Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Furuly
Jan Gunnar Furuly blir i tiden fremover å finne på SKUP-kontoret på Pressens Hus.      

Han er fungerende daglig leder i SKUP

Jan Gunnar Furuly er i full gang med forberedelsene til SKUP-konferansen i april.

Aftenposten-journalist og SKUP-veteran Jan Gunnar Furuly vil fungere som daglig leder i stiftelsen mens John Bones er sykmeldt.

– Som John selv har sagt: Vi vet ikke hvor lang tid det tar før han er tilbake. I mellomtiden er stiftelsen i de tryggeste hender hos Jan Gunnar, og John kan fokusere på å bli frisk. Det er det aller viktigste, sier styreleder Nina Selbo Torset.

Jan Gunnar Furuly leies ut fra Aftenposten for å jobbe fulltid for SKUP - en stiftelse han kjenner svært godt til fra før. Furuly har 15 års fartstid i SKUP-styret, fra 2002 til 2017. De siste fem årene var han styreleder. Han har også inngående kjennskap til SKUPs internasjonale arbeid og har holdt kurs for journalister i mer enn 20 land siden 1996. 

– Jeg var aldri i tvil da jeg ble spurt av styret om å hjelpe til da John ble syk. Det gir meg glede og overskudd å jobbe med faglig utvikling av både norske og internasjonale gravejournalister. Og SKUP-konferansen i Tønsberg er alltid et av årets høydepunkter for meg, sier Furuly.

Furuly kan kontaktes på post@skup.no

Lover kanonprogram

Furuly har bistått administrasjonen i SKUP omtrent én dag i uken siden september. Nå skal han altså gjøre jobben på fulltid.

– Det å jobbe med SKUP er svært motiverende og meningsfylt. Jeg har fulgt styret tett i høst og vinter, og det er en bra gjeng med kompetente og kreative folk. Alt ligger til rette for et kanonprogram for årets konferanse, sier han.

I tillegg til selve SKUP-konferansen arrangerer stiftelsen for første gang en egen lederskole i Tønsberg. Det blir også graveskole i samarbeid med IJ og to masterclasser for journalister fra Ukraina, Midtøsten, Afrika og Asia.

– Enorm rutine

SKUP går nå inn i noen intense måneder før over 600 journalister samles til årets konferanse i Tønsberg 12.-14. april. 

Furuly skal i utgangspunktet vikariere til mai for å sikre god drift av stiftelsen i den kritiske perioden før, under og etter SKUP-konferansen. 

– Vi er veldig glade for at Jan Gunnar hadde lyst og anledning og takknemlige for at Aftenposten legger til rette for dette. Jan Gunnar har en enorm rutine og vet akkurat hva som kreves for å drifte stiftelsen og arrangere Norges beste journalistkonferanse. Jeg er trygg på at han får til det på en god måte sammen med SKUP-styret, sier styreleder Torset.

SKUP-styret melder om at både programmmet og påmeldingen ser svært lovende ut tre måneder før det braker løs i Tønsberg.

To vikarer i styret

I tillegg til Furuly er det for tiden to andre vikarer i SKUP. Martin Sorge Folkvold fra VG og Anne Skalleberg fra DN ble før jul hentet inn som vikarer fordi to av de faste styremedlemmene er i foreldrepermisjon. 

– Dugnadsånden i SKUP står sterkt, og jeg er glad for at så flinke folk er villige til å gjøre en ekstra innsats når vi har behov, sier Torset.

På forsiden nå