Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Andrea Rognstrand er usikker på hvem som vinner SKUP-prisen i år, men NRKs arbeid med å dekke forsvaret har vært imponerende.
Andrea Rognstrand er usikker på hvem som vinner SKUP-prisen i år, men NRKs arbeid med å dekke forsvaret har vært imponerende.

12 på SKUP: Hvem stikker av med SKUP-prisen i år?

I kveld blir det klart hvem som stikker av med årets SKUP-pris. Deltakerne på konferansen er splittet.

Av Silje Kvalsvik Olsen

Andrea Rognstrand, Forsvarets forum 

– Oj! Jeg har ikke lest alle metoderapportene, så jeg er veldig usikker. 

- Hvem er dine favoritter? 

– Jeg synes jo det arbeidet NRK har gjort med å dekke Forsvaret. Utrolig imponerende og veldig, veldig viktig. Også så jeg massasjesalongene. Det gjorde veldig inntrykk på meg.

 

 

 

Erik H. Sønstelie, Oppland Arbeiderblad

Det er mange sterke, flotte arbeider, og som alltid er imponerende å lese. Hva som er nytt, det vet jeg ikke. Jeg har ikke lest absolutt alle. Jeg er litt opptatt av hva de gjør de som stiller opp i mesterkokkligaen. Også er jeg veldig opptatt av hva vi gjør vi som må fokusere på å gjøre den beste hverdagskokinga rundt om i lokale aviser og regionaviser. Og heldigvis så er det noen som har sendt inn. Det er viktig. 

- Har du noen favoritter? 

Det er alltid spennende å se hva VGs dagsordenavdeling får til. Jeg synes det de har gjort på fengsler og død er kanskje min favoritt da.

 

 

 

Malene Emilie Rustad, E24

Veldig vanskelig spørsmål. Jeg tror det står mellom Aftenposten og VG. De har levert en knallbra reportasje eller gravesak hver, og jeg tror det står mellom de to prosjektene. Metoderapportene har lært meg masse nytt, og jeg tror de har en god sjanse de to.

 

 

 

Torkel Schibevaag, NRK Rogaland 

Enten Aftenpostens barnevernssak eller Sjøvold-saken til VG. Jeg synes saken til Aftenposten var utrolig bra, veldig mye god metodebruk. Også Sjøvold-saken har jo ført til enorme konsekvenser, og ikke minst så har den jo gått til topps i rettssystemet og liksom bare banka på. Det er noe vi andre kan se opp til, og lære av det de har gjort.

 

 

 

Marianne Ruud, Utdanningsforbundet 

– Det har blitt gjort mange gode saker. Det har vært et spesielt nyhetsår med krig, krise og mange store saker i media. Så jeg tør ikke spå. 

- Har du noen favoritter? 

Nei, egentlig ikke.

 

 

 

Even Hye Barka, Nettavisen

– Det føler jeg er et veldig jevnt felt. Det kan være så mange. Men det er mulig at DN for eksempel stiller sterkt med “Hvem eier Norge”. 

- Har du noen favoritter? 

DN-journalistene i hvert fall sterke kandidater og NRKs bidrag om seksuell trakassering i Forsvaret er også en imponerende kandidat som har satt søkelys på alvorlige forhold i en svært mektig organisasjon. Jobben som er gjort her, er inspirerende å se.

 

 

Lara Rashid, Altinget

Oj! Jeg tror det er Eilif Frydal og E24 med Dubai-saken, fordi metoden de har brukt har jeg aldri sett andre steder. Og ja, så egentlig metoden og selvfølgelig hva de har kommet fram til da.

 

 

Lajla Ellingsen, Adresseavisen 

Et rått tips var at Forsvarets forum og NRK skulle dele prisen for forsvarsavsløringen. Men en som har vært juryleder, sa til meg i går at det er helt utenkelig å dele priser. Jeg har merket meg Klassekampen sitt bidrag. Jeg tror ikke de vinner hovedprisen, men fort et diplom. Den har jeg lest metoderapporten til og syntes var bra. Også VG-saken “Døden bak murene" synes jeg er bra. Selvfølgelig også en imponerende jobb med “Dubai Uncovered”.

 

 

Tormod Strand, NRK Nyheter

Det må være oss selv det. Neida, du jeg tuller. Jeg vet ikke. Jeg synes det virker veldig åpent. Så dette er en av de mest spennende årene på mange år hvem som stikker av med prisen. Vi er selv nominert, så vi har jo selvfølgelig store håp.

 

 

Ine-Elise Høiby, Drammens Tidende

Å herregud, jeg har ingen aning! Jeg har prøvd å lese meg litt opp på det. Vi har et bidrag da, og det hadde vært veldig gøy hvis det vant. Men jeg vet ikke faktisk.

 

 

Viktor Sødal, student / frilanser i Fædrelandsvennen

Jeg så litt på listen også tenkte jeg at det var ganske åpent. I fjor så hadde jeg kanskje litt mer følelse på om det var noen spesielle, men det er jo første gangen jeg er her. Så jeg har ikke noen sterke meninger der. 

- Har du noen favoritter? 

Nei, jeg har egentlig vært litt mer spent på disse foredragene. Så tenker jeg det at det deles ut en pris er mer en bonus.

 

 

Johannes Sæheim Pedersen, Nord Universitet / Trønder-Avisa

Jeg har ikke satt meg så godt inn i det. Jeg kom akkurat så jeg har ikke peiling. 

- Har du noen favoritter? 

Nei, ikke sånn på stående fot. Vanskelig å svare på.

På forsiden nå