Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling

Nå er årets SKUP i gang


ØNSKER VELKOMMEN: Jan Gunnar Furuly. Foto: Adrian Nielsen

  

Årets SKUP-konferanse er fredag ettermiddag i gang - for trettende året på rad på Quality hotell i Tønsberg.

Like før klokka 16 er det stinn brakke på Quality hotell i Tønsberg, som er hovedsted for de 517 påmeldte journalistene.


Foto: Adrian Nielsen

- Det er kjempegøy å være tilbake i Tønsberg. Vi har bra påmelding, flere enn vi hadde trodd, sier styreleder og ansvarlig redaktør i Siste Skup, Jan Gunnar Furuly.

SJEKK PROGRAMMET HER.

Furuly skal holder årets åpningstale klokken 16, før ProPublica-redaktør Stephen Engelberg holder helgens første foredrag, om EKTE nyheter fra USA.

Den første SKUP-konferansen ble holdt i 1990, og siden den gang har SKUP årlig samlet hundrevis av journalister fra hele landet.

Engelberg er ikke den eneste - i helgen skal 77 foredrag holdes. Journalister fra lokal- og riksdekkende presse skal fortelle hvordan de har jobbet med sine graveprosjekter, mens garvede journalister, fotografer og researchere fra utlandet skal komme med et råd eller to.


Foto: Adrian Nielsen

47 metoderapporter kjemper om SKUP-prisen, som deles ut lørdag kveld, mens de beste graveprosjektene skal hedres med diplomer.

- Vi har fylt alle hotellene i byen og har et kanonbra opplegg, så det ligger an til å bli en skikkelig SKUP-helg, sier Furuly før det hele braket løs.

Fra scenen i Oseberg-salen sier Furuly at han håper årets konferanse vil oppmuntre også små redaksjoner til fortsette å grave. I år er tretten av de 47 metoderapportene fra lokalaviser.

- Det er gledelig at det satses på undersøkende journalistikk både i små og store redaksjoner, sier han til de oppmøtte.

PS: Årets Siste Skup er tilgjengelig både rundt om på hotellet, om ikke du vil lese den på nett


Foto: Adrian Nielsen

.

På forsiden nå