Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
P35
HER: Årets Data-SKUP arrangeres i OsloMets lokaler rett ved Holbergs plass.

Meld deg på Data-SKUP!

Nå kan du melde deg på Data-SKUP. Konferansen arrangeres på OsloMet lørdag 21. oktober, og SKUP-styret jobber i disse dager intens med å utvikle programmet. Nytt av året er at det blir en stor pressefest i Kunstnerenes hus på kvelden.                    

Av JOHN BONES
Lørdag kveld blir det utdeling av Dataskup-prisen, som i fjor gikk til Aftenposten (stor redaksjon) og Sunnmørsposten (liten redaksjon). Frist for innsending av metoderapporter er mandag 4. september.

Programmet blir bygget opp langs flere ulike spor. To av sporene er praktisk undervisning i dataprogrammer, og der er tilbudet alt fra grunnleggende Excel til R og Python. I år er det bruk av kunstig intelligens, AI, alle snakker om, og det blir flere sesjoner om dette på konferansen. Utviklingen av denne teknologen skjer så raskt at planleggingen av sesjonene gjøres tettest mulig opp mot konferansen. 

Sommeren har vist at klimajournalistikk blir enda viktigere fremover, og det blir også et helt spor som er viet disse utfordringene. Som tidligere blir det sesjoner der deltagerne kan lene seg tilbake og bli inspirert, og det blir også et eget akademisk spor og og et spor for journalistisk presentasjon. Det vil også bli gitt kurs i de aller siste teknikkene i OSINT, Open Source Intelligence.

I fjor var konferansen på The Hub, og nå er den tilbake på OsloMet, men i andre og større  lokaler enn det har vært tidligere. Konferanselokalene er i P35 rett ved Holbergs plass, og der vil det være plass til rundt 300 deltagere. Foreleserne vil være en blanding av norske og internasjonale, slik det alltid har vært.

Nærmere detaljer om den store pressefesten på Kunstneres hus vil komme senere.
 

 

På forsiden nå