møter du David Fahrenthold og Andrea Bernstein i Tønsberg.
 • konferanse 2022

  101 er allerede påmeldt SKUP-konferansen i april

  Aldri før har så mange meldt seg på så tidlig. Fem dager etter at det ble åpnet for påmelding, har 101 journalister og redaktører meldt seg på SKUP-konferansen.
 • SKUP-prisen 2022.

  SKUP-juryens råd for å knekke metoderapport-koden

  Usikker på hvordan du skriver en metoderapport? Nysgjerrig på hva juryen egentlig ser etter? Her får du juryens beste tips.
 • Pendlerboligene

  16. januar er fristen for å levere metoderapport

  Du kan nå levere metoderapport for å konkurrere om SKUP-prisen, og mandag 16. januar 2023 kl. 12.00 er siste frist. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • SKUP-påmelding

  Den aller første SKUP-påmeldte

  Krister Sørbø i Forsvarets forum var den første som meldte seg på SKUP-konferansen. Registreringen startet i dag 12. desember, og de første som melder seg på er garantert å få bo på konferansehotellet Quality i Tønsberg 21. - 23. april 2023.