Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
linn
– Vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier SKUPs styreleder om ansettelsen av Linn Thorkildsen.

Linn Thorkildsen er ny daglig leder i SKUP

– Dette er drømmejobben, sier hun.

SKUP-styret har ansatt Linn Thorkildsen (45) som daglig leder i stiftelsen. Thorkildsen har bred og relevant bakgrunn fra mediebransjen og kommer fra stillingen som eventsjef for Tjuefire. Hun begynner i sin nye rolle i SKUP i august.

– Vi kunne ikke vært mer fornøyd med denne signeringen og gleder oss stort til å få Linn på plass i Pressens Hus, sier styreleder Nina Selbo Torset.

Som daglig leder vil hun få ansvar for den daglige administrative og økonomiske driften av stiftelsen. Hun skal også sørge for den praktiske gjennomføringen av SKUPs konferanser og internasjonale aktiviteter.

– Linn har et stort nettverk i mediebransjen og erfaring med å jobbe internasjonalt. Hun kan også vise til gode resultater innen prosjektledelse og økonomistyring. Vi mener Linn har akkurat det som skal til for å ta SKUP inn i fremtiden - og samtidig styre skuta trygt gjennom den administrative hverdagen, sier Torset.

Thorkildsen startet karrieren som management trainee i Schibsted og var senere sentral i å bygge opp dokumentarsatsingen i VGTV. Thorkildsen har også vært innholdssjef for underholdning på TV2 Sumo og har mangeårig bakgrunn som produsent og utvikler av TV-konsepter. 

Daglig leder i SKUP samarbeider tett med styret, som består av 15 personer fra ulike medier.

– Dette er drømmejobben min. Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfylt enn å jobbe for å fremme undersøkende journalistikk i vår tid. Det er heller ingen liten bonus å få muligheten til å jobbe tett med noen av de skarpeste hodene i landet, sier Thorkildsen.

SKUP-styret har jobbet med rekrutteringen siden mai, etter at mangeårig daglig leder i stiftelsen John Bones gikk bort som følge av kreftsykdom.

– Jeg vet jeg skal fylle store sko i denne rollen, men jeg vil gjøre mitt aller beste for å ta stafettpinnen videre, sier Thorkildsen. 

– Målet mitt er å være en god støtte for styret i årene fremover. For jeg har enorm respekt for innsatsen de legger ned i det fantastiske dugnadsprosjektet SKUP er. Det er sjelden jeg er utålmodig etter at ferien skal være over, men i år er det definitivt tilfellet. Jeg gleder meg stort til å begynne i august.

På forsiden nå