Finnes det noe bedre enn hotellfrokost?
Bacon, egg, pølser og melon. Spis så mye du vil!
Men hva spiste journalistene etter fredagens festligheter? Og hva er egentlig høydepunktet på SKUP? Vi undersøker.
– Hva spiser dere til frokost i dag?
– Jeg er usikker på om dette er kødd, svarer Nora Rydne i E24.
Hun nyter en sen frokost med sin kollega Malene Emilie Rustad. Egg, bønner og bacon, med innslag av noe friskt og grønt.
– Du vet du kan lage din egen vaffel her? Vi må kanskje prøve det, sier Rydne.
Rustad gir frokosten terningkast "veldig bra", Rydne triller en solid fem.
– Hva blir høydepunktet på årets SKUP?
– Festen i kveld, konstaterer Rustad, mens Rydne nikker.
På nabobordet til Rydne og Rustad sitter en gjeng fra TV2 og glefser i seg de herligste retter.
Magnus Braaten, Mari Linge Five, Anna Myklebust Hodne og Lauritz Vatne gikk alle for egg med diverse tilbehør.
Braaten sverger til klassikeren røykelaks, mens Lauritz har dandert med tomatbønner.
– Bare egg på meg. Egg, sier Five.
– Noen enkle brødskiver her, sier Hodne.
Hodne og Five trekker frem festen og prisutdelingen som kveldens høydepunkt.
– Og hva med dere, herremenn?
– Jeg tror det har kommet basseng på taket. Kanskje det blir poolparty? Det har det ikke vært før, sier Lauritz.
– Ja! Den er god, sier en enig Braaten.
Mathias Brandt og Lars Østensen fra Forsvarets Forum hadde renset tallerkenen da SKUPs redaksjon avbrøt samtalen deres.
– Hva ble det til frokost?
– Det ble bare sunne varianter. Vi må være godt rustet til en maratondag, sier Brandt
– Ja, samme som han Mathias sier. Pluss litt egg og bacon.
Og duoen fra Forsvarets Forum er enig at høydepunktet finner sted i de sene nattetimer.
– Det må jo være middagen med påfølgende festligheter, forteller Brandt.
Hans kollega Østensen er ikke uenig, men trekker også frem det faglige.
– Det er utrolig mye bra foredrag her, altså. Jeg har lært veldig mye og fått se hvordan andre jobber.
Nyhetsredaktør i Aftenposten Tone Tveøy Strøm-Gundersens intervju med Kristine Sterud fra Medier24 ble avbrutt for å svare på SKUP-redaksjonens spørsmål.
– Hva ble det til frokost, Tone?
– Jeg spiste stekt egg, rundstykker, tomat, agurk, ost, og kaffe.
Sterud gikk for en variant med egg, bacon og litt frukt.
For nyhetsredaktøren er høydepunktet på SKUP det faglige.
– Det å bare gå rundt og høre om journalistisk metode, og alt det gode arbeidet som er gjort. Det er høydepunktet for meg. Hele SKUP er et høydepunkt.
Sterud er også en tilhenger av det faglige, men trekker frem stemningen som konferansens høydepunkt.
– Jeg synes det er vanskelig å dra ut en spesiell ting! Det er så mye godt faglig, men det er jo også himla koselig å møte masse fine folk.