Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP 21. OKTOBER 2023

2023/10/21 09:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Audun Hasvik

6 om helgens konferanse: - Jeg skal være på SKUP til jeg dør

Inspirasjon, kreativitet og fine folk. Dette tar seks deltakere med seg fra SKUP 2023. 

Audun Hasvik, leder i NJ Frilans

– Etter nok en SKUP-konferanse, tenker jeg at det jeg driver med, ikke er helt "borti natta". Som frilanser som jobber mye med datadrevet journalistikk, jobber jeg mye alene. Her finner jeg tryggheten i at teknikken er den samme som mange andre. Jeg sitter igjen med inspirasjon og gleden av å møte kolleger. Her har jeg det bare bra. Jeg skal være på SKUP til jeg dør. 

 

 

Bjørn Asle Nord, NRK Undersøkende avdeling region vest

– Tar med meg hvert fall god stemning! Det har vært nyttig påfyll, bra bredde og variasjon. Personlig så har jeg savnet at man holder klima/natur på agendaen. Det er så viktig at det uansett må være med på programmet i større grad.

 

 

Anniken Sandvik, Budstikka

– Jeg tar med meg mye inspirasjon. For min del så er det første gang jeg er på SKUP så det har forsåvidt vært ganske overveldende. Det er så innmari stort program fylt med så mange flinke folk. Jeg prøver jo å ta med meg tipsene og inspirasjon fra de store redaksjonene inntil hvordan jeg kan få det til i hverdagen hos oss. Og da spesielt kanskje VGs seanse i går med veien fra få SKUP-utmerkelser til mange, og se hvordan vi kan dra nytte av det i en litt mindre redaksjon.

 

 

Robin Leander Wullum, Nationen

– Jeg tar med meg at det faktisk er veldig mange muligheter for jobb med journalistikk, også når en jobber nisje. Og at en kan bli bedre kreativt med både bruk av kilder og arbeidsmetoder for å få kule historier. 

 

 

Karen Hesseberg, TV Haugaland 

– Jeg tar med meg følelsen av at journalistikk kan gjøre en forskjell. Jeg var på sesjonen med VG og Fardal, også var jeg på en del andre og. Så summa summarum så tenker jeg at det er viktigere enn noen gang, og det er fantastisk å se at ting bare skjer. Også var det Klassekampen i går som vant diplom for "Prisen for fri frakt", og jeg kjenner at jeg blir glad og inspirert. Det tar jeg med meg. 

 

 

Vidar Hope, Sunnhordland

– Jeg er kjempe inspirert av veldig fine foredrag. Så nå ønsker jeg å få Sunnhordland inn i neste år til å bli en av kandidatene. Jeg ble veldig imponert over hva de to damene i Klassekampen fikk til, og et veldig fortjent diplom. 

På forsiden nå