Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Skjermdump: Channel 1
Løsningen på mediekrisen, eller starten på en ny? Channel 1s syntetiske nyhetsanker lanseres snart.

AI-nyhetskanalen har sjokkert og imponert mediebransjen

I april kommer gründeren til SKUP.

Nyhetsankere som kan alle verdens språk og jobber døgnet rundt uten overtidsbetaling, uten pauser. Nyhetssendinger som kan lages til en hundredel av prisen for tradisjonelle nyheter.

Avblås mediekrisen!

Eller?

Demovideoen med de AI-genererte nyhetsankerne gikk verden rundt da den ble sluppet like før jul. Denne våren lanseres Channel 1, som omtales som verdens første AI-genererte tv-kanal.  

Adam Mosam

Channel 1-gründer Adam Mosam

Like før premieren kommer Channel 1-skaper og teknologigründer Adam Mosam til SKUP for å fortelle om nyvinningen og vise frem ferske eksempler på hva som kommer. 

– Jeg gleder meg veldig til å komme til SKUP og besøke Norge for første gang. Det er en stor ære å få være i selskap med så mange høyt ansette journalister. Jeg ser frem til å lære om bransjen av alle deltagerne, sier Adam Mosam. 

MELD DEG PÅ SKUP 2024 HER!

Ny standard?

Den Los Angeles-basert teknologigründeren sier at målet er å bruke den nye teknologien til å skape en ny brukeropplevelse: Når det tar så kort tid og koster så lite å lage mye innhold, vil det bli enklere å lage personlige nyhetssendinger basert på hver enkelt seers interesser. 

– Hvis vi lykkes, vil vi sette en ny standard for innsamling, rapportering og levering av nyheter, sier Mosam. 

Norske redaktører har allerede kalt tv-kanalen skremmende og imponerende. De kommer også til SKUP-sesjonen fredag 12. april - for å diskutere hvor journalistikken er på vei med AI. Og hvor vi absolutt ikke bør havne. 

 

På forsiden nå